Educatieve plantenwandelingen

Begeleide uitstap of rondleiding
Forest To Plate, in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), leid je deze zomer door verschillende Brusselse wijken, terwijl je een snelcursus stoepplantjes krijgt. Natuur in de stad is van onschatbare waarde, zelfs de stoepplantjes op straat zijn belangrijk voor de biodiversiteit.

Door de planten te benoemen staan we stil bij wat er allemaal groeit, zelfs in de stad. Op die manier komen we terug een stukje dichter bij de natuur.

ELKE WEEK EEN NIEUWE WANDELING
Elke week gaan enkele afgestudeerde herboristen op stap in Brussel en tekenen er met krijt een wandelroute uit van drie tot vijf kilometer. Er zijn acht zomerweken dus acht verschillende wandelingen in acht verschillende buurten. Daarna is het aan jullie. Elke Brusselaar of bezoeker kan de wandeling individueel, met vrienden of familie doen. De pijlen en de plantjes op de stoep wijzen je de weg!

Je vindt telkens (vanaf 8 juli) op www.foresttoplate.com/staycation-bxl ook de uitgestippelde route terug.

WAT GROEIT ER IN BRUSSEL?
De namen van de stoepplantjes zal je kunnen lezen op het trottoir en weetjes over de plant vind je vervolgens terug op de website.

Wees er snel bij, want net als de plantjes zelf verdwijnen na een tijdje ook weer de namen van de Brusselse trottoirs. En route!

Alle info vind je terug op www.foresttoplate.com/staycation-bxl

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Verschillende locaties in Brussel Verschillende locaties in Brussel 1000 Brussel
Wanneer

tot

Leeftijd
9
Organisatie
Sleutelwoorden