8.2 - Radouan Mriziga

Dansvoorstelling
Voor 8.2. liet choreograaf Radouan Mriziga zich inspireren door een oude liefde: rapmuziek. Samen met zeven jongeren verdiepte hij zich in alles wat rap uniek maakt: het ritme, de flow, de statements en gebaren, en de geschiedenis van de grandmasters tot Kendrick Lamar. In 8.2 proberen ze de essentie te vatten van een muziekstijl die trends overstijgt en generaties overleeft – en zichzelf telkens opnieuw uitvindt.
• Radouan Mriziga volgde dansopleidingen in Tunesië en aan PARTS in Brussel. Zijn performances onderzoeken de verhouding tussen beweging, constructie en compositie, tussen lichaam en architectuur. Hij is artist-in-residence bij Moussem Nomadisch Kunstencentrum en Kaaitheater. Zijn solo 55 en de groepswerken 3600 en 7 gingen telkens hier in première. Tijdens Performatik19 maakte hij in KANAL – Centre Pompidou 0.KANAL.
‘De zeven dansers zijn prachtig om te zien, in al hun overgave, diversiteit en kleurrijke outfits. Samen met choreograaf Radouan Mriziga brouwden ze een fascinerende medley, vol rapflows en moves.’  – DE STANDAARD

‘Rap is hier een vehikel voor, of zelfs de expressie van wat een generatie bezig houdt.’ – ETCETERA

Praktische informatie

Waar
Kaaitheater Sainctelettesquare 20 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs

€ 14,0

Kansentarief met Paspartoe Brussel: € 2,0

Normaal
Organisatie
Contact
info@kaaitheater.be
Phone: 02-201.59.59