Activiteiten in Brussel

Gewijzigde activiteitenkalender

Alle culturele instellingen, groot en klein, sluiten even de deuren voor het publiek. Ze nemen hun verantwoordelijkheid om de razendsnelle verspreiding van het Coronavirus in te dijken. Als het niet mogelijk is de opmars van covid-19 zomaar te stoppen, kun je die wel aanzienlijk vertragen. Dokters en verpleegkundigen krijgen zo de kans om patiënten kwaliteitsvolle zorgen toe te dienen.
> wie sluit?

Een solidaire stad

Brussel Helpt

Op de sociale media bulkt het van Brusselaars die de handen uit de mouwen willen steken om de meest kwetsbare medebewoners in de stad te helpen. De initiatieven om voor opvang te zorgen, boodschappen aan ouderen te bezorgen of maaltijden aan huis te leveren, zijn amper bij te houden. Brusselaars laten zich van hun meest solidaire kant zien.
> geniet van het artikel in stadsmagazine Bruzz
> trek naar het Brusselse onlineplatform

Vlaanderen Helpt

Brussel is geen eiland! Overal duiken spontane initiatieven op. De Vlaamse regering beseft dat de zware coronamaatregelen wegen op de bevolking. Een uitgebreide vrijwilligersverzekering steunt mensen die een warm Vlaanderen gestalte geven. In het ideale geval sluiten goedbedoelde acties aan bij de diensten van lokale besturen.
> lees meer en deel hashtag #vlaanderenhelpt
> trek naar het Vlaamse onlineplatform

Blijf in je kot

Ontdek Brussel online

De stadsgids van UiTinBrussel bevat stukjes over auteurs die hier een meesterwerk neerpenden. Ze waren op de vlucht voor politieke vervolging of trokken uit eigen beweging naar onze hoofdstad. Onze redacteurs gaan ook op zoek naar poëzie in de stad. Die ligt overal op de loer, tot in de meest verloren uithoeken.
> veel leesplezier

#museumathome

Alle musea zijn gesloten. De Brusselse Museumraad vergeet gelukkig nooit het belang van een open en toegankelijke cultuur. Op Facebook ontdek je welke virtuele deuren plots opengaan en via de hashtag #museumathome val je van de ene verbazing in de andere.
> stap een museum binnen

AB Canapé

Spring en dans elke avond in je comfortabele fauteuil, terwijl je een memorabel concert uit de geschiedenis van de Ancienne Belgique herbeleeft of voor het eerst ziet en hoort. Ons Brusselse muziekhuis geniet wereldwijd aanzien als een van de beste clubs. Dat merk je alleen al aan de kwaliteit van beeld en geluid.
> laat het swingen

Thuistips voor gezinnen

Voor ketjes luidt de boodschap: blijf spelen! Wie lid is van een bibliotheek, waar dan ook in het land, kan genieten van interactieve prentenboeken. Jeugdcentrum Aximax pakt uit met 'eerste hulp bij corona'. Bronks verwent iedereen die theater mist en geeft tips om thuis aan de slag te gaan.
> ik steek de handen uit de mouwen

Meer tips

Geraak je niet meer in de zaal, dan komt de zaal tot bij jou. UiTinBrussel geeft je tips om online te genieten van beeldende kunst, architectuur, muziek, theater, podcasts en films. Het aanbod is ruim en gevarieerd.
> ontdek het snel!

Blijf in beweging

Doe-het-zelf-wandelingen

Er met een grote groep op uittrekken is momenteel geen goed idee. Maar wil je samen met één vriend of vriendin op eigen houtje een stukje van Brussel verkennen, dan kan je kiezen uit goed doordachte trajecten. Onze uitgestippelde wandelingen voeren je naar de Brusselse Vijfhoek, bekende wijken en gemeenten buiten het stadscentrum.
> ik hou 1 meter afstand van voorbijgangers
> ik maak geen verre verplaatsingen om mijn bestemming te bereiken

Brussel fietst

Beleef Brussel in volle beweging en fiets van het stadscentrum tot de buitengrenzen van het gewest. Laat je benen draaien langs oude dorpskernen, gemoedelijke volkswijken, brede boulevards, waterwegen en schaduwrijke stadsparken. Je ontdekt de vier routes van UiTinBrussel online op een handige, gespecialiseerde website.
> snel naar route*you
> lees meer