De Ommegang, een authentieke belevenis

Begeleide uitstap of rondleiding
Het Coudenbergpaleis en het Groot Koninklijk Serment en van Sint-Joris der Kruisboogschutters van Brussel nodigen je uit om de sfeer van de Ommegang te ontdekken zoals die door de deelnemers wordt ervaren, met twee kruisboogschutters die je begeleiden.

De wandeling begint aan het Gildehuis waar de kruisboogschutters van Sint-Joris en de handboogschutters van Sint-Sebastiaan gekleed zijn in hun historische kostuums. In het voetspoor van de twee pelotons daal je af naar de Onze-Lieve-Vrouw ter Zavelkerk, waar de schietpartij van de kruisboogschutters plaatsvindt. Een traditie die doet denken aan het eeuwenoude koningsschieten. Op de avond van de Ommegang komen Keizer Karel en de toekomstige Filips II hulde brengen aan Onze-Lieve-Vrouw-op-stocksken, patroonheilige van de Grote Gilde, voor de vijf militaire Sermenten.

Daarna ga je naar het Coudenbergpaleis, het paleis van Keizer Karel. Dankzij de souvenirgalerij en de film over de opname van de Ommegang op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid, krijg je een blik op de processie die naar de Grote Markt afdaalt. We keren dan terug naar het Gildehuis voor een gezellig moment en kruisboogschietdemonstraties.

de prijs is inclusief entreegeld en het bezoek.
Afspraak: Gildehuis, Borgendaalgang, 7-9 Koningsplein, Brussel.
Reservatie verplicht: info@coudenberg.brussels.

Het dragen van een mondmasker is verplicht. Een luidspreker maakt het voor de deelnemers mogelijk om de gids te horen vanop de verplichte sociale afstand.

Bezoek georganiseerd in samenwerking met de Ommegang van Brussel, het Groot Koninklijk Serment en van Sint-Joris der Kruisboogschutters van Brussel en het Coudenbergpaleis. Met de steun van visit.brussels.

Gesproken talen : Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Gildehuis, Borgendaalgang Koningsplein 7-9 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs
€ 7,0 Basistarief: 7,00 €
Organisatie
Contact
info@coudenberg.brussels
Phone: +32 2 500 45 54