Activiteiten in Brussel

Enkele tips om je wegwijs te maken in het rijke culturele en vrijetijdsaanbod van Brussel.

In de kijker

Brussel fietst

Stap op je fiets en verken Brussel, van het historische stadscentrum tot de buitengrenzen van het gewest. Laat je benen draaien langs oude dorpskernen, volkswijken, brede boulevards, waterwegen en schaduwrijke stadsparken. Haal je fietskaart op in Muntpunt, of ontdek de vier routes online.
> lees meer

Ontdek Brussel

Ga op stadstour met een gids van Korei, Brukselbinnenstebuiten of Cactus Brussel à vélo. Haal meer uit je dagtrip dankzij een bezoek aan het Flageygebouw, een fietstocht of een alternatieve stadsverkenning per tram. Brussels Philharmonic en Flagey bieden de mogelijkheid om je dag in schoonheid af te sluiten met een concert.
> 12 oktober tot 4 april 2020, reserveer tijdig

Brussel, stripstad

Brussel in beelden

In een extra uitgave van ‘Stripgids’ tonen bekende en veelbelovende tekenaars hun lievelingsplekje in de stad of belichten een thema dat iedereen aanbelangt. Ontdek deze artistieke en ongewone uitnodiging om de hoofdstad te (her)ontdekken.
> lees meer

Tips van UiTinBrussel

Nocturnes van de Brusselse musea

In de loop van de herfst blijven telkens andere musea later open en zorgen voor animatie op donderdag. Aan een voordelig prijsje wandel je door spraakmakende tentoonstellingen, neem je deel aan een grensverleggende workshop of trakteer je enkele kinderen op een boeiende ontdekkingsreis in een gemoedelijke sfeer.
> 19 september tot 5 december (donderdag)

Stoemp!

Brussel bruist en knettert, ook op plekken waarvan je niet eens afwist! Al 10 jaar lang laat Stoemp! op authentieke locaties jong muzikaal talent de eerste stappen zetten. Maar ook grote namen sieren de affiche. Verwacht je dit najaar aan een jubileumeditie vol gratis caféconcerten, een te winnen huiskamerconcert en een XXL slotfeest.
> 24 september tot 24 november, diverse locaties

Europalia

Het tweejaarlijkse festival Europalia focust op Roemenië, een gastland met een fascinerende geschiedenis en een boeiende culturele scene. Het paradepaardje is een spectaculaire tentoonstelling over Constantin Brancusi. Muziek en podiumkunsten gaan kruisbestuivingen aan met artiesten van hier.
> 2 oktober tot 2 februari 2020, diverse locaties

MigratieMuseumMigration

Brussel telt 184 nationaliteiten en eens zoveel verhalen om te delen. Een gloednieuw initiatief onthult die verhalen één voor één, in woord en in beeld. Dit museum voert niet het grote discours over migratie in Brussel, maar trekt op ontdekkingstocht door het leven van velen die de stad mee vormgeven.
> vanaf 12 oktober, Sint-Jans-Molenbeek

Vrijheidsfestival

Dit herfstfestival zoekt een evenwicht tussen vrijheid en solidariteit. Niet met grote woorden, maar door artiesten te presenteren die een mooie mix van beide uitstralen. Fototentoonstellingen schrikken ons wakker, maar vooral het muzikale luik slaat aan met grote namen en gratis slotconcerten.
> 17 tot 26 oktober, Théâtre National

GovJam Brussel 2019

Bedenk in 48 uur nieuwe creatieve concepten voor publieke diensten, samen met designers en medewerkers uit de socialprofitsector.
> 21 en 22 oktober, Muntpunt

Filem'on

Het filmfestival voor ketjes en tieners van 2 tot 16 jaar komt op de proppen met een fris programma. Het thema ‘uitkijken naar uitvindingen’ verbindt filmklassiekers, cinéconcerten en workshops met elkaar. Sommige locaties zijn bijzonder. Voor een grappige film over ratten trek je naar het Riolenmuseum.
> 23 oktober tot 2 november, diverse locaties

La Rose Blanche

Twee rasvertellers, Poli Roumeliotis en Kris Kaerts, schreven een boek en filmden een documentaire over het laatste Griekse volkscafé van Molenbeek. De rauwe, maar vrolijke rebetikomuziek maakt dat je de filmpremière in Cinema Palace niet mag missen. Een rondleiding (27/10 of 05/11) maakt dit Griekse avontuur helemaal af.
> 24 oktober, Cinema Palace

Sufi Night

Het nomadische kunstencentrum Moussem is te gast in Bozar en presenteert een avond gewijd aan de rijke en diverse traditie van het soefisme, de spirituele tak van de islam. Turkije en Senegal staan in de kijker. Je kan deelnemen aan bezwerende rituelen of gewoon genieten van de verfijnde klassieke muziek.
> 26 oktober, Bozar

Jubileumconcert Te Gek

Al 15 jaar lang maakt Te Gek geestelijke gezondheid bespreekbaar in Vlaanderen. Dat vieren we met een concert in de AB, een zaal waar Te Gek al langer een nauwe band mee heeft. Een indrukwekkende lijst van artiesten komt meevieren. Laat de muziek losbarsten, opdat straks het praten kan beginnen.
> 27 oktober, AB