Activiteiten in Brussel

Vaux-Hall Summer: Kunst in de openlucht op een magische plek

De Vaux-Hall is een achttiende-eeuws recreatieoord in het Warandepark achter het Koninklijk Parktheater. Van woensdag tot en met zondag vormt deze plek het decor van een rijk en gevarieerd programma. Er is voor elk wat wils, zoals theater, concerten, dans- en filmvoorstellingen, yoga-initiaties, brunches, gezelschapsspellen...
> Van 18 juni tot 15 augustus 2021, Warandepark

Zomerrondvaarten

Scheep in op een georganiseerde boottocht, individueel of in groep. Het varen wordt gecombineerd met bezoeken aan bezienswaardigheden langs de waterweg of met een ontspannende fietstocht. Het toeristisch vaarseizoen loopt van juni tot en met oktober. De meeste boottochten kan je reserveren via de webshop.
> Tot 31 oktober 2021, diverse opstapplaatsen

European Parliament Walking Tours

Doe mee aan een begeleide wandeltocht om de geschiedenis en architectuur van het Europees Parlement en zijn omgeving te ontdekken tijdens een veilige buitenactiviteit in Brussel. De rondleidingen van 90 minuten vinden elk weekend plaats in de lente en zomer en zijn beschikbaar in het Engels, Frans, Nederlands en Duits. Je dient vooraf online te boeken.
> Tot 29 augustus 2021, Luxemburgplein 100, 1000 Brussel

Recyclart Holidays

Muziek, expo’s, performances, workshops, installaties en boekvoorstellingen maken van Recyclart een bruisende plek. Elke donderdag en vrijdag van 17 uur tot middernacht. Alle activiteiten zijn gratis.
> Tot 30 juli 2021, Recyclart

Brussel, toneel van misdaad

Hou je vast aan je ingewanden: terwijl je door de donkere steegjes van het historische centrum slentert, vertelt een gids van Brussels by Foot je over enkele strafzaken die de hoofdstad in de 19de en 20ste eeuw hebben getekend… Altijd verteld met respect voor de betrokkenen en trouw aan de feiten.
> Van 25 juni tot 27 augustus 2021, Hotel Amigo

Park Poétik

Het SuperVliegSuperMouche Festival vond zichzelf opnieuw uit door de pandemie... Leve de tweede editie van Park Poétik! Met meer dan 100 activiteiten vol verrassingen en poëzie, gratis en in de openlucht. Park Poétik wordt op diverse locaties in Sint-Gillis en Vorst tot leven gebracht door artiesten en theatermakers die normaal meewerkten aan SuperVliegSuperMouche, maar laat ook ruimte voor de buurtbewoners om hun project of idee te verwezenlijken.
> Van 1 juli tot 31 augustus 2021, diverse locaties

Festival Midis Minimes

Het Midis Minimes festival 2021 brengt 43 concerten in het Conservatorium van Brussel, elke middag van de week van 1 juli tot 31 augustus. Het vertrouwde Brusselse muziekfestival, dat bekendstaat voor zijn eclectische en verrassende affiche, verwelkomt onder meer gerenommeerde artiesten zoals Sophie Karthäuser, Éliane Reyes, de zussen Sarah en Deborah Nemtanu en Sylvia Huang.
> Van 1 juli tot 31 augustus 2021, Koninklijk Conservatorium Brussel

Manchester Plage

Lockdown, virus, maatregelen, crisis... Recyclart Holidays muteert mee! Manchester Plage is deze zomer gratis open van woensdag tot en met zaterdag. Elke donderdag en vrijdag kan je aan tafel schuiven. Het restaurant en terras van Recyclart ontplooien zich negen weken lang op de binnenkoer. Daarrond duiken onder meer performances, pop-upconcerten, raam- & gevelexposities, mobiele interventies en DJ sets op, in alle mogelijke ruimtes van de site. Dagelijks van 17 uur tot middernacht!
> Van 1 juli tot 29 augustus 2021, Recyclart

Festival Ars in Cathedrali

Van 13 juli tot 31 augustus kan je elke dinsdag om 20 uur een orgelconcert bijwonen in de Brusselse kathedraal. Het programma omvat een selectie uit zes eeuwen repertoire en van de mooiste grandioze stukken die origineel voor orgel geschreven zijn, of ervoor getranscribeerd. Dit laatste is een specifiek fenomeen eigen aan het repertoire van dit nobele instrument met pijpen, volgens Frans Liszt de 'Paus der Instrumenten'. Reservatie en voorafbetaling vereist.
> Van 13 juli tot 31 augustus 2021, Sint Goedele en Sint-Michielskathedraal

Carte de Visite - ARTopenKUNST

Carte de Visite - ARTopenKUNST is een collectieve en multidisciplinaire expo die voor iedereen toegankelijk is. Het is de kans voor amateurkunstenaars en gevestigde artiesten om kennis te maken met andere creatieve geesten en een nieuwsgierig publiek.
> Van 16 tot 19 juli 2021, Vanderborghtgebouw

Arena 5

Arena 5 is het nieuwe openluchtpodium dat vanaf 22 juli opent op het Belgiëplein op de Heizel. Het podium zal het decor zijn voor een reeks concerten en evenementen die georganiseerd worden in overeenstemming met de geldende gezondheidsregels. Op het programma onder anderen Véronique Sanson, Ibrahim Maalouf, Loïc Nottet, Bart Peeters & De Ideale Mannen, Hooverphonic en Clouseau.
> Van 22 juli tot 22 september 2021, Belgiëplein, Heizel

Festival van Les Brigittines

Het internationaal Festival van Les Brigittines zet in op een rit langsheen diverse kunstvormen: ongewone talen en universums, bijzondere vormen. Het festival brengt vooral dans, maar ook installaties en performances.
> Van 12 tot 28 augustus 2021, Les Brigittines

Hide & Seek Festival

Dit ongewone Brusselse festival zal de zomer markeren met zijn wereldmuziekconcerten op enkele van de meest ongelofelijke locaties! Heb je wel eens geluisterd naar muziek, verborgen onder de grond, of met een adembenemend uitzicht op de hoofdstad? Op de fiets, in een fabriek of binnen eeuwenoude muren? Dit alles is mogelijk op het Hide & Seek Festival 2021! Muziekpublique belooft je leuke verrassingen en magische momenten.
> Van 22 tot 28 augustus 2021, diverse locaties

Bezoek aan het kerkhof van Ukkel

Een wandeling met gids op het oude en beschermde kerkhof van Ukkel, dat vooral bekend is voor zijn Joodse graven en als de laatste rustplaats van Hergé. De site is schilderachtig en authentiek, met bochtige wegen en vele vergezichten. In 1958 werden zowel de flora en fauna als de monumenten beschermd. Zo tref je er ongeveer 200 verschillende bloemensoorten aan. Een initiatief van Culturama vzw. Vergeet niet je in te schrijven!
> 26 augustus 2021, Dieweg Ukkel