Activiteiten voor kinderen

Met het aanbod kinderactiviteiten in Brussel heeft niemand tijd om zich te vervelen.
Enkele tips voor de komende weken.

Aangepaste activiteitenkalender

Door de maatregelen tegen het coronavirus gaan heel wat (grote) activiteiten en evenementen voorlopig niet door. Als evenementen die al op deze pagina stonden niet langer plaatsvinden, dan vermelden we dit erbij. We zullen de inhoud aanvullen met tips voor thuisblijvers en evenementen die de komende maanden (hopelijk wel) doorgaan.

Tips voor thuisblijvers

#BRONKSinhuis

Verveel je je al? Ben je het binnenblijven beu? En mis je het theater? BRONKS helpt een handje met tips om thuis aan de slag te gaan en met opnames van een aantal voorstellingen. Je hoeft je haren niet te kammen en houd je pyjama gerust aan!
> Ik wil theater

#Circusathome

Naar het circus gaan kan voorlopig niet. Misschien moet je daarom zelf eens wat kunstjes proberen. Circus Zonder Handen toont je graag hoe je alvast een beetje circusartiest kan worden. Bekijk de filmpjes op hun Facebookpagina en laat je inspireren.
> Ik wil circus

Kleurplaten #n22

Alle gemeenschapscentra in Brussel zijn gesloten. Alle cursussen, activiteiten en andere bijeenkomsten gaan voorlopig niet door. Maar ondertussen kan je thuis aan de slag met allerlei kleurplaten. Met tekeningen gemaakt door kinderen! Pak snel je kleurplotloden, stiften, glitter en/of verf voor heel wat uurtjes kleurplezier...
> Ik wil kleuren

#Aximaxblijftspelen

Ook de deuren van jeugdcentrum Aximax blijven dicht. Maar dankzij de 'eerste hulp bij corona'-pagina hoef je je niet te vervelen. Blijf niet in je zetel hangen of naar je telefoon turen: kom in Aximax-actie met deze tips om te blijven bewegen, spelen en creëren.
> Ik wil inspiratie 

Prentenboekenpret

Helaas moet je nog even wachten voordat je weer voor activiteiten of boeken naar een bibliotheek in Brussel kan. Maar als je een Mijn Bibliotheek-account hebt of aanmaakt, kan je wel blijven genieten van Fundels: interactieve prentenboeken met extra teken-, speel- en doe-activiteiten voor kinderen van 3 tot 7 jaar.
> Ik wil leesplezier

Jeugdboekenmaand

Maart is Jeugdboekenmaand... en blijft ook Jeugdboekenmaand in tijden van corona. Met het speciale YouTube-kanaal kan je thuis filmpjes bekijken van schrijvers en tekenaars die voorlezen, teken- en knutseltips geven, vertellen, live illustreren en nog veel meer.
> Ik wil kijken

Brussels helps

Hou je van tekenen of schilderen? En maak je andere mensen graag blij? Maak een mooie tekening voor een Brusselaar die alleen thuis zit en die niet buiten mag komen. 'Brussels helps' geeft je de naam en het adres, zodat je de tekening kan opsturen.
> Ik wil iemand blij maken

Kinderen in Brussel tips

Ateliers, stages, speelweken, speelpleinen... (GEANNULEERD)

Weet jij al wat je gaat doen in de paasvakantie? Overal in Brussel zijn er allerlei sportkampen, ateliers, stages en speelpleinen. Bekijk het overzicht maar eens goed en schrijf je op tijd in. Laat de vakantiepret maar beginnen!
> 6 tot 17 april 2020, diverse locaties

Claude Monet, The Immersive Experience (GESLOTEN TOT 3 APRIL)

Duik in de (digitale) wereld van schilder Claude Monet en leer meer over zijn leven en werk. Tijdens een geluids- en lichtshow worden Monets schilderijen om je heen geprojecteerd. Ook kan je met een virtual reality-bril op even zoals de schilder zijn.
> tot 6 september 2020, Hortagalerij

Antarctica (GESLOTEN TOT 3 APRIL)

In deze expo ontdek je alles over Antarctica. Ga mee op expeditie, ontdek pinguïns, zeehonden en alles wat er leeft in de diepzee. Films op grote schermen nemen je mee in deze bijzondere wereld.
> tot 30 augustus 2020, Museum voor Natuurwetenschappen

De Grote ZiZo-zit-dat-wandeling

Ga op avontuur in de buurt van Muntpunt. Met deze kaart kan je zelf op stap. Waar wil je naartoe? Op iedere plek kom je iets te weten en kan je een spelletje spelen. 
> Download de wandeling

Ook de UiTinBrussel-agenda staat boordevol tips!