Activiteiten voor kinderen

Met het aanbod kinderactiviteiten in Brussel heeft niemand tijd om zich te vervelen.
Enkele tips voor de komende weken.

In de kijker:

Vlaanderen Feest, Brussel Danst: Dance Battles

Kom kijken naar de dance battles. Jong talent neem het tegen elkaar op. Juich ze toe, doe inspiratie op en dans stiekem een beetje mee. Er is ook een wedstrijd voor tieners (14 tot 18 jaar).
> 10 juli 2019, Ancienne Belgique

Vlaanderen Feest, Brussel Danst: Leesstraat Feeststraat

Op de Vlaamse feestdag verandert de toffe Leesstraat in een echte Feeststraat voor de hele familie. Kapitein Winokio en #LikeMe zijn erbij. Jij ook? Je kan de hele dag feesten, zingen en dansen. Of schrijf jij je in een van de familiewandelingen?
> 11 juli 2019, Muntplein

Kinderen in Brussel tips

Brussels International Film Festival

De tweede editie van BRIFF heeft ook enkele films voor de hele familie op het programma staan: Ma Vie de Courgette (met Nederlandse ondertiteling), WALL-E (Franse versie) en Binti. 
> 22, 23 of 29 juni, diverse locaties

 

School's Out Kids Party

De vakantie staat voor de deur... tijd voor een feestje! Laat je ouders thuis en kom je beste danspasjes tonen. DJ Klutske zorgt voor de muziek. Voor kinderen van 1e tot 6e leerjaar.
> 26 juni 2019, JC Aximax

Ommegang

Beleef het Brussel uit de renaissance. Ridders, vaandeldragers, schermers, dansers, kruisboogschutters en andere historische figuranten trekken door de straten van de stad. Met als absoluut hoogtepunt het spektakel op de Grote Markt.
> 26 en 28 juni 2019, centrum Brussel

Café Congé Argentina

Om naar Argentinië te gaan, hoef je even geen vliegtuig te nemen. Ook op dit zomerse feest kom je al heel dichtbij, met muziek, Argentijns eten, performances, workshops en hopelijk ook de zon natuurlijk!
> 27 juni 2019, GC Elzenhof

Bouwen aan de Zomer van Sint-Joost

Steek deze zomervakantie je handen uit je mouwen. Bouw mee aan een dorp met hutten, tenten, een brug, een speeltuin en meer uit hout, textiel, cement, autobanden en andere recyclagemateriaal. Tover alles om tot een gezellige ontmoetingsplek.
> 29 juni tot 7 juli en 24 augustus tot 1 september 2019, Sint-Franciscuspark

Bar Eliza - Plazey

Wil je lekker spelen in het park? Even uitrusten? Genieten van de zon? Dat kan! Je mama, papa en andere volwassenen kan je op het terras achterlaten. Tijdens het laatste weekend staat stadsfestival Plazey op het programma. 
> 28 juni tot 1 september 2019, Elizabethpark

Ateliers, stages, speelweken, speelpleinen

De zomervakantie komt eraan! Heb je nog geen plannen? Of nog plaats in je zonnige agenda? Bekijk dan eens dit overzicht van ateliers, stages, speelweken, speelpleinen en andere activiteiten. Vroeg inschrijven is aangeraden.
> 1 juli tot 31 augustus 2019, diverse locaties

Vaux-Hall Summer

Muziek, dans, creatieve workshops, je kan van alles ontdekken. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag staat er iets op het programma. Hou je van gezelschapsspelletjes? Ga dan zeker eens op een zondagnamiddag nieuwe spelletjes uitproberen.
> tot 11 augustus 2019, Warandepark

Kids Menu

Weet jij nog wat je lekker eten vond toen je een baby was? En weet je wat kleine kinderen vroeger aten? Ontdek het allemaal in deze expo rond de grote geschiedenis over voeding voor de allerkleinsten.
> tot 31 augustus 2019, Brussels Museum van de Molen en de Voeding

Teddy en Beer

Alle geheimen van je eigen teddybeer ken je vast wel. Maar wat weet je over échte beren? In deze expo leer je alles over deze wilde dieren. Ook je eigen teddybeer is welkom! Vanaf 4 jaar.
> tot 1 september 2019, Museum voor Natuurwetenschappen

Living en Ville

Spelen, knutselen, lezen, ontspannen, (nieuwe) vriendjes maken en samen genieten van de zomer. Er is weer van alles te beleven op het leukste plein van Neder-Over-Heembeek. Hou de Facebookpagina in de gaten voor alle activiteiten. 
> tot 30 september 2019, Peter Benoîtplein

Ook de UiTinBrussel-agenda staat boordevol tips!