Festival Des Blocs

Festival

35 workshops, 600 deelnemende jonge wolven, 800 uur film, 10 uur radio-uitzendingen, 20 rapteksten, 120 vergaderingen, 400 gemobiliseerde vrijwilligers, 4.000 verstuurde e-mails, 5.000 bezoekers aan de evenementen... Vijf jaar later en nog steeds met dezelfde vastberadenheid, zijn we hier weer: de vijfde editie van het Festival Des Blocs!

█ Verjaardagseditie
Voor deze verjaardagseditie hebben we natuurlijk meer dan één verrassing gepland. Te beginnen met nieuwe creaties, waarvan het resultaat slechts geëvenaard wordt door de selectie van artiesten en creaties die wij dit jaar zullen ontvangen.
We zullen ook 's werelds eerste 'Winkelwagenmuseum' inwijden. Een efemeer museum over het emblematische object, en voor sommigen, de mascotte van de Modelwijk. Een collector's item uit het dagelijks leven dat essentieel en iconisch is, en dat in al zijn vormen wordt getransformeerd...

█ Ontstaan van een project
In april 2016 hebben een vereniging van bewoners van de Modelwijk en een groep jonge kunstenaars van buiten de wijk elkaar ontmoet en samengewerkt aan de creatie van een film en vervolgens een voorstelling. Naarmate de maanden verstrijken, groeien de affiniteiten en de projecten en samen organiseren zij om deze creaties tijdens een feestelijke dag te presenteren.
Om een publiek aan te trekken dat niet in de buurt woont, om een ontmoetingsplaats te creëren en om het architectonisch, maar ook cultureel en immaterieel erfgoed te promoten, besloten zij kunstenaars en creaties die hen aanstaan aan het programma toe te voegen.
Op 27 september 2017 zag de eerste editie van het festival Des Blocs het levenslicht in het hart van de Modelwijk. De magie gebeurt, de saus neemt, het klikt. Deze dag zal zijn sporen nalaten en ervoor zorgen dat mensen de ervaring elk jaar willen herhalen.

█ De Modelwijk
Gevestigd te Laken is de modelwijk één van de belangrijkste en meest inspirerende wijken van Brussel. Geïnspireerd door de Cité Radieuse van Le Corbusier in Marseille, zal de Modelwijk van Brussel u raken vanwege zijn modernistische en monumentale architectuur.

De artiesten en creaties zullen in de loop van september op deze pagina worden aangekondigd. Gedurende de dag zijn er animaties en optredens voor alle leeftijden.
Word lid van het collectief : Als u wilt bijdragen aan het gebouw, het is hier : https://bit.ly/3iswQsT
Eten en drinken: Ter plaatse zullen twee groepen buurtbewoners de traditionele barbecue, een heerlijke couscous met groenten uit de tuin en kleine zoete desserts serveren.

Gesproken talen : Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
DES BLOCS Modelwijklaan 1020 Laken
Wanneer

tot

Leeftijd
3
Organisatie
Contact
hello@desblocs.be
Phone: 0478415283