Basic moves for the ambient night

Concert
GRAND RIVER (SPAZIO DISPONIBILE) LIVE
We ontdekten de muziek van de Nederlands-Italiaanse componiste Aimée Portioli via haar debuutalbum Pineapple, uitgebracht bij Spazio Disponibile, het platenlabel van Donato Dozzy & Neel. Het album palmde ons in als klimop en vond zijn weg naar verscheidene ambient dj-sets. We wilden de persoon achter deze wonderbaarlijke creatie echt leren kennen en van zodra Centre Pompidou ons vroeg om een concertavond te verzorgen, wisten we meteen dat Grand River de perfecte liveact zou zijn. Ook al vindt die plaats naast het beruchte Brusselse kanaal en niet naast een rivier.

BEN BERTRAND (LES ALBUMS CLAUS) LIVE
Leuk toeval: vorig jaar waren Ailsa en ik een ochtendlijke dj-set aan het draaien tijdens het Meakusma-festival en we speelden het liedje Orion Molecular Cloud van Bens debuutalbum Ngc 1999, uitgebracht bij het platenlabel Les Albums Claus. Rond 8 uur ‘s ochtends kwam iemand naar ons toe en zei: ‘Dat is mijn nummer! Bedankt om mijn muziek te draaien.’ We hadden onmiddellijk een band en het maakte ons nieuwsgierig om meer te horen van die basklarinettist/componist.

ISLAS & WALRUS (BASIC MOVES) DJ
Basic Moves is een Brussels ‘outsider clubmuziek’-label en artistiek onderzoeksproject geleid door Islas en Walrus. Zij focussen niet alleen op clubgerelateerde muziek, maar dwaalt ook af naar ondogmatische ambient en chill-outmuziek. Deze zomer spreidt het duo zijn muzikale tapijt uit voor alle ontspannen vogels en spirituele koala’s voor een opwarmingsset vóór de rest van de “Ambient Night” in KANAL – Centre Pompidou.

Praktische informatie

Waar
Kanal — Centre Pompidou Akenkaai 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs
gratis
Contact
info@kanal.brussels, mariedeganay@hotmail.com
Phone: +32(0)2 435 13 60