Activiteiten voor kinderen

Met het aanbod kinderactiviteiten in Brussel heeft niemand tijd om zich te vervelen.
Enkele tips voor de komende weken.

In de kijker:

Hopla!

In het circus kan grappige of absurde verhalen vertellen zonder al te veel woorden. Met straffe stunts, een poëtische danspas, een ontroerend detail en spetterende muziek bereik je de juiste sfeer.
> 15 tot 21 april, diverse wijken van Stad Brussel

BRONKS XL FESTIVAL

De BRONKS-ambassadeurs vormen een gedreven bende. Ze nemen het theaterhuis voor jong publiek even over, stellen een programma samen en organiseren alles zelf. Dus ook de party voor jongeren (12+).
> win tickets!
> 26 en 27 april, Bronks

Kinderen in Brussel tips

Ateliers, stages, speelweken, speelpleinen

Zoek je een leuke activiteit voor de paasvakantie? Deze gids staat vol met ateliers, stages, speelweken, speelpleinen en andere inspiratie. Snel inschrijven is aangeraden. Veel vakantieplezier!
> 8 tot 19 april 2019, diverse locaties 

Serres van Laken

Stap trots door de erehekken van het Kasteel te Laken. In de wonderlijke paleizen van staal en glas ben jij als een prins of prinses. Geniet van bloemen en planten, geuren en kleuren.
> 19 april tot 10 mei, Koninklijke Parklaan

Mini D Festival

Zeven Brusselse zalen openen hun deuren om het jonge publiek (van de allerkleinsten tot 12+) kennis te laten maken met de vrijheid en het wonderlijke van hedendaagse dans.
> 24 april tot 22 mei (woensdag, zaterdag en zondag)

Dag van de Dans

Kijken of zelf meedoen? Of iets tussenin, zoals de dansers opzoeken in de nieuwe Voetgangerszone en spontaan reageren op wat je ziet? Aan jou de keuze!
> 27 april, Vlaanderen en Brussel

Bruegelbrunch

Start Erfgoeddag met een lekkere brunch als opkikker. Maak daarna een wandeling, leer pierewaaien, verfijn je tekentechniek of bouw muziekinstrumenten uit recupmateriaal.
> 28 april, Muntpunt

Zoniënmars, Zoniënklanken

Het Zoniënwoud is géén sprookjesbos, maar een stuk ongerepte natuur. Ideaal voor mensen, dieren en het klimaat. Wandel er doorheen en laat je verrassen door muziek uit de hele wereld.
> 28 april, Zoniënwoud

Kids Menu

Weet jij nog wat je lekker eten vond toen je een baby was? En weet je wat kleine kinderen vroeger aten? Ontdek het allemaal in deze expo rond de grote geschiedenis over voeding voor de allerkleinsten.
> tot 31 augustus 2019, Brussels Museum van de Molen en de Voeding

Teddy en Beer

Alle geheimen van je eigen teddybeer ken je vast wel. Maar wat weet je over échte beren? In deze expo leer je alles over deze wilde dieren. Ook je eigen teddybeer is welkom! Vanaf 4 jaar.
> tot 1 september 2019, Museum voor Natuurwetenschappen

Ook de UiTinBrussel-agenda staat boordevol tips!