Activiteiten voor kinderen

Met het aanbod kinderactiviteiten in Brussel heeft niemand tijd om zich te vervelen.
Enkele tips voor de komende weken.

In de kijker:

Boterhammen in het Park

Voor alweer de 30ste keer kan je in het Warandepark genieten van gratis concerten. De laatste week van de zomervakantie, iedere dag bij de kiosk. Kapitein Winokio staat op het programma van deze feesteditie. Ook kan je mee op koninklijke wandeling.
> 26 tot 30 augustus 2019, Warandepark

De Grote ZiZo-zit-dat-wandeling

Ga op avontuur in de buurt van Muntpunt. Met deze kaart kan je zelf op stap. Waar wil je naartoe? Op iedere plek kom je iets te weten en kan je een spelletje spelen. 
> Download de wandeling

Kinderen in Brussel tips

Festival Théâtres Nomades - Nomadenfestival

Ook deze zomer verandert het Warandepark weer even in een echt nomadendorp met straattheater, circus en voorstellingen. Er zijn 1001 ontdekkingen voor jong en oud. 
> 22 tot 25 augustus 2019, Warandepark

Vuurwerk Laken

5 x vuurwerk, 5 x een ander thema. Ook deze zomer knalt de hemel boven de Heizelvlakte weer vol kleuren en glitters. Terwijl je wacht op het spektakel zijn er dans, workshops, demonstraties, spelletjes en initiaties.
> iedere vrijdag tot 23 augustus 2019, Belgiëplein

Brussels Game Festival

Als je van spelletjes houdt, mag je dit niet missen. Maak kennis met bordspellen, party games, educatieve spellen, rollenspellen en andere spellen van over heel de wereld. Test ze uit tijdens deze 3 dagen knotsgek plezier voor alle leeftijden.
> 23 tot 25 augustus 2019, Jubelpark

Bouwen aan de Zomer van Sint-Joost

Steek deze zomervakantie je handen uit je mouwen. Bouw mee aan een dorp met hutten, tenten, een brug, een speeltuin en meer uit hout, textiel, cement, autobanden en andere recyclagemateriaal. Tover alles om tot een gezellige ontmoetingsplek.
> 24 augustus tot 1 september 2019, Sint-Franciscuspark

Bezoek Koninklijk Paleis

Voel je even een beetje koning(in)! De deuren van het Koninklijk Paleis gaan weer open voor het publiek. Je kan de belangrijkste zalen bezoeken. Er zijn ook diverse tentoonstellingen over wetenschap en cultuur in het paleis.
> tot 25 augustus 2019, Koninklijk Paleis

Hello Summer

Doe mee met een workshop, laat je schminken, ontdek verhalen in een voorleesuurtje en geniet van muziek, sport en nog veel meer. De zomerse activiteiten gaan steeds naar een andere wijk. Ga je mee?
> tot 25 augustus 2019, diverse locaties

Dolle Dorpsdagen

Sluit je zomervakantie vrolijk af met deze dolle dagen voor jong en oud. Op het programma staan een fuif, een rommelmarkt, een Kubb tournooi, een barbecue, The Beat Babes en allerlei andere toffe animatie.
> 30 augustus tot 1 september 2019, Peter Benoitplein

The Park To Be

Creatieve workshops, wandelingen met paarden of ezels, muziekinitiatie, sport, strandspelen, rolschaatsen, skateboarden… Je hoeft je de hele zomer geen moment te vervelen. Er is iedere dag iets te beleven en elk weekend heeft een speciaal thema.
> tot 30 augustus 2019, Josaphatpark

Forest Sounds Festival

Nog een mooie afsluiter van je vakantie: dans op de muziek en leef je uit in de speelzone. Of wat dacht je van twee koks die met pollepels, roerders, kloppers en hakmessen hun eigen muziek maken op potten, pannen, flessen en emmers?
> 31 augustus 2019, Park van Vorst

Ateliers, stages, speelweken, speelpleinen

Heb je nog geen plannen voor deze zomervakantie? Of nog plaats in je zonnige agenda? Bekijk dan eens dit overzicht van ateliers, stages, speelweken, speelpleinen en andere activiteiten. Vroeg inschrijven is aangeraden.
> tot 31 augustus 2019, diverse locaties

Leesstraat

De Leesstraat is terug! Kom chillen in de hangmatten of grote hangnetten of relaxen in de strandstoelen. Er zijn strips, gezelschapsspelletjes, leuke activiteiten en andere anti-verveel-technieken.
> tot 31 augustus 2019, Muntplein

Schatten van Vlieg

Ga ook deze zomer weer op zoek naar de schatten van Vlieg. Een verrukkelijke heksensoep, een goed gekruide boterham met spruitjes of een kunstzinnig wolkje van mayonaise… Ontdek of jij proeft wat Vlieg proeft of iets helemaal anders.
> tot 31 augustus 2019, diverse musea en andere locaties 

Bar Eliza - Plazey

Wil je lekker spelen in het park? Even uitrusten? Genieten van de zon? Dat kan! Je mama, papa en andere volwassenen kan je op het terras achterlaten. Tijdens het laatste weekend staat stadsfestival Plazey op het programma. 
> tot 1 september 2019, Elizabethpark

Teddy en Beer

Alle geheimen van je eigen teddybeer ken je vast wel. Maar wat weet je over échte beren? In deze expo leer je alles over deze wilde dieren. Ook je eigen teddybeer is welkom! Vanaf 4 jaar.
> tot 1 september 2019, Museum voor Natuurwetenschappen

Stripfeest

Voor alweer de 10de keer zijn alle stripfanaten en andere nieuwsgierigen welkom op dit grote feest in teken van het stripverhaal. Zet je schrap voor de Balloon’s Day Parade, voorstellingen, shows, signeersessies en nog veel meer.
> 13 tot 15 september 2019, Warandepark

Open monumentendagen

Dit jaar staat is het thema 'Een plaats voor kunst'. Ontdek het erfgoed in musea, schouwburgen, bioscopen, concertzalen, ateliers, kunstacademies en elders. Ook voor kinderen staan er heel wat activiteiten op het programma.
> 14 en 15 september 2019, diverse locaties

Living en Ville

Spelen, knutselen, lezen, ontspannen, (nieuwe) vriendjes maken en samen genieten van de zomer. Er is weer van alles te beleven op het leukste plein van Neder-Over-Heembeek. Hou de Facebookpagina in de gaten voor alle activiteiten. 
> tot 30 september 2019, Peter Benoîtplein

Kids Menu

Weet jij nog wat je lekker eten vond toen je een baby was? En weet je wat kleine kinderen vroeger aten? Ontdek het allemaal in deze expo rond de grote geschiedenis over voeding voor de allerkleinsten.
> tot 30 november 2019, Brussels Museum van de Molen en de Voeding

Ook de UiTinBrussel-agenda staat boordevol tips!