Activiteiten voor kinderen

Met het aanbod kinderactiviteiten in Brussel heeft niemand tijd om zich te vervelen.
Enkele tips voor de komende weken.

In de kijker

Filem'On

Het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek staat garant voor veel kijkplezier. 10 dagen lang heb je keuze uit meer dan 130 films, in alle genres en formaten. Daar zit vast iets tussen wat jij leuk vindt. Dit jaar is het thema 'ecologie'. 
> 28 oktober tot 7 november 2020, diverse cinema

Ménage à deux

Laat je verrassen door één of meerdere van de 15 voorstellingen uit België, Frankrijk, Zwitserland en Groot-Brittannië. Er is van alles wat: dans, theater, circus, muziek,  figurentheater en performance, welgekende favorieten én diverse nieuwkomers.
> 11 tot 15 november 2020, BRONKS en La montagne magique

Kinderen in Brussel tips

Operatie Whodunit

Moord in het Legermuseum! In het kantoor van de conservator is een lijk gevonden. De moordenaar leek op zoek naar iets... maar naar wat? Ga in het museum op zoek naar aanwijzingen om de dader te ontmaskeren. Voor kinderen van 10 - 12 jaar.
> 3 tot 6 november 2020, Koninklijk Legermuseum

Help Comès om zijn stripverhaal af te maken

In deze workshop ontdek je de stille zwart-wit wereld van striptekenaar Didier Comès. Je probeert nieuwe tekentechnieken uit, zoals met Oost-Indische inkt. Je hoeft geen ervaring te hebben. Voor kinderen van 7 tot 14 jaar.
> 8 november 2020, BELvue Museum

BIG BANG Bubbel

Het avontuurlijke muziekfestival voor een jong publiek is dit jaar een muziekbubbel. Vergaap je aan zee, strand en gigaschelpen in de voorstelling Shel(l)ter (7+). Of droom weg bij de muziek van barokcomponist Henry Purcell in de voorstelling Hush (6+).
> 8 november 2020, BOZAR

Kunstendag voor Kinderen

Ook dit jaar is er weer een Kunstendag voor Kinderen. Op verschillende plaatsen in Brussel en Vlaanderen kan je op allerlei manieren kunst beleven. Het is die dag ook Koningsdag, dus krijgen alle kinderen die deelnemen een kroon.
> 15 november 2020, diverse locaties

Jonge Filmfans

Hou je van films, dan vind je in deze reeks vast veel kijkplezier. Iedere week zijn er verschillende films uit allerlei landen, voor diverse leeftijden, van tekenfilm tot zwart-witfilm, van grappig tot spannend en alles daartussenin.
> tot 29 november 2020, Cinematek

Claude Monet, The Immersive Experience

Duik in de (digitale) wereld van schilder Claude Monet en leer meer over zijn leven en werk. Tijdens een geluids- en lichtshow worden Monets schilderijen om je heen geprojecteerd. Ook kan je met een virtual reality-bril op even zoals de schilder zijn.
> tot 3 januari 2021, Hortagalerij

Antarctica

In deze expo ontdek je alles over Antarctica. Ga mee op expeditie, ontdek pinguïns, zeehonden en alles wat er leeft in de diepzee. Films op grote schermen nemen je mee in deze bijzondere wereld.
> tot 3 januari 2021, Museum voor Natuurwetenschappen

Smikkel Smakkel Smultoer (6+)

Iedereen moet eten. Wat met koken te maken heeft, noemen we ‘culinair’. Ga je mee op deze culinaire doe-het-zelfwandeling van Stapstad? Download de wandeling en ga op zoek naar de Brusselse eetcultuur!
> Download de wandeling

De Grote ZiZo-zit-dat-wandeling

Ga op avontuur in de buurt van Muntpunt. Met deze kaart kan je zelf op stap. Waar wil je naartoe? Op iedere plek kom je iets te weten en kan je een spelletje spelen. 
> Download de wandeling

Hoodie-tocht

Is Hoodie ook jouw held? In de Ketnet-serie springt hij over de Brusselse daken, pleinen, straten… Allemaal plekken die jij kan ontdekken op deze tocht. Daarbij leer je meer over de stad én kan je wat coole Hoodie-jumps uitproberen.
> online bestellen of via verkooppunten

Tips voor thuisblijvers

Berenjacht

Wauw, Brussel zit vol beren! Als je rondwandelt en goed oplet, kan je er hier en daar vast een vinden. Laat ook je eigen beer meedoen, daarmee maak je de kinderen uit jouw buurt vast heel blij.
> Ik ga op berenjacht
> Mijn beer doet ook mee

#BRONKSinhuis

Verveel je je al? Ben je het binnenblijven beu? En mis je het theater? BRONKS helpt een handje met tips om thuis aan de slag te gaan en met opnames van een aantal voorstellingen. Je hoeft je haren niet te kammen en houd je pyjama gerust aan!
> Ik wil theater

Het Museum bij jou thuis!

Nu jij in jouw kot moet blijven, komt het Kindermuseum gewoon naar jou toe met allerlei thuisactiviteiten en Radio Relax. Voor kinderen die zich al vervelen, wolken tellen uit het raam, rondjes lopen in de woonkamer… en voor alle anderen ook natuurlijk.
> Ik wil museumpret

Kleurplaten #n22

Alle gemeenschapscentra in Brussel zijn gesloten. Alle cursussen, activiteiten en andere bijeenkomsten gaan voorlopig niet door. Maar ondertussen kan je thuis aan de slag met allerlei kleurplaten. Met tekeningen gemaakt door kinderen! Pak snel je kleurplotloden, stiften, glitter en/of verf voor heel wat uurtjes kleurplezier...
> Ik wil kleuren

Prentenboekenpret

Ben je al lid van een bibliotheek? Als je een Mijn Bibliotheek-account hebt of aanmaakt, kan je ook thuis genieten van Fundels: interactieve prentenboeken met extra teken-, speel- en doe-activiteiten voor kinderen van 3 tot 7 jaar.
> Ik wil leesplezier

Jeugdboekenmaand

De Jeugdboekenmaand (in maart) begon goed, maar al snel moesten de scholen en bibliotheken sluiten. Oplossing? Een YouTube-kanaal waar je thuis nog altijd de filmpjes kan bekijken van schrijvers en tekenaars die voorlezen, tips geven en nog veel meer!
> Ik wil kijken

Jeugdbib Online

Ga je mee op reis door de online jeugdbib van Muntpunt? Hier vind je een wereld vol wekelijkse lees-, kijk-, luister-, doe- en speeltips. Brenda van de Bib wijst je graag de weg. Alsof je de jeugdbib gewoon in huis haalt!
> Ik wil naar de bib

Ook de UiTinBrussel-agenda staat boordevol tips!