Activiteiten in Brussel

Ontdek Brussel

Een stadstour en een aansluitend concert

Brussels Philharmonic, Flagey en Muntpunt bieden je een bijzondere belevenis in Brussel aan. Voordat je ’s avonds geniet van een concert van Brussels Philharmonic in Flagey, maak je in de namiddag een boeiende stadstour door de Berkendaalwijk met een gids van Korei.
> zaterdag 17 oktober vanaf 14:00 uur

Doe-het-zelf-wandelingen 2020

Een coronavakantie in eigen land kan even avontuurlijk zijn als een verre reis. Daarom stippelden Brukselbinnenstebuiten en Muntpunt een gloednieuwe serie doe-het-zelf-wandelingen uit: verschillende wijkverkenningen met het accent op groenbeleving en een thematour over street art. De samenwerking met Stapstad leverde een vrolijke speurtocht voor ketjes op. Die rondt de nieuwe serie in schoonheid af.
> ontdek het nieuwe aanbod

Brussel en de Rand

Fietsknooppunten

In Vlaanderen wijst een netwerk van fietsknopen je al jaren op aangename fietsroutes. Maar het leidt de fietser niet doorheen Brussel. Een nieuw en verrassend initiatief van BikeNode.Brussels brengt daar digitaal verandering in. Dit goed uitgedachte netwerk sluit bovendien mooi aan op dat in de Rand.
> permanent aanbod via route*you

# Op Til

Podiumkunsten zijn onmisbaar voor onze samenleving. Ze creëren ruimte voor nieuwe ontmoetingen en gedeelde beleving.
Het is de magische uitstraling van een live-vertoning die publiek en kunstenaars verenigt in onvervangbare momenten.

Design September

Design September bouwt bruggen tussen de vele onafhankelijke organisaties die in Brussel actief zijn. In 2020 komen het multidisciplinaire karakter en de uiteenlopende invloeden die hedendaagse vormgeving ondergaat ruim aan bod in kleurrijke tentoonstellingen en verkoopbeurzen.
> 4 tot 30 september, diverse locaties

Groepsexpo: Over tijd

Naar aanleiding van 40 jaar De Markten organiseert het gemeenschapscentrum een tentoonstelling. Veertien kunstenaars tonen werk dat verwijst naar de notie tijd. Ze doen dat allen zeer eigenzinnig, even eigenzinnig als De Markten de afgelopen 40 jaar haar tentoonstellingsprogramma invulde.
> 18 september tot 8 november, De Markten

Les Nuits

Dit muziekfestival bespeelt de vele zalen van het Franstalige cultuurcentrum Le Botanique en het aangrenzende park. Het verweeft grote namen en de jongste ontdekkingen inzake rock, pop, wereldmuziek en karaktervol Frans chanson tot een kleurrijk en eclectisch geheel.
> 24 september tot 17 oktober, Botanique

Jonge Wolven

Een reeks afterwork-concerten geeft net afgestudeerde musici de kans om te starten in het professionele muziekcircuit. Ze bulken van talent en staan te popelen om hun carrière te lanceren. Wie een ticketje koopt, steunt deze jonge artiesten op een cruciaal moment in hun leven.
> 24 september tot 26 november, donderdag om 18:30 uur, Flagey

Alles es Just!

Dit festival dankt zijn naam aan de lijfspreuk van Pogge, een volksfiguur uit Schaarbeek. Hij bemiddelde bij conflicten en besloot met de woorden: “Alles es just”. Een pop-upcafé, concerten, film, een tentoonstelling, creatieve workshops en kinderanimaties, een mini-optocht en delicieuze gerechten houden de herinnering levend.
> 2 tot 5 oktober, De Kriekelaar en omgeving (Schaarbeek)

Armand

In het leven van Armand Swartenbroeks spelen de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog, Olympische Spelen, een artsenpraktijk en een burgemeesterssjerp in Koekelberg een belangrijke rol. Toch is hij in de eerste plaats de voetbalster die in tumultueuze omstandigheden de Rode Duivels omvormt tot de Front Wanderers, die geld inzamelen voor Belgische vluchtelingen in het buitenland.
> vanaf 2 oktober, diverse locaties in Brussel en Vlaanderen

BANAD Festival

Het Brussels Art Nouveau & Art Deco Festival geeft je de kans om de interieurs te ontdekken van architecturale meesterwerken waarvan je doorgaans alleen de gevel kan bewonderen. Gegidste rondleidingen en fietstochten situeren deze bouwkunst in de stad… of in kroegen.
> 3 en 4 oktober, diverse locaties

John Ghost

Pilar is een Huis voor Kunst en Wetenschap, verbonden aan de VUB. Daar beleef je een concert van John Ghost, een sextet rond gitarist-componist Jo De Geest. Minimalisme, elektronica en een filmisch karakter typeren de instrumentale muziek van dit bonte gezelschap.
> 6 oktober, Pilar VUB

Mohamed Ouaamari: ‘Groetjes uit Vlaanderen’

Mohamed Ouaamari heeft Marokkaanse grootouders en woont in Antwerpen. Kan en mag hij zichzelf zonder meer Vlaming noemen? Passa Porta en het Vlaams-Marokkaans culturenhuis Darna nodigen de jonge schrijver uit voor een pittig gesprek met kritische ‘Maroxellois’.
> 7 oktober, Passa Porta

Unpredictable Saturdays

In de aanloop naar een nieuw cultuurseizoen stelt Les Brigittines enkele licht verteerbare en prikkelende avonden voor. Het programma brengt dans, performance, concerten en video-installaties. Dit alles in een intieme en serene sfeer, geheel coronaproof.
> 10 oktober, Les Brigittines

Rock Rally Finale

Humo slaat weer toe in de AB. Daar ontdek je als een van de eersten de opvolgers van (onder anderen) Balthazar, Whispering Sons, School is Cool en de Compact Disk Dummies. De winnaar van de finale is voorlopig onbekend.
> 18 oktober, online

Ars Musica / Solid Ars

Kunstenaars leden onder de maandenlange ‘gedwongen stilte’. Die was absoluut noodzakelijk om gezondheidsredenen, maar legde hun kwetsbaarheid pijnlijk bloot. De nieuwe editie van het Festival van de Hedendaagse Muziek staat daarom helemaal in het teken van solidariteit en delen.
6 tot 27 november, diverse locaties

Listen!

Het motto van dit festival luidt ‘United in Music and Diversity’. Onze favoriet in het veelzijdige programma? De gratis showcases op locaties die je mogelijk nog niet ontdekte: Cowboy Saloon, FFORMATT, de Loodtoren of Kumiko.
> 10 tot 15 november, diverse locaties

Week van de smaak

We gaan met z’n allen op zoek naar ‘de smaak van geluk’. Sommigen genieten van een favoriet gerecht of een stukje cake volgens het recept van hun oma. Anderen worden blij van een in het wild geplukte aardbei of van in de tuin gekweekte groenten. Bij dat alles komen verhalen en anekdotes kijken.
> 11 tot 22 november, diverse locaties in Vlaanderen en Brussel