Infoavond #IkStopWapenhandel

Lezing of congres

Hey Brusseleir,

Zaterdag 14 oktober is het eindelijk zover. Het infomoment over de recent gelanceerde campagne 'Ik Stop Wapenhandel' van Vredesactie vzw.

Waarom moet ik deelnemen?
Vlaamse wapenexport kost mensenlevens. Van meer dan 70% van de Vlaamse wapenexport controleert de Vlaamse overheid niet wie de eindgebruiker is. Wapentechnologie uit Vlaanderen duikt op in conflicten zoals dat in Jemen, Libië, Nagorno-Kharabach. De mazen zijn groter dan het net.

Wat doen wij?
Met de campagne Ik Stop Wapenhandel voeren we de druk op. Overheden moeten strenger controleren waar wapentechnologie terechtkomt. Wapenexport naar conflictgebieden moet stoppen. We informeren het ruime publiek en halen de wapenindustrie uit de anonimiteit. We zoeken bewijsmateriaal van de inzet van Vlaamse wapens. En we gaan geweldloos de confrontatie aan met wapenbedrijven en overheden.

Tell me more!
Benieuwd naar meer? Kom dan naar het infomoment op 14 oktober in Brussel. Maak kennis met de wereld van Belgische wapenhandel en ontdek hoe wij de export naar conflictgebieden trachten te verhinderen. Het wordt een interactieve avond waar vragen over wapenhandel vrij staan.

Prijs: gratis.
Locatie: de Pianofabriek, Rue du Fort 35, 1060 Saint-Gilles.
Inschrijven via dit formulier: https://ikstopwapenhandel.eu/node/14142

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Pianofabriek Fortstraat 35 1060 Sint-Gillis (Brussel)
Wanneer
This event is finished.
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Organisatie
Sleutelwoorden