Pierewaaien met Bruegel: van hoog naar laag

450 jaar geleden overleed Pieter Bruegel in Brussel. Hij was een van de meest iconische schilders van zijn tijd, bekend in alle uithoeken van de wereld. De hoogste tijd dan ook om hem beter te leren kennen!

Deze wandeling brengt ons terug naar Brussel in de tijd van Bruegel, een periode van veranderingen. De renaissance zorgde voor een ongekende artistieke en intellectuele boom, maar het was ook een tijd van oorlogen, honger en religieuze conflicten. Dit alles helpt ons om Bruegels werk beter te begrijpen. De wandeling brengt ons van de bovenstad, waar Bruegels machtige en rijke opdrachtgevers leefden, naar de benedenstad en uiteindelijk naar het kanaal van Willebroek, dat in die tijd werd gegraven… Bruegel had van deze bijzondere realisatie een schilderij moeten maken, maar door zijn vroegtijdig overlijden is dat er helaas niet meer van gekomen.

Bij de wandeling hoort een prachtig boekje, geïllustreerd door Pieter Fannes. Deze publicatie is gratis te krijgen bij Korei. Mail hiervoor naar info@korei.be

Praktische info

Organisatie: 
Korei
Graad: 
2de graad SO, 3de graad SO, Voor leerkrachten
Type: 
Wandeling met gids
Duur: 
2,5 uur
Prijs: 
€ 150 per gids
Aantal: 
max. 20 deelnemers per gids
Brusselse gemeente of wijk: 
het centrum van Brussel
Vertrekplaats : 
Koningsplein
1000 Brussel
België