Activiteiten in Brussel

Zomerrondvaarten

Scheep in op een georganiseerde boottocht, individueel of in groep. Het varen wordt gecombineerd met bezoeken aan bezienswaardigheden langs de waterweg of met een ontspannende fietstocht. Het toeristisch vaarseizoen loopt van juni tot en met oktober. De meeste boottochten kan je reserveren via de webshop.
> Tot 31 oktober 2021, diverse opstapplaatsen

European Parliament Walking Tours

Doe mee aan een begeleide wandeltocht om de geschiedenis en architectuur van het Europees Parlement en zijn omgeving te ontdekken tijdens een veilige buitenactiviteit in Brussel. De rondleidingen van 90 minuten vinden elk weekend plaats in de lente en zomer en zijn beschikbaar in het Engels, Frans, Nederlands en Duits. Je dient vooraf online te boeken.
> Van 15 mei tot 29 augustus 2021, Luxemburgplein 100, 1000 Brussel

Millenium - International Documentary Film Festival

Het Millenium Festival is bedoeld als locatie voor het vertonen van kwalitatief en onafhankelijke documentaires die het over onze tijd hebben en de kijkers aanmoedigen om na te denken over hun relatie met de wereld. De Belgische cinema heeft, door de kwaliteit en de persoonlijkheid van zijn werken, natuurlijk een plaats gekregen in het programma. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan jonge regisseurs met masterclasses, forums en een wedstrijd gewijd aan jonge talenten om de distributie en promotie van Belgische documentaires te versterken.
> Van 10 tot 20 juni 2021, diverse cinema's

Hopla! Circusfestival

Van 12 juni tot 4 juli is het circusfestival Hopla! weer van de partij, in een speciale vorm. Elk weekend bezorgen nationale en Europese gezelschappen je een uitzonderlijke circuservaring.  Het festival vindt afwisselend plaats in het Groentheater (Laken), het Meudonpark (Neder-over-Heembeek) en het Museumplein (Brussel). Spelen voor jou de ziel uit het lijf: Groupe Nuits, Cie Lady Cocktail, Cie Simon Carrot, Cie des Chaussons Rouges, Tripotes la Compagnie, 15Feet6 en de studenten van circushogeschool ESAC.
> Van 12 juni tot 4 juli 2021, diverse locaties

Peepshow Parnassus

Vorig jaar bij Recyclart, dit jaar op Tour & Taxis: Peepshow Parnassus. Muziek, performance, poëzie, theater en suspens! Het spektakel begint al bij de geweldige constructie. Een ronddraaiend platform waar plaats is voor 19 x max 3 pers - 12 euro/cabine. Echte gluurkotjes! De acts duren maximum 20 minuten. Je kunt de performers aansporen door bij te betalen via het ingenieuze ‘steek-een-centje-in-het-gleufje-systeem’. Met onder meer Mauro Pawlowski, Nele Needs a Holiday, Monique Sonique, Prins Zonder Carnaval en Stijn. Gaat dat zien! Gaat dat horen!
> 18, 19, 20, 23, 24, 25, 26 en 27 juni, Tour & Taxis, gebouw 'Gevaarlijke producten'

Fête de la musique / Feest van de muziek

Franstalig festival van de muziek in de negentien randgemeenten van Brussel. Viert het begin van de zomer en het festivalseizoen.
> Van 18 tot 21 juni 2021, diverse locaties

Recyclart Holidays

Muziek, expo’s, performances, workshops, installaties en boekvoorstellingen maken van Recyclart een bruisende plek. Elke donderdag en vrijdag van 17 uur tot middernacht. Alle activiteiten zijn gratis.
> Van 24 juni tot 30 juli 2021, Recyclart

Ommegang

De 90ste editie van dit historische spektakel vindt plaats op de Grote Markt op 30 juni en 2 juli, telkens vanaf 20u45. De voorstelling is een stukje Brusselse folklore geworden, met 1400 figuranten, folkloristische en historische groepen, paarden, marionettentheater, reuzen en vlaggen.
> 30 juni en 2 juli 2021, Grote Markt

Congolisation Festival

Dit multidisciplinaire festival vestigt de aandacht op zowel de Congolese als de hele Afrikaanse diaspora, gekaderd in een Belgische context. Met een flashmob, een expo, een slam night, een dansavond, een theatervoorstelling, boekvoorstellingen, een conferentie over cultureel ondernemerschap in Afrika en een spetterend slotconcert. Geniet van 'the very best of Afro Culture', gespreid over vier dagen, op een bedje van woord, muziek en dans.
> Van 30 juni tot 3 juli 2021, KVS

Park Poétik

Het SuperVliegSuperMouche Festival vond zichzelf opnieuw uit door de pandemie... Leve de tweede editie van Park Poétik! Met meer dan 100 activiteiten vol verrassingen en poëzie, gratis en in de openlucht. Park Poétik wordt op diverse locaties in Sint-Gillis en Vorst tot leven gebracht door artiesten en theatermakers die normaal meewerkten aan SuperVliegSuperMouche, maar laat ook ruimte voor de buurtbewoners om hun project of idee te verwezenlijken.
> Van 1 juli tot 31 augustus 2021, diverse locaties

Festival Midis Minimes

Het Midis Minimes festival 2021 brengt 43 concerten in het Conservatorium van Brussel, elke middag van de week van 1 juli tot 31 augustus. Het vertrouwde Brusselse muziekfestival, dat bekendstaat voor zijn eclectische en verrassende affiche, verwelkomt onder meer gerenommeerde artiesten zoals Sophie Karthäuser, Éliane Reyes, de zussen Sarah en Deborah Nemtanu en Sylvia Huang.
> Van 1 juli tot 31 augustus 2021, Koninklijk Conservatorium Brussel

Afropolitan Festival

Door de eeuwen heen en in alle hoeken van de wereld leverden vrouwen een strijd om gehoord te worden. Wordt de 21e eeuw de eeuw van de vrouw? De editie 2021 van het festival nodigt artiestes en onderneemsters uit om hun creaties en ervaringen, hun visie, strijd en hoop met het publiek te delen.
> Van 9 juli tot 11 juli 2021, BOZAR

Brosella XXS Festival

Brosella XXS is een gezellige mini-editie van het Brosella Festival. De muzikale programmatie, catering en leveranciers zijn dit jaar 100% Belgisch/Brussels. De concerten gaan door in het Groentheater. Elke dag vinden er drie sessies plaats van elk twee concerten. Ook voor de kinderen is er iets voorzien.
> Van 9 tot 11 juli, Groentheater, Ossegempark

Walden Festival

Op 18 juli 2021 vindt de eerste editie van Walden Festival plaats, een nieuw initiatief van de makers van Klarafestival, in en rond het Leopoldpark in Brussel. Klassieke, hedendaagse, jazz-, niet-westerse en 'nieuwe klassieke' muziek zijn de ingrediënten voor een avontuurlijk zomerfestival voor jong en oud. Korte concerten, een ontspannen sfeer, gezellig picknicken, het groen van Brussel en een aantal architecturale juwelen maken Walden Festival tot een unieke ervaring.
> 18 juli 2021, Leopoldpark

Arena 5

Arena 5 is het nieuwe openluchtpodium dat vanaf 22 juli opent op het Belgiëplein op de Heizel. Het podium zal het decor zijn voor een reeks concerten en evenementen die georganiseerd worden in overeenstemming met de geldende gezondheidsregels. Op het programma onder anderen Véronique Sanson, Ibrahim Maalouf, Loïc Nottet, Bart Peeters & De Ideale Mannen, Hooverphonic en Clouseau.
> Van 22 juli tot 22 september, Belgiëplein, Heizel

Hide & Seek Festival

Dit ongewone Brusselse festival zal de zomer markeren met zijn wereldmuziekconcerten op enkele van de meest ongelofelijke locaties! Heb je wel eens geluisterd naar muziek, verborgen onder de grond, of met een adembenemend uitzicht op de hoofdstad? Op de fiets, in een fabriek of binnen eeuwenoude muren? Dit alles is mogelijk op het Hide & Seek Festival 2021! Muziekpublique belooft je leuke verrassingen en magische momenten.
> Van 22 tot 28 augustus 2021, diverse locaties

Bezoek aan het kerkhof van Ukkel

Een wandeling met gids op het oude en beschermde kerkhof van Ukkel, dat vooral bekend is voor zijn Joodse graven en als de laatste rustplaats van Hergé. De site is schilderachtig en authentiek, met bochtige wegen en vele vergezichten. In 1958 werden zowel de flora en fauna als de monumenten beschermd. Zo tref je er ongeveer 200 verschillende bloemensoorten aan. Een initiatief van Culturama vzw. Vergeet niet je in te schrijven!
> 26 augustus 2021, Dieweg Ukkel