Activiteiten voor kinderen

Met het aanbod kinderactiviteiten in Brussel heeft niemand tijd om zich te vervelen.
Enkele tips voor de komende weken.

Corona

Door de maatregelen tegen het coronavirus zijn de meeste musea en andere culturele instellingen in Brussel beperkt open. Hierdoor kunnen veel activiteiten niet doorgaan. Op deze pagina vind je tips voor activiteiten die nog plaatsvinden of die je thuis kan doen.

In de kijker

Smikkel Smakkel Smultoer (6+)

Iedereen moet eten. Wat met koken te maken heeft, noemen we ‘culinair’. Ga je mee op deze culinaire doe-het-zelfwandeling van Stapstad? Download de wandeling en ga op zoek naar de Brusselse eetcultuur!
> Download de wandeling

Hoodie-tocht

Is Hoodie ook jouw held? In de Ketnet-serie springt hij over de Brusselse daken, pleinen, straten… Allemaal plekken die jij kan ontdekken op deze tocht. Daarbij leer je meer over de stad én kan je wat coole Hoodie-jumps uitproberen.
> online bestellen of via verkooppunten

De Grote ZiZo-zit-dat-wandeling

Ga op avontuur in de buurt van Muntpunt. Met deze kaart kan je zelf op stap. Waar wil je naartoe? Op iedere plek kom je iets te weten en kan je een spelletje spelen. 
> Download de wandeling

Kinderen in Brussel tips voor de thuisblijvers

Wandelwensen

De hele kerstvakantie binnenblijven? Helemaal niet nodig! Ga eens op pad in jouw buurt en verspreid op weg wat wandelwensen: kaartjes met jouw eigen tekst, wens of compliment voor die al die bekende en onbekende leuke mensen in jouw buurt. Daar maak je iedereen blij mee!
> Ik wandel en wens

BOZAR tipt

Wat ga jij doen in de vakantie? BOZAR heeft een paar leuke ideeën op een rijtje gezet. Van concerten kijken en leren beatboxen tot expo's bezoeken, allemaal online.
> Ik vier vakantie!

Berenjacht

Wauw, Brussel zit vol beren! Als je rondwandelt en goed oplet, kan je er hier en daar vast een vinden. Laat ook je eigen beer meedoen, daarmee maak je de kinderen uit jouw buurt vast heel blij.
> Ik ga op berenjacht
> Mijn beer doet ook mee

Het Museum bij jou thuis!

Nu jij in jouw kot moet blijven, komt het Kindermuseum gewoon naar jou toe met allerlei thuisactiviteiten en Radio Relax. Voor kinderen die zich al vervelen, wolken tellen uit het raam, rondjes lopen in de woonkamer… en voor alle anderen ook natuurlijk.
> Ik wil museumpret

Kleurplaten #n22

Alle gemeenschapscentra in Brussel zijn gesloten. Alle cursussen, activiteiten en andere bijeenkomsten gaan voorlopig niet door. Maar ondertussen kan je thuis aan de slag met allerlei kleurplaten. Met tekeningen gemaakt door kinderen! Pak snel je kleurplotloden, stiften, glitter en/of verf voor heel wat uurtjes kleurplezier...
> Ik wil kleuren

Prentenboekenpret

Ben je al lid van een bibliotheek? Als je een Mijn Bibliotheek-account hebt of aanmaakt, kan je ook thuis genieten van Fundels: interactieve prentenboeken met extra teken-, speel- en doe-activiteiten voor kinderen van 3 tot 7 jaar.
> Ik wil leesplezier

Jeugdboekenmaand

De Jeugdboekenmaand (in maart) begon goed, maar al snel moesten de scholen en bibliotheken sluiten. Oplossing? Een YouTube-kanaal waar je thuis nog altijd de filmpjes kan bekijken van schrijvers en tekenaars die voorlezen, tips geven en nog veel meer!
> Ik wil kijken

Jeugdbib Online

Ga je mee op reis door de online jeugdbib van Muntpunt? Hier vind je een wereld vol wekelijkse lees-, kijk-, luister-, doe- en speeltips. Brenda van de Bib wijst je graag de weg. Alsof je de jeugdbib gewoon in huis haalt!
> Ik wil naar de bib

Ook de UiTinBrussel-agenda staat boordevol tips!