Activiteiten in Brussel

Enkele tips om je wegwijs te maken in het rijke culturele en vrijetijdsaanbod van Brussel.

In de kijker

Combi-concerten met Brussels Philharmonic

Een fikse stadswandeling, een deugddoend diner én een prachtig concert als afsluiter. Met deze reeks combi-concerten haal je meer uit je uitstap. Kijk, proef, luister en geniet met volle teugen!
> de combi-concerten zijn een initiatief van Brussels Philharmonic en Muntpunt
> zaterdag 5 januari, 2 maart en/of 18 mei 2019

Winterpret

Een sprookjesachtig parcours strekt zich uit over de binnenstad en trekt de betoverende tijd rond nieuwjaar op gang. Haal nog meer uit je bezoek aan de Kerstmarkt door het te combineren met een doe-het-zelf-wandelingen van Brukselbinnenstebuiten en UiTinBrussel langs het parcours.
> Winterpret van 30 november tot 6 januari
> Doe-het-zelf-wandeling Haven van rust

Meer tips van UiTinBrussel

Bang! Festival

The radical child edition
Het Kultuurkaffee is nog steeds in verbouwing en dat verplicht de artistieke ploeg van de VUB om een nomadisch bestaan te leiden. Voor dit festival trekken de 3 curatoren naar een oud fabriekspand in de buurt van het Zuidstation. Daar krijgt het kind in ieder van ons vrij spel. Joehoe!
> 15 november tot 13 december, Studio Citygates

Den Arrangeur

Het Brussels Volkstejoêter brengt een hilarische komedie van Michael Cooney.
In dit verhaal wordt Marcel werkloos. Zo krijgt hij eindelijk de tijd om te arrangeren, te profiteren en vooral te incasseren. Zijn lucratieve handel floreert tot hij het aan de stok krijgt met een inspecteur van de Sociale Zekerheid…
> 2 december tot 27 januari, Zinnema

Are You Series?

International TV Series festival.
Het festival Are You Series? viert de creatieve explosie in de wereld van de tv-series met exclusieve previews, bingescreenings, ontmoetingen, lezingen, debatten en nog veel meer in het Paleis voor Schone Kunsten. De focus ligt bij deze editie op de kunst van het scenarioschrijven.
> 10 tot 16 december, Bozar

Met een omweg naar de Kerstmarkt

Keer Bruksel binnenstebuiten.
Een gids loodst je naar het reuzenrad, een ideaal startpunt om de Kerstmarkt van Winterpret zelfstandig te bezoeken. Maar eerst brengt hij je naar plekjes waar de binnenstad zich vernieuwt op mensenmaat. Weg van de drukte voel je je als herboren.
> 22 december, start om 14:00 uur

Combi-concert Happy 2019

Haal meer uit je uitstap!
Combi? Dat betekent eerst een stadsverkenning, dan een concert.
Verken een buurt vol aristocratische huizen en vijvers in winterstemming met een gids van Korei. Laat je daarna meeslepen door de stevige ritmes en opzwepende melodieën van Brussels Philharmonic.
> 5 januari, Elsene

Theodoor van Loon

Rubens? Ja! Van Dijck? Ja! Theodoor van Loon? Euh... Hoog tijd voor een kennismaking met deze kunstenaar die actief was in het Brusselse. Van Loon was een van de eerste schilders uit de Zuidelijke Nederlanden die zich met zichtbaar plezier liet beïnvloeden door de kunst van de Italiaanse grootmeester Caravaggio.
> tot 13 januari 2019, BOZAR

Velomuseum

In het zadel!
Hier fiets je doorheen de geschiedenis van de velo in Brussel. Je ontdekt met welke vaart het ijzeren ros 150 jaar geleden zijn intrede maakte in het straatbeeld. Het wielrennen groeide in een mum van tijd uit tot een bikkelharde, maar groot enthousiasme uitlokkende volksport. En vandaag bloeit de fietsnijverheid opnieuw!
> tot 27 januari 2019, AMVB

Solidariteit

Genoot je de voorbije maanden intens van cultuur en spaarde je heel wat punten met je Vlaamse UiTPAS of je Brusselse Paspartoe-kaart? Overweeg dan om 10 punten in te zetten voor de mensen die aanleunen bij het Brussels Platform Armoede. Gun hen een gezellige groepsuitstap die hun sociaal isolement doorbreekt.
> lees meer