Histoire(s) du théâtre II - Faustin Linyekula/NTGent

Dansvoorstelling
Opgelet: we annuleren alle voorstellingen tot en met 03/04/2020, vanwege COVID-19.
1974, Zaïre. In de bokswedstrijd van de eeuw schakelt Muhammad Ali George Foreman uit. Mobutu Sese Seko richt het Nationale Ballet van Zaïre op. Na hun onafhankelijkheid proberen Afrikaanse landen hun identiteit te bepalen. Ironisch genoeg gebruiken ze Westerse codes om zich op de kaart te zetten. Wat een formidabel laboratorium had kunnen worden voor de rijkdom van de Afrikaanse dans en muziek, evolueert al snel tot propaganda en tot een bron van een bitse politieke strijd op het continent.
Faustin Linyekula creëert een voorstelling waarin hij nadenkt over de sleutelmomenten in de geschiedenis van het theater. Samen met drie leden van het Congolese Nationale Ballet, en acteurs Papy Maurice Mbwiti en Oscar van Rompay, onderzoekt hij wat de jonge Congolese staat had kunnen zijn.
• Als danser, choreograaf en theaterregisseur behandelt Faustin Linyekula postkoloniale thema’s, geïnspireerd door de wrede erfenis van oorlog, terreur en de ineenstortende economie in zijn vaderland Congo. Sinds de jaren 90 reizen zijn voorstellingen over de hele wereld. Histoire(s) du Théâtre II had vorig seizoen in première moeten gaan, maar werd toen uitgesteld omwille van visaproblemen. De voorstelling maakt deel uit van een reeks, die werd afgetrapt door Milo Rau’s bejubelde La Reprise.
‘We hebben lang naar onszelf gekeken door Europese ogen’ - Faustin Linyekula in De Standaard

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Kaaitheater Sainctelettesquare 20 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs

€ 22,0

Kansentarief met Paspartoe Brussel: € 2,0

Basistarief: 22,00 €
Reservatie
02-201.59.59
Organisatie
Sleutelwoorden