Geneeskundemuseum

Tentoonstelling

Doorheen zeven zalen en aan de hand van meer dan 1500 stukken, biedt het museum een parcours aan over de geschiedenis van de geneeskunde van de Oudheid tot vandaag.

Er zijn vijf themazalen: in de eerste drie leert u meer over de geschiedenis van de pre-Columbiaanse, Afrikaanse en Egyptische geneeskunde. Een vierde zaal handelt over de evolutie van de chirurgie en in de laatste zaal kunt u een unieke verzameling wassen beelden bewonderen.

Dit instituut werd gecreëerd in 1995 en betrekt een gebouw dat speciaal werd ontworpen door Art and Build om er de collectie in te presenteren. Dit museum wil bruggen slaan tussen kunst en geneeskunde. Men vindt er verschillende geschiedkundige en artistieke getuigenissen die betrekking hebben op de evolutie van geneeskundige denkbeelden: magische, mythologische, religieuze en daarnaast meer rationele getuigenissen steunend op waarneming en experimenten. Men toont ook de ontwikkeling van technieken van de klassieke oudheid tot op heden.

Het Museum herbergt tevens een collectie anatomische wassen beelden van het type "Spitzner", zalen gewijd aan voorhistorische geneeskunde (o.a. precolombiaanse geneeskunde) en niet-Europese collecties gewijd aan de Arabische wereld, aan Afrika en aan Azië.

Ook het eerste weekend van elke maand open van 13:00 - 16:00.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Geneeskundemuseum Lenniksebaan 808 1070 Anderlecht (Brussel)
Wanneer
  • Maandag - vrijdag van13:00tot16:00
Prijs
€ 3,0 Basistarief: 3,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
Organisatie
Contact
museemed@erasme.ulb.ac.be
Phone: 32 2 5553431