Activiteiten voor kinderen

Met het aanbod kinderactiviteiten in Brussel heeft niemand tijd om zich te vervelen.
Enkele tips voor de komende weken.

In de kijker: 

Hors Pistes

Hoera, dit festival bestaat 10 jaar! Duik diep in de wereld van het circus, op het programma staat alles van grote gezelschappen en jong talent tot nieuwe en al bekende artiesten. Iedere voorstelling zal je verbazen.
> 16 februari tot 30 maart 2019, Hallen van Schaarbeek

Anima

10 dagen, 385 animatiefilms en meer dan 100 voorstellingen, dat is Anima! Naast films kan je op het internationaal festival ook terecht voor workshops voor kinderen, een stage voor jongeren, een tentoonstelling, concerten en nog veel meer.
> 1 tot 10 maart 2019, Flagey

Kinderen in Brussel tips

Bewogen Brussels

Ook voor kinderen is er van alles te doen tijdens dit festival vol (culturele) ontmoetingen tussen vluchtelingen, nieuwkomers, oudkomers en andere Brusselaars. Er zijn bijvoorbeeld een straat om te spelen, een creatief atelier en een sing-along.
> 20 tot 24 februari 2019, diverse locaties

Crazy Nails

Twee gitaristen starten de voorstelling met muziek uit het klassieke repertoire. Maar dan beginnen ze elkaar de loef af te steken en verrassen je met allerlei zotte streken en met muziek van alle genres en uit alle tijden. Voor kinderen van 5 tot 12 jaar.
> 20 februari 2019, Flagey

Slaap zzzacht - Dormezzz bien

Ga mee op muzikale ontdekkingstocht door de wondere wereld van de nacht. Droom weg bij wiegeliedjes in alle talen. Zing mee met Ronny Mosuse en diverse Brusselse (kinder)koren. Heb je een Paspartoe? Dan krijg je in ruil voor 5 punten een drankje.
> 23 februari 2019, Muntpunt

Expo: Haar

Haren willen zwieren zwaaien, woelen waaien. Woelen waaien, in de war. Kroelen kroezen, knopen klitten. Niet meer vast aan mensen zitten... Deze expo is een kunst-, speel- en voel-installatie voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar die alle zintuigen prikkelt.
> 24 februari 2019, GC De Markten

Rosalba (uitverkocht)

Ontdek de kracht van klassieke muziek in dit familieconcert over twee zussen, Rosa en Alba. Ze zijn heel verschillend. Alba wacht en is triest. Ze heeft het koud, haar glimlach is bevroren. Rosa leert haar een lied. Voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar.
> 24 februari 2019, Bozar

Lego® beleving

Een expo voor iedereen die van lego én van treinen houdt. Ontdek legotreinen en de geschiedenis en toekomst van de spoorwegen. Station Schaarbeek en nog veel meer is nagebouwd. Er is ook een zoektocht speciaal voor families.
> tot 31 maart 2019, Train World

Kids Menu

Weet jij nog wat je lekker eten vond toen je een baby was? En weet je wat kleine kinderen vroeger aten? Ontdek het allemaal in deze expo rond de grote geschiedenis over voeding voor de allerkleinsten.
> tot 31 augustus 2019, Brussels Museum van de Molen en de Voeding

Teddy en Beer

Alle geheimen van je eigen teddybeer ken je vast wel. Maar wat weet je over échte beren? In deze expo leer je alles over deze wilde dieren. Ook je eigen teddybeer is welkom! Vanaf 4 jaar.
> tot 1 september 2019, Museum voor Natuurwetenschappen

Ook de UiTinBrussel-agenda staat boordevol tips!