Échappées belles

Tentoonstelling

Échappées belles is er voor u, voor uw buurman en voor de toevallig passant. Boven u, in de open lucht van Sint-Gillis deze zomer.

Zwevend in de wind, doordrenkt door de regen of verlicht door de zon, vermengen zij artistieke disciplines en tijdperken rondom het thema water. Het water dat de geschiedenis van Sint-Gillis sterk heeft bepaald, maar dat nu nauwelijks meer zichtbaar is. De vele bronnen, de Elsbeek, de fonteinen en de visvijvers van Sint Gillis zijn nu bijna allemaal verdwenen. Het water gaat nu rechtstreeks het riool in.

Maar voor even is het water wat meer zichtbaar. Ephémère, hangend tussen bomen of gevels, getransformeerd door een selectie van kunstenaars. Hedendaagse fotografie wordt gecombineerd met uitstapjes naar andere eeuwen en andere disciplines: schilderkunst, gravure, tekenkunst, strips, digitale kunsten en mysterieuze technieken die met water en licht te maken hebben.

Explosief, verhalend, kalm, strijdlustig, stromend, mysterieus, poëtisch, documentair, dromerig, water toont zich in duizend facetten, op zoek naar uw blik.
Laat je meeslepen, kijk omhoog...

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Van Meenenplein Van Meenenplein 1060 Sint-Gillis
Wanneer

tot

Leeftijd
3
Organisatie
Sleutelwoorden