Activiteiten in Brussel

Enkele tips om je wegwijs te maken in het rijke culturele en vrijetijdsaanbod van Brussel.

In de kijker

Nocturnes van de Brusselse musea

Mooie herfstavonden in de musea.
In de loop van de herfst blijven telkens andere musea later open op donderdagavond. Allerlei activiteiten maken dat je de vaste collecties en de tijdelijke tentoonstellingen op een frisse manier ervaart. Ideaal voor een bezoek met familie, vrienden, collega’s of gewoon in je eentje. En extra voordelig met de Nocturnes Pass, te koop in Muntpunt.
> 13 september tot 6 december, diverse musea

Expo

 

Velomuseum

In het zadel!
Hier fiets je doorheen de geschiedenis van de velo in Brussel. Je ontdekt met welke vaart het ijzeren ros 150 jaar geleden zijn intrede maakte in het straatbeeld. Het wielrennen groeide in een mum van tijd uit tot een bikkelharde, maar groot enthousiasme uitlokkende volksport. En vandaag bloeit de fietsnijverheid opnieuw!
> 22 september 2018 tot 27 januari 2019, AMVB

Meer tips van UiTinBrussel

Brussels Biennale of Modern Architecture

Zin om een handvol Brusselse architectenhuizen te bezoeken die opgetrokken zijn tussen 1918 en 1972? Die kans krijg je elke zaterdag van oktober. Lezingen en filmvertoningen op dinsdag en zondag vullen het programma aan.
> 2 tot 28 oktober, diverse locaties

Theodoor van Loon: een caravaggist tussen Rome en Brussel

Rubens? Ja! Van Dijck? Ja! Theodoor van Loon? Euh... Hoog tijd voor een kennismaking met deze kunstenaar die actief was in het Brusselse. Van Loon was een van de eerste schilders uit de Zuidelijke Nederlanden die zich met zichtbaar plezier liet beïnvloeden door de kunst van de Italiaanse grootmeester Caravaggio.
> 10 oktober 2018 tot 13 januari 2019, BOZAR

Brussel in Dialoog

Brussel in Dialoog stimuleert ontspannen ontmoetingen rond gemoedelijke dialoogtafels die op wisselende locaties in de stad opgesteld staan. Diversiteit staat voorop, maar het thema ‘mixity’ krijgt een hele brede invulling, wars van de controverses van de dag. Dit jaar praten we over ’jong, toen en nu’.
> 15 tot 20 oktober, diverse locaties

Festival van de Vrijheid

In 2018 kijkt het Festival van de Vrijheid kritisch naar de ontwikkeling van onze wereld, met het begrip macht als invalshoek. Film, theater en heel veel muziek waarborgen dat het niet bij droge materie blijft. Intense ervaringen en hartelijke ontmoetingen met artiesten en andere festivalgangers, daar draait het om.
> 18 tot 27 oktober, Théâtre National

Neoklassiek weekend in Brussel

Het erfgoed van de 'neoklassieke stad', dat in het Brussels Gewest alomtegenwoordig is, nodigt je uit de stedelijke ruimte eens met andere ogen te bekijken. De architectuur, de stedenbouw en ruimer de manier waarop de stad in de 18de en 19de eeuw werd ontworpen en beleefd, vormen nu een fantastisch erfgoed en een waardevol instrument voor bespiegeling. Het driedaagse event daagt je uit je het neoklassieke Brussel dat ons omringt opnieuw toe te eigenen door middel van activiteiten in de openbare ruimte, debatten en conferenties, bezoeken aan wijken, gebouwen en interieurs.
> 19 tot 21 oktober, diverse locaties