Activiteiten in Brussel

Ontdek Brussel

Doe-het-zelf-wandelingen 2020

Een coronavakantie in eigen land kan even avontuurlijk zijn als een verre reis. Daarom stippelden Brukselbinnenstebuiten en Muntpunt een gloednieuwe serie doe-het-zelf-wandelingen uit: verschillende wijkverkenningen met het accent op groenbeleving en een thematour over street art. De samenwerking met Stapstad leverde een vrolijke speurtocht voor ketjes op. Die rondt de nieuwe serie in schoonheid af.
> Ontdek het nieuwe aanbod

On the Go: Music Walks

Dit najaar kan je Brussel wandelend (her)ontdekken via de routes en composities van vijf Brusselse artiesten. De custom mixtapes, muziek en andere hybride sound-pieces zijn geïnspireerd op de plekken en mensen die je onderweg tegenkomt. Van bruisend Beekkant of het Le Brass-moeras tot in Stalingrad of China, langs parken, pleinen, planten, dieren, stemmen en stiltes. Een oorstrelend initiatief van de Beursschouwburg.
> Trek erop uit wanneer je zelf wil!

Brussel en de Rand

Fietsknooppunten

In Vlaanderen wijst een netwerk van fietsknopen je al jaren op aangename fietsroutes. Maar het leidt de fietser niet doorheen Brussel. Een nieuw en verrassend initiatief van BikeNode.Brussels brengt daar digitaal verandering in. Dit goed uitgedachte netwerk sluit bovendien mooi aan op dat in de Rand.
> Permanent aanbod via route*you

Goe bezig!

Armand - CHECK DE WEBSITE!

In het leven van Armand Swartenbroeks spelen de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog, Olympische Spelen, een artsenpraktijk en een burgemeesterssjerp in Koekelberg een belangrijke rol. Toch is hij in de eerste plaats de voetbalster die in tumultueuze omstandigheden de Rode Duivels omvormt tot de Front Wanderers, die geld inzamelen voor Belgische vluchtelingen in het buitenland.
> Vanaf 2 oktober 2020, diverse locaties in Brussel en Vlaanderen

Week van de Klank - UITGESTELD!

De Week van de Klank vindt plaats op verschillende locaties in België. Het doel is het publiek een betere kennis van klank en geluid bij te brengen en het belang ervan in de samenleving te onderlijnen, via onder meer lezingen, concerten, filmvoorstellingen en installaties. Van 25 tot en met 31 januari vindt de Weel van de Klank in Brussel plaats en de week nadien, van 1 tot en met 7 februari, in Vlaanderen en Wallonië.
> Van 25 januari tot 7 februari 2021, diverse locaties

Brussels Antique & Fine Arts Fair (BRAFA)

De editie 2021 van de internationale kunstbeurs BRAFA vindt dit jaar niet plaats in Thurn & Taxis, maar wel in 126 galeries verspreid over 13 landen en 37 steden. Liefhebbers kunnen 'BRAFA in the Galleries' online volgen. Of de galeries fysiek bezoeken. Voor de belangrijkste steden, zoals Brussel, zijn er daartoe stadskaarten te downloaden met daarop de aanwezige galeries.
> Van 27 tot 31 januari 2021, diverse locaties

Poëzieweek

Poëzieweek is het grootste en meest laagdrempelige initiatief voor poëzie in de Lage Landen. Literaire organisaties, scholen, bibliotheken, boekhandels, media... Iedereen doet mee! Elk jaar staat poëzie centraal tijdens de laatste week van januari, met op donderdag Gedichtendag.
> Van 28 januari tot 3 februari 2021, diverse locaties

Interlitratour

Midden februari ademt Brussel literatuur. Het hart van Europa klopt op het ritme van poëzie, slam, proza, verzen en rijm. Woorden op de vleugels van muziek, dans, theater en schone kunsten. Woorden middenin het vuurwerk van debat en lezingen. Een feest van Brussels begeesterende en multiculturele rijkdom.
> 9 februari 2021, online

Carte de Visite | ARTopenKUNST

Carte de Visite | ARTopenKUNST wil het creatieve talent van amateur- en professionele kunstenaars in de hoofdstad in de verf zetten. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en de bezoekers kunnen er werken van zeer diverse aard bezichtigen: werken met gemengde technieken, collages, juwelen, textielwerken, installaties, tekeningen, schilderijen, foto’s, projecties, beeldhouwwerken en zeefdrukken.
> Van 12 tot 14 februari 2021, Vanderborghtgebouw

ANIMA - Internationaal festival van de animatiefilm van Brussel - ONLINE EDITIE

Voor zijn veertigste verjaardag voorziet ANIMA een reis in de tijd die zowel de aficionado's als de modale liefhebber van animatiefilms zal bekoren. Het programma - van de kortfilmcompetitie tot en met speciale programma's en exclusieve extra's - is uitsluitend online te beleven!
> Van 12 tot 21 februari 2021, online

Krokuskriebels

Van 13 tot en met 21 februari 2021 vindt de tiende editie van Krokuskriebels plaats. Meer dan honderd musea over heel Vlaanderen en Brussel gooien dan de deuren wagenwijd open voor families met jonge kinderen. Nieuw dit jaar zijn de activiteiten op maat van families met tieners tussen 10 en 14 jaar.
> Van 13 tot 21 februari 2021, diverse locaties

Flagey Piano Days - ONLINE EDITIE

Grote pianisten uit de wereld van de jazz en de klassieke muziek maken hun opwachting in Flagey. Een gedetailleerd programma volgt nog.
> Van 24 tot 28 februari 2021, Flagey

Brussels, dance!

Brussel heeft de voorbije decennia een reputatie opgebouwd als stad van de hedendaagse dans. Tegenwoordig wordt dat extra in de verf gezet wanneer een vijftiental cultuurhuizen gedurende twee maanden de dialoog aangaan en hun programma op elkaar afstemmen tijdens 'Brussels, dance!'. Voor de dansliefhebbers levert dat meer dan zestig voorstellingen en lezingen op, zowel van jonge artiesten als van bekende namen.
> Van 25 februari tot 4 april 2021, diverse locaties

Djangofolllies

Djangofolllies is een jaarlijks festival ter ere van de zigeunermuziek van Django Reinhardt (1910-1953). Voor de 27ste editie, die oorspronkelijk gepland stond in januari 2021, vindt Djangofolllies - een organisatie van Brosella - zichzelf opnieuw uit. Hou het weekend van 22 en 23 mei vrij, want dan vindt Djangofolllies XXS plaats, een lenteversie: twee dagen gevuld met gypsyjazzconcerten in het idyllische decor van het Groentheater te Brussel.
> 22 en 23 mei 2021, Groentheater