Feest in het Park - Nationale Feestdag - 75 ste verjaardag van de Bevrijding

Kermis of feestelijkheid
U kan er genieten van talrijke gratis animaties van 10 tot 23 uur. Onmisbare trekpleister is zoals elk jaar het ‘Politiedorp’ van de federale en lokale politie aan het Poelaertplein.

Defensie stelt je een waaier van activiteiten voor in de Regentschapsstraat. Je ziet er talrijke animaties en initiaties. Een dorp van de civiele hulpdiensten wordt georganiseerd door IBZ. De civiele bescherming, de DBDMH, B-Fast, het Rode Kruis en de jonge brandweerlui zullen aanwezig zijn. De “Phenomenal Truck” van de Kanselarij van de Eerste Minister zal aanwezig zijn om jou een ander België te doen ontdekken.

De musea, eredienstplaatsen en talrijke instellingen zullen die dag open zijn; de Grote Synagoge van België, de Kerken, het Rekenhof, de Musea en de Protestantse Kapel. Aan het Koningsplein vind je de stand van de Europese Commissie ‘BEL-Europa’. Kom je met kinderen? Dan moet je zeker naar het Warandepark waar talrijke kinderanimaties doorgaan.

De voertuigen van de 101 Airborne – 326 ENG, waaronder Jeep Willys, de Dodge WC52, de Half Track, alsook de voertuigen van de oude Rijkswacht, en een bivouac met acteurs in kostuum van 40-45. Beleef een dag in deze fascinerende en belangrijke tijd voor de geschiedenis van ons land.

Het feest wordt beëindigd met een prachtig vuurwerk dat om 23 uur zal afgestoken worden vanuit de tuinen van het Paleis der Academiën, dankzij de steun van de Kanselarij van de Eerste minister. Het publiek wordt verwacht op het Paleizenplein. Toegang enkel via het Koningsplein en de Koningsstraat.

Het ‘Feest in de Warande’ gebeurt in samenwerking met de Kanselarij van de Eerste Minister, het Ministerie voor Binnenlandse Zaken, de Europese Unie, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Defensie en de Stad Brussel. Een onvergetelijke dag die je zeker niet mag missen! Alle aangeboden animaties zijn gratis.

www.2107.be

Praktische informatie

Waar
Warandepark / Koninklijk Park Paleizenplein 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Vereniging ter bevordering en promotie van Brussel
Contact
info@sibp.be
Phone: 02/511.90.00
Sleutelwoorden