Fashion Room 3: Color Black #1

Tentoonstelling

Zwart kan heel wat verschillende zaken symboliseren. Deze kleur is dan ook prominent aanwezig in onze garderobe, onze sociale codes en onze symbolen: nu eens androgyn, dan weer minimalistisch, chic, elegant, marginaal en zelfs rebels.
Het museum onthult de diverse schakeringen van het zwarte palet aan de hand van 15 iconische stukken die onlangs werden aangekocht. Kom kennis maken met de talloze variaties en interpretaties die mogelijk worden dankzij deze kleur. De tocht begint in de jaren 20 van de vorige eeuw en loopt tot de creaties van vandaag. De beroemde little black dress, heruitgevonden door Gabrielle Chanel, leidt naar de stukken van Rei Kawakubo, Yohji Yamamoto, Ann Demeulemeester of zelfs de emblematische smoking voor vrouwen van Yves Saint Laurent en de little black dress van Virgil Abloh uit 2018.
De meest tijdloze en raadselachtige kleur van allemaal is de eerste in een reeks waarin we focussen op de kleuren in de modewereld.

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Mode & Kant Museum Violetstraat 12 1000 Brussel
Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - zondag van 10:00 tot 17:00
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €; Kinderen: 0,00 €; Jongeren: 0,00 €; Senioren: 0,00 €; Werkzoekenden: 0,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
Reservatie
+32 (0)2 279 43 67
Organisatie