Activiteiten voor kinderen

Met het aanbod kinderactiviteiten in Brussel heeft niemand tijd om zich te vervelen.
Enkele tips voor de komende weken.

In de kijker

Hoodie-tocht

Is Hoodie ook jouw held? In de Ketnet-serie springt hij over de Brusselse daken, pleinen, straten… Allemaal plekken die jij kan ontdekken op deze tocht. Daarbij leer je meer over de stad én kan je wat coole Hoodie-jumps uitproberen.
> online bestellen of via verkooppunten

Zomerzoektocht Brussel

Ga op wandelavontuur met de zomerzoektochten van het Davidsfonds. Er is een korte zoektocht 'Brussel mini' van 4 kilometer speciaal voor kinderen, maar ook een klassieke wandeling van 8 kilometer voor het hele gezin. Misschien win jij een prijs!
> tot 27 september 2020, online bestellen of via verkooppunten

Kinderen in Brussel tips

Zuidfoor (GEANNULEERD)

Spooktreinen, botsauto’s, achtbanen, VR-helmen, draaimolens, smoutebollen, suikerspinnen... Dat en meer kan je vinden op de Zuidfoor, die dit jaar al voor de 140ste (!) keer plaatsvindt. Met 130 attracties zit er vast ook iets voor jou bij.
> 1 tot 30 augustus 2020, Zuidlaan (tussen Hallepoort en Anderlechtsepoort)

KarMagiK (4+)

GC De Markten trekt met een kar vol spel-, sport- en knutselmateriaal naar pleinen en parken. Waar ze zullen staan is nog een groot geheim, dus hou het in de gaten. Op het programma staan alvast circusworkshop, straatpoppenkast, bellenblaasfabriek...
> 4 tot 20 augustus, diverse locaties

Brosella XXS x Hello Summer

Brosella is deze zomer XXS. Dus extra extra klein, maar zonder de kleine muziekfans te vergeten. De Blue Mockingbirds geven op zaterdag en zondag een jazzconcert speciaal voor kinderen. De plaatsen zijn beperkt, vooraf inschrijven is verplicht.
> 6 tot 9 augustus 2020, Groentheater

Zomer Toestand

Wil je zalig buitenspelen, skaten, van de zomer genieten? Dat kan deze zomer bij Toestand. Er is iedere week iets nieuws te ontdekken. Bekijk de agenda maar eens goed.
> tot 28 augustus, Toestand / Allee du Kaai

Leesstraat op kindermaat

In het straatje tussen Muntpunt en De Munt is er voor kinderen elke dag (behalve zondag) iets te doen. Van trommelen met de Fanfakids en zingen met Brenda van de Bib tot knutselen, stoepkrijten, leuke spelletjes en coole workshops. 
> tot 29 augustus 2020, Leesstraat/Muntpunt

Troll les Bains

Ontdek deze overdekte ruimte waar je allerlei spelletjes kan spelen. Van giant Jenga en houten kegels tot andere animatie voor veel speelplezier voor jong en oud. 
> tot 30 augustus 2020, Centrum voor Fantastische Kunst

Hello Summer

Hallo zomer! Misschien kan je niet op vakantie, maar je hoeft je zeker niet te vervelen. Wat dacht je van poppenkast kijken of nieuwe spelletjes ontdekken? Er zijn ook allerlei concerten, voorstellingen en sportactiviteiten.
> tot 30 augustus 2020, diverse locaties

Antarctica

In deze expo ontdek je alles over Antarctica. Ga mee op expeditie, ontdek pinguïns, zeehonden en alles wat er leeft in de diepzee. Films op grote schermen nemen je mee in deze bijzondere wereld.
> tot 30 augustus 2020, Museum voor Natuurwetenschappen

VGC Speelweken, sportkampen, speelpleinen

Blijf in beweging, creatief, avontuurlijk en nieuwsgierig in de zomervakantie! Er zijn verschillende speelweken, sportkampen en speelpleinen die uiteraard rekening houden met de corona-veiligheidsmaatregelen. Op tijd inschrijven is aangeraden.
> tot 31 augustus 2020, diverse locaties

Schatten van Vlieg: Hoor jij wat ik hoor?

Vlieg spitst zijn oren. Is een stilleven echt stil? Kunnen glazen echt barsten van een schelle stem? Ga op klinkend avontuur deze zomer en zoek naar zijn schatten in een bibliotheek, in een museum of op andere interessante plekken...
> tot 31 augustus 2020, diverse locaties

Claude Monet, The Immersive Experience

Duik in de (digitale) wereld van schilder Claude Monet en leer meer over zijn leven en werk. Tijdens een geluids- en lichtshow worden Monets schilderijen om je heen geprojecteerd. Ook kan je met een virtual reality-bril op even zoals de schilder zijn.
> tot 6 september 2020, Hortagalerij

Smikkel Smakkel Smultoer (6+)

Iedereen moet eten. Elk continent, elk land en elke stad heeft zijn eigen specialiteiten. Wat met koken te maken heeft, noemen we ‘culinair’. Ga je mee op deze culinaire doe-het-zelfwandeling van Stapstad? Download de wandeling en ga op zoek naar de Brusselse eetcultuur! Voor kinderen vanaf 6 jaar.
> Download de wandeling

De Grote ZiZo-zit-dat-wandeling

Ga op avontuur in de buurt van Muntpunt. Met deze kaart kan je zelf op stap. Waar wil je naartoe? Op iedere plek kom je iets te weten en kan je een spelletje spelen. 
> Download de wandeling

Tips voor thuisblijvers

Berenjacht

Wauw, Brussel zit vol beren! Als je rondwandelt en goed oplet, kan je er hier en daar vast een vinden. Laat ook je eigen beer meedoen, daarmee maak je de kinderen uit jouw buurt vast heel blij.
> Ik ga op berenjacht
> Mijn beer doet ook mee

#BRONKSinhuis

Verveel je je al? Ben je het binnenblijven beu? En mis je het theater? BRONKS helpt een handje met tips om thuis aan de slag te gaan en met opnames van een aantal voorstellingen. Je hoeft je haren niet te kammen en houd je pyjama gerust aan!
> Ik wil theater

Het Museum bij jou thuis!

Nu jij in jouw kot moet blijven, komt het Kindermuseum gewoon naar jou toe met allerlei thuisactiviteiten en Radio Relax. Voor kinderen die zich al vervelen, wolken tellen uit het raam, rondjes lopen in de woonkamer… en voor alle anderen ook natuurlijk.
> Ik wil museumpret

#Circusathome

Naar het circus gaan kan voorlopig niet. Misschien moet je daarom zelf eens wat kunstjes proberen. Circus Zonder Handen toont je graag hoe je alvast een beetje circusartiest kan worden. Bekijk de filmpjes op hun Facebookpagina en laat je inspireren.
> Ik wil circus

Kleurplaten #n22

Alle gemeenschapscentra in Brussel zijn gesloten. Alle cursussen, activiteiten en andere bijeenkomsten gaan voorlopig niet door. Maar ondertussen kan je thuis aan de slag met allerlei kleurplaten. Met tekeningen gemaakt door kinderen! Pak snel je kleurplotloden, stiften, glitter en/of verf voor heel wat uurtjes kleurplezier...
> Ik wil kleuren

#Aximaxblijftspelen

Ook de deuren van jeugdcentrum Aximax blijven dicht. Maar dankzij de 'eerste hulp bij corona'-pagina hoef je je niet te vervelen. Blijf niet in je zetel hangen of naar je telefoon turen: kom in Aximax-actie met deze tips om te blijven bewegen, spelen en creëren.
> Ik wil inspiratie 

Prentenboekenpret

Helaas moet je nog even wachten voordat je weer voor activiteiten of boeken naar een bibliotheek in Brussel kan. Maar als je een Mijn Bibliotheek-account hebt of aanmaakt, kan je wel blijven genieten van Fundels: interactieve prentenboeken met extra teken-, speel- en doe-activiteiten voor kinderen van 3 tot 7 jaar.
> Ik wil leesplezier

Jeugdboekenmaand

De Jeugdboekenmaand (in maart) begon goed, maar al snel moesten de scholen en bibliotheken sluiten. Oplossing? Een YouTube-kanaal waar je thuis nog altijd de filmpjes kan bekijken van schrijvers en tekenaars die voorlezen, tips geven en nog veel meer!
> Ik wil kijken

Brussels helps

Hou je van tekenen of schilderen? En maak je andere mensen graag blij? Maak een mooie tekening voor een Brusselaar die alleen thuis zit en die niet buiten mag komen. 'Brussels helps' geeft je de naam en het adres, zodat je de tekening kan opsturen.
> Ik wil iemand blij maken

Jeugdbib Online

Ga je mee op reis door de online jeugdbib van Muntpunt? Hier vind je een wereld vol wekelijkse lees-, kijk-, luister-, doe- en speeltips. Brenda van de Bib wijst je graag de weg. Alsof je de jeugdbib gewoon in huis haalt!
> Ik wil naar de bib

Ook de UiTinBrussel-agenda staat boordevol tips!