Activiteiten voor kinderen

Met het aanbod kinderactiviteiten in Brussel heeft niemand tijd om zich te vervelen.
Enkele tips voor de komende weken.

In de kijker

Siens Klinkende Klankenquiz voor Kleine en Grote Oren

Herken je de persoon aan zijn lach? Van waar komt dit deuntje? Wat zegt de emoe? En wat is dat rare geluid? Ketnet-wrapper Sien Wynants daagt je uit in een weet- en luisterquiz. Test je oren én je algemene kennis tijdens dit luisterspel voor jong en oud.
> 1 februari 2020, Muntpunt

Kinderen in Brussel tips

Kinderuniversiteit

Hoe tellen talen? Hoe bescherm je jouw computer tegen dieven? Echte professoren geven je antwoord op deze vragen. Er zijn ook verschillende workshops over licht, geur, taal en eco-muziek.
> 18 januari 2020, Campus Brussel KU Leuven

Aqua Musica - Familieconcert

In dit concert gaat een waterdruppel op avontuur. Van de bron tot de zee, door kalme wateren en wilde oceanen, naar een nieuwe wereld. Terwijl jij luistert, zie je op een scherm de aquarellen die een illustrator live tekent en schildert. Vanaf 6 jaar.
> 18 januari 2020, BOZAR

De Week van de Klank

Open je oren voor alweer de 10de editie van de Week van de Klank. Ook nu weer vind je op diverse plaatsen in Brussel allerlei activiteiten rond klank en geluid. Concerten, workshops, films ... bekijk én beluister het programma maar eens goed.
> 27 januari tot 2 februari 2020, diverse locaties

Horses

5 kinderen en 5 volwassenen dansen samen in een voorstelling over de zin om groter te worden of kind te blijven, over macht en kwetsbaarheid, over te weten wie de teugels in handen heeft en wie zich laat leiden. Vanaf 7 jaar.
> 29 januari 2020, La Raffinerie

Familierondleiding ‘The World of Bruegel in Black and White’

Een vrolijke gids vertelt je meer over de kunstwerken en de expo. Wie was Bruegel? Waarom tekende hij zulke gekke fantasiewezens? Daarna kan je nóg meer Bruegel beleven en in een workshop je eigen bijzondere Bruegelmonster drukken.
> 2 februari 2020, KBR

Architects at Play

In deze expo ontmoeten de speelterreinen van kinderen en die van architecten, kunstenaars en ontwerpers elkaar. Met allerlei spelletjes leer je meer over de inhoud. Zo is er een glijbaan, een zandbak, een klimrots en een toren om je in te verstoppen.
> tot 9 februari 2020, CIVA

Bright Brussels

Geniet van allerlei magische lichtpuntjes in het donkere Brussel. Op verschillende plaatsen in de stad vind je 4 avonden achtereen ruim 20 kunstwerken van licht. Volg de route van het historische centrum tot aan de Hallepoort.
> 13 tot 16 februari 2020, diverse locaties

Jonge filmfans

Als je van films houdt, mag je dit zeker niet missen. Een programma vol films voor jonge filmfans, in zwart-wit en kleur, met verhalen uit de hele wereld, van klassiekers tot andere niet te missen pareltjes.
> tot 23 februari 2020, Cinematek 

Anima Zaterdagen

Geniet elke maand van een filmnamiddag om van te smullen. Op het menu staat steeds weer een andere toffe animatiefilm. Aspirant-filmmakers vanaf 5 jaar kunnen daarna ook meedoen aan een creatieve workshop animatie.
> tot 21 maart 2020, Flagey

Claude Monet, The Immersive Experience

Duik in de (digitale) wereld van schilder Claude Monet en leer meer over zijn leven en werk. Tijdens een geluids- en lichtshow worden Monets schilderijen om je heen geprojecteerd. Ook kan je met een virtual reality-bril op even zoals de schilder zijn.
> tot 19 april 2020, Hortagalerij

Antarctica

In deze expo ontdek je alles over Antarctica. Ga mee op expeditie, ontdek pinguïns, zeehonden en alles wat er leeft in de diepzee. Films op grote schermen nemen je mee in deze bijzondere wereld.
> tot 30 augustus 2020, Museum voor Natuurwetenschappen

De Grote ZiZo-zit-dat-wandeling

Ga op avontuur in de buurt van Muntpunt. Met deze kaart kan je zelf op stap. Waar wil je naartoe? Op iedere plek kom je iets te weten en kan je een spelletje spelen. 
> Download de wandeling

Ook de UiTinBrussel-agenda staat boordevol tips!