Activiteiten in Brussel

OM DE VERSPREIDING VAN HET CORONAVIRUS TEGEN TE GAAN, SLUITEN ALLE CULTURELE INSTELLINGEN VAN HET BRUSSELS GEWEST DE DEUREN TOT MINSTENS 13 DECEMBER. VOOR ACTIVITEITEN NA DIE DATUM CHECK JE BEST EERST EVEN DE WEBSITE EN DE SOCIALE MEDIA VAN DE INSTELLINGEN.

Ontdek Brussel

Een stadstour en een aansluitend concert

Brussels Philharmonic, Flagey en Muntpunt bieden je een bijzondere belevenis in Brussel aan. Voordat je ’s avonds geniet van een concert van Brussels Philharmonic in Flagey, maak je in de namiddag een boeiende stadstour met een gids van Korei, met als apotheose een bezoek aan het Van Buuren Museum. Waan je in de 'roaring twenties'!
> zaterdag 19 december vanaf 14:00 uur

Doe-het-zelf-wandelingen 2020

Een coronavakantie in eigen land kan even avontuurlijk zijn als een verre reis. Daarom stippelden Brukselbinnenstebuiten en Muntpunt een gloednieuwe serie doe-het-zelf-wandelingen uit: verschillende wijkverkenningen met het accent op groenbeleving en een thematour over street art. De samenwerking met Stapstad leverde een vrolijke speurtocht voor ketjes op. Die rondt de nieuwe serie in schoonheid af.
> ontdek het nieuwe aanbod

On the Go: Music Walks

Dit najaar kan je Brussel wandelend (her)ontdekken via de routes en composities van vijf Brusselse artiesten. De custom mixtapes, muziek en andere hybride sound-pieces zijn geïnspireerd op de plekken en mensen die je onderweg tegenkomt. Van bruisend Beekkant of het Le Brass-moeras tot in Stalingrad of China, langs parken, pleinen, planten, dieren, stemmen en stiltes. Een oorstrelend initiatief van de Beursschouwburg.
> trek erop uit wanneer je zelf wil!

Brussel en de Rand

Fietsknooppunten

In Vlaanderen wijst een netwerk van fietsknopen je al jaren op aangename fietsroutes. Maar het leidt de fietser niet doorheen Brussel. Een nieuw en verrassend initiatief van BikeNode.Brussels brengt daar digitaal verandering in. Dit goed uitgedachte netwerk sluit bovendien mooi aan op dat in de Rand.
> permanent aanbod via route*you

Armand - CHECK DE WEBSITE!

In het leven van Armand Swartenbroeks spelen de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog, Olympische Spelen, een artsenpraktijk en een burgemeesterssjerp in Koekelberg een belangrijke rol. Toch is hij in de eerste plaats de voetbalster die in tumultueuze omstandigheden de Rode Duivels omvormt tot de Front Wanderers, die geld inzamelen voor Belgische vluchtelingen in het buitenland.
> vanaf 2 oktober, diverse locaties in Brussel en Vlaanderen

Festival Cinéma Méditerranéen - ONLINE

Het Festival Cinéma Méditerranéen is een internationale competitie met films uit een hele wijde regio rond de Middellandse Zee. Voer voor liefhebbers van arthousefilms!
> 26 november tot 5 december, online

De Weik van 't Brussels! - ONLINE

Be.Brusseleir zoekt dit jaar zijn 'vaccin teige Korona' tijdens de Weik van 't Brussels vooral online. Met tal van activiteiten op de Facebookpagina, waaronder de verkiezing van de Brusseleir van 't Joêr. Ondertussen wordt bebrusseleir.be een week lang BrusselsFLIX, met performances, woord en concertjes van de leden en afleveringen van de tv-reeks 'Alleman zwanst'. Op BRUZZ.radio kan je van maandag tot zondag terecht voor de Brusselquiz.
> 28 november tot 6 december, online

Music Chapel Festival - ONLINE

De 11de editie van het Music Chapel Festival, gewijd aan Beethoven en zijn tijdgenoten, kan door de lockdown niet doorgaan zoals voorzien. Dit jaar wordt het een online editie die je van thuis uit kan volgen dankzij verschillende livestreams. Ook de afgelopen concerten kan je nog beleven vanuit je luie zetel. Met dank aan Flagey!
> 26 november tot 10 december, online