Activiteiten in Brussel

Enkele tips om je wegwijs te maken in het rijke culturele en vrijetijdsaanbod van Brussel.

Beste wensen voor 2018!

UiTinBrussel hoopt dat het een kleurrijk jaar wordt, vol vinnige initiatieven.

Wat we daarmee bedoelen? Dat leggen we uit aan de hand van enkele ‘good practices’ uit 2017. UiTinBrussel hoopt op nog veel meer speelse, creatieve uitingen van burgerschap met een aanstekelijke mix van verantwoordelijkheidszin en onbekommerd enthousiasme.
> lees meer

In de kijker

Combi-concerten

Verwen al je zintuigen!
Brussels Philharmonic en Muntpunt tonen Brussel in al haar schoonheid, diversiteit en creativiteit. En hoe kan dat beter dan met een wandeling door de stad, gevolgd door een heerlijk diner en een fantastisch concert als afsluiter? UiTinBrussel presenteert als eerste de vierdelige reeks die start in 2018 en in het teken staat van kijken, proeven, luisteren en genieten. Welkom in Brussel!
> diverse data, snel reserveren is aanbevolen

Brussel, stripstad

Nieuwe, verrassende beelden.
Een tentoonstelling over het nieuwe Vlaamse beeldverhaal in het Belgisch Stripcentrum – dat in 2017 alweer 200.000 bezoekers lokte – toont niet-klassieke, hoogst originele prenten van een nieuwe generatie tekenaars. UiTinBrussel suggereert om ook eens binnen te wippen in het museum voor outsiderkunst, waar traditionele categorieën een vrolijke uppercut krijgen.
> lees meer

Enkele tips van UiTinBrussel

3 x jazz

Concerten, tentoonstellingen, kidsactiviteiten en film.
Met het Brussels Jazz Festival in Flagey, River Jazz in drie zalen – Marni, Jazz Station en Espace Senghor – en bovendien ook Djangfolllies op 31 locaties, verspreid over het hele land maar met Brussel als uitvalsbasis, domineert ‘the blue note’ in januari de swingende hoofdstad.
> Brussels Jazz Festival - River JazzDjangfolllies

MoMuse

Kleine en grote verhalen in een nieuw museum.
MoMuse is klaar om de deuren te openen voor het grote publiek. Dit museum is het werk van een gemeentelijke archivaris ‘nieuwe stijl’ – spitsvondig, fris en een rasechte verteller. Hij toont ons de gemeente Molenbeek, die evolueerde van kinderarbeid tot volwassenenonderwijs.
> open vanaf 3 januari 2018
> rondleiding op woensdag 24 januari om 12:30 uur

Europalia Indonesia

Een genuanceerde kijk op Indonesië.
Kunstliefhebbers komen beslist aan hun trekken tijdens Europalia Indonesia, een land dat in volle economische bloei is. Naast twee grote expo's, 'Ancestors & Rituals' en 'Power and Other Things', biedt het festival ook een rijk aanbod aan traditionele en hedendaagse Indonesische muziek, dans, literatuur en film. Zo krijg je een genuanceerd beeld van dit fascinerend land.
> tot 21 januari 2018

Magritte

Ceci n’est pas un programme.
Het Brusselse najaar staat in het teken van René Magritte, die 50 jaar geleden overleed. In het Atomium wordt de bezoeker vanaf 21 september letterlijk ondergedompeld in het surrealistische universum van de meester. In oktober start een tentoonstelling over Magritte, Broodthaers & de hedendaagse kunst.
> tot 18 februari 2018, diverse locaties

De nieuwe Vlaamse strip

Getekend door een wondergeneratie?
De nieuwe Vlaamse strip telt heel wat opmerkelijke talenten. De artistieke diversiteit weerhoudt de jonge garde tekenaars er niet van om een gemeenschappelijke ambitie te koesteren: de wereld van het stripverhaal veroveren door waarachtige verhalen te vertellen!
> tot 3 juni 2018, Stripmuseum