Activiteiten voor kinderen

Met het aanbod kinderactiviteiten in Brussel heeft niemand tijd om zich te vervelen.
Enkele tips voor de komende weken.

In de kijker

Wintervoenk

Voor alweer de derde keer kan je genieten van Wintervoenk, een festival vol straatkunsten. Er zal veel circus en vuur zijn, met een vuurshow, een vuurspektakel met acrobatie en nog veel meer.
> 20 december 2019, Koningin Astridplein

Kerstconcert: Het Sneeuwmeisje

Kom in kerstsfeer met het Russische verhaal van het Sneeuwmeisje. Deze mooie dochter van de Lente en de Vriezeman wil meer vrijheid en warmte in haar leven. Het Brussels National Orchestra speelt, een verteller brengt het verhaal met illustraties.
> 20 en 21 december 2019, BOZAR

Kinderen in Brussel tips

Design Brunch - Christmas Special

Eet allerlei lekkers, verken het museum en knutsel met foto’s, fluo-papier, glitter, goud en ander materiaal voor mooie kerstdecoraties. Neem een spelletje of speelgoed mee voor onder de boom, voor een kind dat in het ziekenhuis ligt.
> 15 december 2019, ADAM - Brussels Design Museum

Uitstap op zondag - Citytrip Brugge

Ga je mee naar Brugge? Daar bezoek je het chocolademuseum en de wintermarkt, maak je een stadswandeling en speel je verstoppertje tussen de begijnhuisjes. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Heb je een Paspartoe, ruil dan punten om voor deelname.
> 15 december 2019, Jeugdcentrum Aximax

Made in Kwakkaba

In de magische wereld van Kwakkaba komt met een simpele aanraking of een duwtje in de rug het speelgoed op het podium tot leven. Zo krijgt het een tweede leven. Zoiets heb je vast nog nooit gezien. Voor kinderen van 3 tot 8 jaar.
> 18 december 2019, Flagey

Ateliers, speelweken, sportkampen ...

Heb je al plannen voor de kerstvakantie? In deze gids vind je allerlei ideeën, van creatieve ateliers en speelweken tot sportkampen. Op tijd inschrijven is aangeraden.
> 23 december 2019 tot 3 januari 2020, diverse locaties

Winterpret / Plaisirs d'hiver

Ook dit jaar verandert het centrum van Brussel weer in een winters spektakel. Natuurlijk zijn het reuzenrad, de schaatsbaan, de chalets, de draaimolens en allerlei activiteiten er weer. Eregast is Manneken-Pis, die zijn 400ste verjaardag viert.
> tot 5 januari 2020, centrum Brussel

Jonge filmfans

Als je van films houdt, mag je dit zeker niet missen. Een programma vol films voor jonge filmfans, in zwart-wit en kleur, met verhalen uit de hele wereld, van klassiekers tot andere niet te missen pareltjes.
> tot 23 februari 2020, Cinematek 

Anima Zaterdagen

Geniet elke maand van een filmnamiddag om van te smullen. Op het menu staat steeds weer een andere toffe animatiefilm. Aspirant-filmmakers vanaf 5 jaar kunnen daarna ook meedoen aan een creatieve workshop animatie.
> tot 21 maart 2020, Flagey

Antarctica

In deze tentoonstelling ontdek je alles over Antarctica. Ga mee op expeditie, ontdek pinguïns, zeehonden en alles wat er leeft in de diepzee. Films op grote schermen nemen je mee in deze bijzondere wereld. Met familiedag op 1 december.
> tot 30 augustus 2020, Museum voor Natuurwetenschappen

De Grote ZiZo-zit-dat-wandeling

Ga op avontuur in de buurt van Muntpunt. Met deze kaart kan je zelf op stap. Waar wil je naartoe? Op iedere plek kom je iets te weten en kan je een spelletje spelen. 
> Download de wandeling

Ook de UiTinBrussel-agenda staat boordevol tips!