Goldberg Variations & Dag van de Dans

Dansvoorstelling
11:00 Deuren open Peeping Tom
De deuren openen in de Peeping Tom Studio, de nieuwe thuis van Peeping Tom en Faso Danse Theatre. De hele dag kan je de studio en werkruimtes bezoeken om meer te ontdekken over de wereld van Peeping Tom. Koffie en taart staan klaar.

11:30 – 13:30 Open workshop met Samuel Lefeuvre
Ga zelf aan het dansen in de nieuwe Peeping Tom studio tijdens deze open workshop van Samuel Lefeuvre, Peeping Tom danser in Le Salon, Le Sous Sol en A Louer en oprichter van zijn eigen gezelschap Demestri & Lefeuvre (met Florencia Demestri). Samuel neemt je mee naar de basis van Peeping Tom's universum, met dans, beweging en elementen uit het theater. De workshop staat open voor alle leeftijden en achtergronden en is volledig gratis. Je bent ook van harte welkom om gewoon te observeren. Laat ons weten als je er graag bij bent via info@peepingtom.be.

14:00 – 15:30 Screening Third Act
Third Act is een film van de Belgisch documentairemaaksters Mieke Struyve en Lotte Stoops over ouder worden, over verzorgen en over verzorgd worden. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van ouder wordende acteurs en lokale ouderen die performen met Peeping Tom. Het leven is een schouwtoneel, maar wat gebeurt er wanneer het doek gaat vallen? De documentaire volgt de cultureel diverse theaterfamilie op tournee rond de wereld met de trilogie Vader, Moeder en Kind. Het thema van deze trilogie – ouder worden en familie – raakt ieders leven, waaronder dat van de acteurs zelf. In de film worden theatrale verhalen samengeweven met persoonlijke bijdragen.

15:30 Deuren open in MILL
MILL, de werkplek van Grace Ellen Barkey, Maarten Seghers, Jan Lauwers, Oscar van der Put, Simon Lenski, Lot Lemm, Kuiperskaai en alle andere artiesten gelinkt aan Needcompany opent de deuren.

16:00 – 17:00 Goldberg Variations*
In Goldberg Variations bendaderen George van Dam en Simon Lenski Bachs mythische werk vanuit een eigentijdse interesse voor performance en beeldende kunst. Ze geven context aan de compositie, bouwen de interne structuur uit, maar bewaren de muzikale integriteit van het werk. George van Dam voert de Goldbergvariaties integraal uit op klavecimbel. Simon Lenski vervult de rol van danser en performer, vanuit het inzicht dat hij als musicus in de partituur zit. Onconventioneel conventioneel. Of om Friedrich Schiller te citeren: Sei ein Kind deines Jahrhunderts, aber werde nicht sein Produkt.
De capaciteit van onze studio in MILL is beperkt. Je kan je plaatsen reserveren door een mailtje te sturen naar invitations@needcompany.org.

17:00 Napraten en apero in MILL

* Goldberg Variations
muziek: Johann Sebastian Bach
concept, performance & dans: Simon Lenski
concept & klavecimbel: George van Dam
lichtontwerp: Ken Hioco
licht: Pierre Willems
geluid: Mark Dedecker
met dank aan: Kasia Tórz

In samenwerking met Lizzy Timmers, Maarten van Otterdijk en Henrike Commichau.
In coproductie met Theaterhaus Jena en Needcompany.
Een deel van de ontwikkeling van de Goldberg Variations gebeurde in Jena, in het kader van het dansfestival Theater in Bewegung en werd er gecreëerd onder de titel BACH! op 06.11.2019.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
MILL Gabrielle Petitstraat 4 bus 4 1080 Sint-Jans-Molenbeek (Brussel)
Wanneer
25/04 om 00:00
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Sleutelwoorden