Activiteiten in Brussel

Enkele tips om je wegwijs te maken in het rijke culturele en vrijetijdsaanbod van Brussel.

In de kijker

Orfeo & Majnun

Een parade met dieren & mythische wezens.
En een fietstocht met UiTinBrussel.

Op 30 juni bereikt een gemeenschapsproject van De Munt zijn hoogtepunt. Een stoet trekt rond de schouwburg en door de binnenstad. De mythe van Orpheus en Eurydice en het Perzische liefdesverhaal van Layla en Majnun zorgen voor inspiratie. Het parcours staat in het teken van liefde, verlies en verlangen. UiTinBrussel nodigt je uit om vooraf een fietstocht te maken langs bijzondere plekken in de stad.
> 30 juni, De Munt en omgeving

Enkele tips van UiTinBrussel

Charlemagne Palestine

Kunstenaar (wonderdokter in bijberoep).
Hij verwierf faam als avant-gardemuzikant en pionier van de videokunst, maar komt ons nu tegemoet als beeldend kunstenaar. Deze sjamaan ontwerpt goden op basis van pluchen dieren. Ze refereren aan de Indische mystieke traditie, waarin de hoofden van hemelse figuren zich vermenigvuldigen. Maar hun toverkracht is warmer, kleurrijker en zachtaardig.
> 18 mei tot 26 augustus, Bozar

Voetbalfestivaldefootball

Een zomerse reeks op het dakterras van de Beursschouwburg.
Het jaarlijkse Out Loud-festival is deze zomer omgedoopt tot ‘Voetbalfestivaldefootball’. De vaste ingrediënten blijven zomerse concerten en filmvertoningen op het dakterras. Als extra smaakmaker kun je er nu ook genieten van voetbalmatchen.
> 13 juni tot 15 juli, Beursschouwburg

Brussels International Film Festival

BRIFF ziet het levenslicht.
Een nieuw festival belooft Brussel om te toveren tot de échte hoofdstad van de cinema. Er zijn internationale filmvoorstellingen in onder meer BOZAR, Flagey en Vendôme en openluchtvoorstellingen op de Kunstberg. Naast films biedt het programma concerten, een BRIFF-dorp, dj-sets en nog veel meer.
> 20 tot 30 juni, diverse locaties

Laurent Van Lancker

Expo en filmcyclus.
Het beeldend werk van Laurent Van Lancker bevindt zich op het spanningsveld tussen ethiek en esthetiek. Met beklijvende beelden evoceert hij gevoelens van desoriëntatie die het gevolg zijn van voortdurende migratiestromen. De solotentoonstelling bij Argos is voor Cinematek de perfecte aanleiding om het rijke oeuvre van de regisseur in de kijker te zetten.
> 20 tot 30 juni, Argos + Cinematek

Plazey

Zomer in de lucht.
Plazey is een parkfestival voor het hele gezin, met veel muziek van lokale helden. Hindi Zahra, 47 Soul en zeker Mâäk genieten al van een ruimere uitstraling. Plazey staat ook voor sfeervolle animatie naast de podia. Zaterdag kan je de voetbalmatch België – Tunesië volgen op klein scherm. Zondag bezoek je een schoonheidssalon of luister je naar dichters in het park.
> 22 tot 24 juni, Elisabethpark (voor de basiliek van Koekelberg)

Magritte

Ceci n’est pas un programme.
Het Atomium organiseert een langlopende tentoonstelling over en rond Magritte. De bezoeker wordt er letterlijk ondergedompeld in het surrealistische universum van de meester. Enkele schilderijen nemen de vorm aan van levensgrote decorstukken en als bezoeker wandel je er doorheen als een personage in een theaterstuk.
> tot 10 september 2018, Atomium

MoMuse

Kleine en grote verhalen in een nieuw museum.
MoMuse opent de deuren voor het grote publiek. Dit museum is het werk van een gemeentelijke archivaris ‘nieuwe stijl’ – spitsvondig, fris en een rasechte verteller. Hij toont ons de gemeente Molenbeek en de evolutie van kinderarbeid tot volwassenenonderwijs.
> permanent vanaf 3 januari 2018