Hyperrealism Sculpture. Ceci n'est pas un corps

Tentoonstelling

‘Hyperrealism Sculpture. Ceci n’est pas un corps’ is een tentoonstelling over hyperrealisme, een artistieke stroming die in de jaren 1960 in de Verenigde Staten ontstond en waarvan de technieken sindsdien door vele hedendaagse kunstenaars worden toegepast in hun artistieke praktijk.

De tentoonstelling presenteert een reeks hyperrealistische sculpturen, die onze visie op kunst aan het wankelen brengt. Realiteit, kunst of kopie? De hyperrealistische kunstenaar keert zich resoluut af van het abstracte en probeert net om een zo nauwkeurig mogelijke weergave van de natuur te creëren. Ze geven het menselijk lichaam zo levensecht weer, dat toeschouwers zich gaan afvragen of het echt is. Hierdoor wekken de kunstwerken een gevoel van vervreemding op, zonder aan betekenis te moeten inboeten.

De ondertitel van de tentoonstelling verwijst vanzelfsprekend naar het beroemde werk van René Magritte ‘Ceci n’est pas une pipe’, dat de relatie tussen kunst en werkelijkheid in vraag stelt. Enkele van de in Tour & Taxis tentoongestelde kunstenaars streven ernaar het menselijk lichaam zo getrouw en levendig mogelijk weer te geven, terwijl andere de notie van realiteit in twijfel trekken (nieuwe technologieën, vervormde populaire voorstellingen, misvormingen,...).

Hoogtepunten van de tentoonstelling:

* De tentoonstelling brengt meer dan 40 sculpturen samen van toonaangevende internationale kunstenaars: George Segal, Ron Mueck, Maurizio Cattelan, Berlinde De Bruyckere, Duane Hanson, Carole A. Feuerman, John De Andrea,...
* Een thematische tentoonstelling in 6 luiken
* Tour & Taxis is een tussenstop in een wereldtournee
* De geheimen achter de productietechnieken van de werken worden onthuld door de kunstenaars zelf

Een coproductie van Tempora, IKA en Demeter

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Tour & Taxis Havenln. 86 1000 Brussel
Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - zondag van 10:00 tot 18:00
Prijs

€ 16,0

Kansentarief met Paspartoe Brussel: € 2,0

Basistarief: 16,00 €; Paspartoe: 14,50 €; Paspartoe Kansentarief: 2,00 €
Reservatie
Organisatie