Activiteiten voor kinderen

Met het aanbod kinderactiviteiten in Brussel heeft niemand tijd om zich te vervelen.
Enkele tips voor de komende weken.

In de kijker

Filem'On

Geniet van 10 dagen filmplezier met meer dan 130 films voor filmfans van 2 tot 16 jaar. Heb je een Paspartoe? Ruil dan je punten om en ga met twee naar 'Kapsalon Romy' (7+), 'Une colonie' (12+) of 'Solan & Ludwig, Reis naar de maan' (4+).
> 23 oktober tot 2 november 2019, diverse locaties

BIG BANG Festival

Tijdens dit avontuurlijk muziekfestval voor een jong publiek is er veel te ontdekken en te doen. Er zijn allerlei voorstellingen en activiteiten. Heb je een Paspartoe? Ruil dan je punten om en ga met twee naar 'Liedjes met wortels XL' (5+).
> 3 november 2019, BOZAR

Kinderen in Brussel tips

Halloween Festival

Hou jij van griezelen en gruwelen? Ga dan op avontuur langs de collectie Vreemde Voorwerpen en Personen. Speur, ruik, voel en los alle raadsels op. Zo verdien je een heus heksendiploma.
> ieder weekend oktober en in herfstvakantie 2019, Museum voor Fantastische Kunst

BrickLive

Leef je uit tijdens het grootste lego-tentoonstelling van België met meer dan 5 miljoen legoblokjes, workshops en andere activiteiten. Hier kan je eindeloos bouwen, spelen en van alles beleven.
> 25 oktober tot 3 november 2019, Tour &Taxis

Ateliers, speelweken, sportkampen ...

Nog even en het is alweer vakantie! Weet jij al wat je gaat doen? In deze gids vind je allerlei ideeën, van creatieve ateliers en speelweken tot sportkampen. Op tijd inschrijven is aangeraden.
> 28 oktober 2019 tot 3 januari 2020, diverse locaties

Picture Festival

Tijdens dit nieuwe festival kan je de wondere wereld van illustraties ontdekken. Er zijn tentoonstellingen, tekenconcerten, muurschilderingen, workshops en nog veel meer. Er is zelfs een expo te zien van de leerlingen van Brusselse basisscholen.
> 31 oktober tot 10 november 2019, Kunstberg

Family Day

Duik onder de grond en vier het feest van de (dode) ratten. Zet je favoriete rat op een badge, maak er één in origami of als masker, laat je als rat schminken, bekijk films over de kleine knagers en doe mee aan de Pa'RAT'de. Voor kinderen vanaf 6 jaar.
> 2 november 2019, Riolenmuseum

Kinderen in het verzet

Lente 1944, een geallieerde piloot is terechtgekomen in bezet België... Kruip in de huid van een kind in het verzet, ga op schattenjacht en help hem om Engeland te bereiken, zodat hij weer kan strijden. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
> tot 3 november 2019, BELvue Museum

Jonge filmfans

Als je van films houdt, mag je dit zeker niet missen. Een programma vol films voor jonge filmfans, in zwart-wit en kleur, met verhalen uit de hele wereld, van klassiekers tot andere niet te missen pareltjes.
> tot 24 november 2019, Cinematek 

Kids Menu

Weet jij nog wat je lekker eten vond toen je een baby was? En weet je wat kleine kinderen vroeger aten? Ontdek het allemaal in deze expo rond de grote geschiedenis over voeding voor de allerkleinsten.
> tot 30 november 2019, Brussels Museum van de Molen en de Voeding

Anima Zaterdagen

Geniet elke maand van een filmnamiddag om van te smullen. Op het menu staat steeds weer een andere toffe animatiefilm. Aspirant-filmmakers vanaf 5 jaar kunnen daarna ook meedoen aan een creatieve workshop animatie.
> tot 21 maart 2020, Flagey

De Grote ZiZo-zit-dat-wandeling

Ga op avontuur in de buurt van Muntpunt. Met deze kaart kan je zelf op stap. Waar wil je naartoe? Op iedere plek kom je iets te weten en kan je een spelletje spelen. 
> Download de wandeling

Ook de UiTinBrussel-agenda staat boordevol tips!