Activiteiten in Brussel

Enkele tips om je wegwijs te maken in het rijke culturele en vrijetijdsaanbod van Brussel.

In de kijker

Recyclart Holidays

Gezonde zomergekte.
Een nieuw kapsel, een merkwaardig T-shirt en we zijn weer klaar voor een uitbundige zomer in Brussel. De gemeenschappelijke broodoven en een barbecue als fiets-aanhangwagentje lokken ons naar Recyclart waar er elke donderdag- en vrijdagavond gelegenheid is om zwierig rond te hangen en nieuwe dingen te ontdekken.
> 29 juni tot 4 augustus, Recyclart (ezelsoren niet toegelaten)

Festival: Couleur Café

Een muzikale wereldreis.
Het driedaagse muziekfestival vond een nieuwe locatie. De muzikale wereldreis start dit jaar vanuit het knappe park naast het Atomium: de ideale plek om urban & roots music te ontdekken of cocktailbars en world food-keukens te bezoeken. Volg de rondtrekkende fanfares om de unieke kosmopolitische vibes te voelen.
> 30 juni tot 2 juli

UiT-tips

Festival: Out loud! 

Een zomerse reeks op een zalig dakterras.
De Beursschouwburg viert in juni het einde van een goed gevuld seizoen. Woensdag en donderdag wordt het dakterras een openluchtcinema met muziekdocumentaires, langspeelfilms en videoclips uit de ‘nillies’. Vrijdag en zaterdag weerklinkt de muziek live. Elk van die dagen kan je ’s middags picknicken.
> 7 juni tot 1 juli, Beursschouwburg

Brussel is een Plaizier

Expo: architecturale parels, stedelijke transformaties.
Plaizier is niet alleen dat aangename winkeltje in de Spoormakersstraat, maar ook de uitgeverij van Wijnand en Mieke Plaizier. Ze verzamelden in de loop van de jaren schitterende beelden van Brussel die ze verspreiden in de vorm van postkaarten, posters, kalenders en boeken.
> 16 juni tot 10 september, Bozar

YO!

Expo: Brussels Hip-Hop Generations.
Hiphop is een wereldwijd fenomeen. In het New York van de jaren 1970 was het de kreet van jongeren die zich opzijgezet voelden en maatschappelijke waarden in vraag stelden. De alternatieve cultuur verspreidde zich over de hele wereld en drukt zich liefst uit in dans, graffiti, dj-kunstjes en rap. Deze expo spitst zich toe op Brussel.
> 28 juni tot 17 september

Het afwezige museum

Wiels, een museum voor hedendaagse kunst. Of niet?
Wiels heeft niet het statuut van museum, maar is wel de plek waar mensen uit Brussel en van ver daarbuiten naartoe stromen om de boeiendste ontwikkelingen in de hedendaagse beeldende kunsten te ontdekken. Het centrum bestaat 10 jaar en viert zijn eigenzinnigheid in stijl. De naam van deze expo ‘Het afwezige museum’ klinkt als een knipoog!
> tot 13 augustus, Wiels

The World of Steve McCurry

Uitzonderlijke expo in het voormalige Beursgebouw.
Deze expo toont meer dan 200 foto’s op groot formaat. Het is daarmee de grootste retrospectieve die aan de intrigerende Amerikaanse fotograaf gewijd is. Zijn carrière als fotojournalist begon met de Russische bezetting van Afghanistan. Ook andere Aziatische landen spelen een belangrijke rol in zijn oeuvre.
> tot 20 augustus, Beursgebouw

Rondvaart in de haven

Ontdek de veranderingen die Brussel ondergaat.
Op 1 mei gaat het toeristisch vaarseizoen van start en kan je weer een boottocht maken om de Brusselse kanaalomgeving vanop het water te ontdekken. De skyline van de Noordwijk, woontoren Upsite, historische bruggen en gloednieuwe architectuur vormen samen een uitnodigende omgeving.
> tot 31 oktober met Brussels by Water

Atlas Brussel

Een atlas van emoties, inclusief doe-het-zelf-wandeling.
In dit themanummer van het literaire tijdschrift DW B vertellen 23 auteurs uit binnen- en buitenland over de plek in Brussel waar hun hart sneller gaat kloppen. UiTinBrussel liet over vijf innemende persoonlijkheden onder hen een kort filmpje maken.Je kan de clipjes bekijken via onze webpagina. Trek daarna de stad in met jouw exemplaar van Atlas Brussel in de hand!
> lees meer