Het voormalige logistieke platform van Tour & Taxis uit de vroege jaren van de 20e eeuw bestaat uit gebouwen met hoge architectonische kwaliteit: het Koninklijk Pakhuis, de Sheds, het Hôtel des Douanes, het Hôtel de la Poste en de Gare Maritime zijn stuk voor stuk erfgoedparels. Dit patrimonium kreeg met respect voor historische waarde en oog voor authenticiteit een nieuwe eigentijdse invulling met tentoonstellingen, evenementen, kantoren, coworking, retail, services ...
De site sluit nauw aan bij het toeristisch parcours tussen het historische stadscentrum (Grote Markt, Manneken Pis ...) en andere bezienswaardigheden zoals het Atomium. Het bevindt zich ook op wandelafstand van het toekomstige nieuwe museum voor moderne en hedendaagse kunst.
De groene ruimtes en het moderne park bieden ruimte aan ontspanning en vrijetijdsactiviteiten.
Tour & Taxis wordt een vooruitstrevende participatieve wijk met woningen, cultuur, workspaces, food hall … die een uitvalsbasis vormt voor de bezoekers op zoek naar nieuwe ervaringen. Zo vinden er in de Sheds uiteenlopende topbeurzen plaats. Dankzij die grote diversiteit aan activiteiten, restaurants, bars en talloze andere activiteiten op de site valt er steeds iets te beleven.
Waar
Havenlaan 86c 1000 Brussel
Contact