afritopia

Tentoonstelling

Blaackbox zet met de expo Afritopia de Afrikaanse Brusselse Art scene in de kijker. Wat je te zien krijgt, zijn prachtige werken van drie hedendaagse Brusselse kunstenaars, elks geboren in Afrika. In hun schilderijen geven ze een impressie van hun roots, de stigma’s, littekens en emoties die ermee gepaard gaan.

Drie artiesten, drie visies en drie verschillende achtergronden.

Franck Kemkeng Noah belicht zowel de Belgische architectuur als de rituelen en maskers uit Centraal- en West-Afrika, die ons soms onze eigen identiteit laten verbergen. Wat verschijnt op het doek is een prachtige duale wereld die perfect samen kan bestaan.

Bayunga Kialeuka bouwt zijn schilderijen op volgens het “social expressionism “, een mix van modern en ”Militant African American painting’, waar er gerefereerd wordt naar de huidige problematiek, zoals de Black Lives Matter beweging. Het resultaat zijn ontroerende portretten, van personen die op hun eigen manier een impact hebben gehad op Kialeuka.

Thiemoko Claude Diarra brengt rationalisme en spiritualiteit samen tot één geheel dat op een zeer dynamische en geometrische manier tot leven komt. Geïnspireerd door unieke componenten, zoals anatomie en animisme, Diarra brengt tijdens deze expo zijn nieuwste series, Trance-Transfer waar absurditeit en identiteit samensmelten tot een filosofisch en artistiek universum.

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
BLAACKBOX / La Maison Commune Mercelisstraat 81 1050 Elsene
Wanneer

tot

Open op:

  • Donderdag - zaterdag van 11:00 tot 18:00
Contact
info@blaackbox.com
Phone: 0468575657
Sleutelwoorden