Activiteiten voor kinderen

Met het aanbod kinderactiviteiten in Brussel heeft niemand tijd om zich te vervelen.
Enkele tips voor de komende weken.

In de kijker: 

Winterpret

Hartje Brussel verandert ook dit jaar weer in één groot gezellig winterparadijs. Geniet van het klank- en lichtspel, de majestueuze kerstboom, de levensgrote kribbe, de schaatsbaan (met UiTPAS/Paspartoe), het reuzenrad, de kerstmarkt met 250 chalets en meer. 
> tot 6 januari 2019, centrum Brussel

Kerstsprookje - Het kind en de betoveringen

Het Belgian National Orchestra viert Kerstmis op de tonen van 'L’Enfant et les Sortilèges' van Maurice Ravel. Een dromering en krachtig werk vol poëzie. Wanneer een moeder en haar luie zoon ruzie krijgen, gebeuren er magische dingen. Vanaf 6 jaar.
> 21 en 22 december 2018, BOZAR

Kinderen in Brussel tips

Babar, een kinderconcert

Het verhaal van Babar, de kleine olifant, ken je misschien al. Maar heb je het ooit al gehoord met livemuziek erbij? Beleef het mee met de jonge muzikanten van het Brussels Philharmonic Orchestra. Vanaf 7 jaar.
> 15 december 2018, Koninklijk Brussels Conservatorium 

Are You Series-familievertoning: Buck

Ook dit jaar denkt het internationale tv-serie festival 'Are You Series' weer aan de jonge kijkers. In 'Buck' worstelt de onzekere Elias met zijn leven als puber, maar zijn digitale held commandant Buck uit zijn favoriete game laat hem nooit in de steek. Vanaf 6 jaar.
> 16 december 2018, BOZAR

Wintervoenk

Circus, theater, muziek, maar vooral vuur, heel veel vuur. Kijk je ogen uit en geniet tijdens deze wintereditie van straatkunstenfestival Voenk. 
> 20 december 2018, Kardinaal Mercierplein

Ateliers, stages, speelweken en speelpleinen

Heb je nog geen plannen voor de kerstvakantie? Kijk dan snel in deze gids vol ateliers, stages, speelweken en speelpleinen. Je vindt er vast iets leuks tussen. Snel inschrijven is aangeraden. Veel plezier!
> 24 december 2018 tot 4 januari 2019, diverse locaties

Hallo Familie

Beleef deze voorstelling waarin knuffels tot leven komen, ouders op hun handen gaan lopen en een oom verandert in een boom. Een dans- en theatermix over de mensen die je niet gekozen hebt, maar die er gewoon zijn. Altijd. Vanaf 8 jaar.
> 27 december 2018, BRONKS

Talieloe-expo: Leo Timmers

Maak plaats voor de kleintjes! Ontdek deze interactieve expo vol boeken, speel- en leesplekken, opvoedingstips en info over groot worden in Brussel. Met tekeningen en 3D-installaties van illustrator Leo Timmers, die voor zijn werk al veel prijzen won.
> tot 15 januari 2019, Muntpunt

Het Smurfenavontuur

De smurfen zijn jarig! Dit jaar bestaan ze 60 jaar. Dat verdient een feestje. Ga op Smurfenavontuur en ontdek alles over de magische wereld van de kleine blauwe wezens. Maar pas op: Gargamel is ook van de partij.
> tot 27 januari 2019, Brussels Expo 

Jonge Filmfans

Verwarm je deze winter aan een reeks klassiekers voor jonge filmfans. Ontdek bekende 'oude' films van over de hele wereld, van Amerika tot Japan en Zweden tot Hong Kong. Van The lady and the Tramp tot The King of Mask, er is voor ieder wat wils.
> diverse data tot 17 februari 2019, Cinematek

Kids Menu

Weet jij nog wat je lekker eten vond toen je een baby was? En weet je wat kleine kinderen vroeger aten? Ontdek het allemaal in deze expo rond de grote geschiedenis over voeding
voor de allerkleinsten.
> tot 31 augustus 2019, Brussels Museum van de Molen en de Voeding

Teddy en Beer

Alle geheimen van je eigen teddybeer ken je vast wel. Maar wat weet je over échte beren? In deze expo leer je alles over deze wilde dieren. Ook je eigen teddybeer is welkom! Vanaf 4 jaar.
> tot 1 september 2019, Museum voor Natuurwetenschappen

Nog meer activiteiten voor kinderen? De UiTinBrussel-agenda staat boordevol tips!