Agorafolie: Dumonplein

Begeleide uitstap of rondleiding
Het plein is de kern van het stadsleven, wisten de Oude Grieken al. En in Brussel beginnen we dat de jongste jaren ook te begrijpen. Een indrukwekkend aantal pleinen kreeg een 'extreme makeover'. Dit jaar neemt Brukselbinnenstebuiten u mee langs deze pleinen, op zoek naar de rol die ze spelen in een wijk, naar de betekenis van de heraanleg en naar de manier waarop mensen ze gebruiken.
Het vernieuwde Dumonplein in Sint-Pieters-Woluwe is nu een jaar geleden ingehuldigd. Vlakbij het metrostation en de winkelgalerij Stokkel, op tramlijn 39 en bij de grens tussen Brussel en Vlaanderen, is het een commercieel centrum in de gemeente. En toch had het plein een mistroostig aanzicht, door de tientallen auto's die er dagelijks geparkeerd stonden.
De heraanleg gaf het plein opnieuw een rol in de wijk. De drie wekelijkse markten krijgen een comfortabele plaats, openbaar vervoer kan er ongehinderd langs en een gigantische luifel zorgt voor beschutting en kan evenementen een plaats geven. Benieuwd naar hoe de rest van voorstad Stokkel zich met het plein verhoudt? Bruksel toont u de wijk.

Praktische informatie

drie-taaliconen Deze activiteit is ook interessant als je soms nog fouten maakt of wat hulp nodig hebt.
Waar
De Hinnisdaellaan, bij de ingang van de winkelgalerij 1150 Sint-Pieters-Woluwe
Wanneer
This event is finished.
Prijs

€ 10,0

Kansentarief met Paspartoe Brussel: € 2,0

Normaal
Contact
bruksel@skynet.be
Phone: 02/218.38.78
Sleutelwoorden