Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis

Begeleide uitstap of rondleiding

De verzameling van het Koninklijk Legermuseum bestaat uit indrukwekkende harnassen en meesterlijk bewerkte degens, honderden uniformen uit tientallen landen evenals vlak textiel zoals vlaggen en wimpels, uitzonderlijke eremedailles en zeldzame muziekinstrumenten, wapens en uitrustingen, vliegtuigen of gepantserde voertuigen. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten voorzien.

Kidstour:
Eerste Wereldoorlog: Op deze spannende, drie kwartier durende tour neemt de sympathieke viervoeter Edmond, hond van beroep, je mee op ontdekking naar het IJzerfront. Je maakt er kennis met Paulien de postduif, Jean-Pierre het paard en Camille de kanariepiet, die je alles leren over gevaarlijke wapens als mosterdgas, machinegeweren, tanks en vlammenwerpers. Maar je ontmoet er ook Belgische, Franse, Duitse en zelfs Indische soldaten, komt te weten waarom de Eerste Wereldoorlog in feite is uitgebroken en wat de rol was van de vele dieren aan het front!
Wanneer: alle dagen behalve maandag (aan de hoofdingang) - Prijs: 2 Euro per kind

19de eeuw: Weet jij waarom vrouwen anderhalve eeuw geleden om de haverklap flauwvielen? Welke Belgische koning ooit rondreed op een driewieler? En of een shapska een hondje is of een hoofddeksel? Wil je een antwoord op al die vragen? Kom dan snel naar het Legermuseum voor onze nieuwe kindertour die je terugvoert naar de 19e eeuw. Ontmoet gevaarlijke soldaten als kurassiers en “bijlemannen”, maak kennis met zouaven en blauwkielen en kom alles te weten over lotelingen en pupillen. Richard de zaalwachter neemt je bovendien mee naar Wimbledon en Rome, maar ook naar China, Congo en Mexico - als hij er tenminste in slaagt om de ruzieënde portretten te kalmeren, want die hebben nog appeltje met elkaar te schillen...
Leeftijd: 7-12 jaar - Duur: 45 minuten – Prijs: 2 Euro per kind
http://www.klm-mra.be/klm-new/nederlands/main01.php?id=educatief/frame

Spelblaadjes voor kinderen van 7 tot 11
Download hier onze gratis spelblaadjes:
http://www.klm-mra.be/klm-new/nederlands/main01.php?id=educatief/frame
en breng ons een bezoekje met je vrienden, familie, klas of jeugdbeweging.
Leeftijd: 7 tot 11 jaar - Thema’s: Zaal België in de 19e eeuw; Zaal Eerste Wereldoorlog; Zaal Tweede Wereldoorlog; Luchtvaarthal.

Themamodules voor kinderen van 7 tot 11 jaar
Uit hoeveel onderdelen bestaat een middeleeuws ridderharnas? Hoe zat het met de Legerdienst in de 19e eeuw? Hoeveel weegt een tank uit de Eerste Wereldoorlog? En welke voorwerpen kunnen een zeppelin in gevaar brengen? Vijftien kleurrijke, nagelnieuwe themamodules voor kinderen van 7 tot 11 jaar hebben zopas hun intrek genomen in de verschillende zalen van het Legermuseum. Aldo, onze sympathieke adelaar/mascotte, helpt de jonge bezoekertjes en hun (groot)ouders om de vijftien modules makkelijk terug te vinden en om zijn vragen te beantwoorden. Want in elk meubel is niet alleen een hoop leerrijke informatie rond het centrale thema, maar ook een ludiek spelletje verwerkt. Kom dus talrijk naar het Museum om (gratis) jullie kennis en behendigheid te testen!
http://www.klm-mra.be/klm-new/nederlands/main01.php?id=educatief/frame

Praktische informatie

Waar
Musée Royal de l’Armée et d’Histoire Militaire Jubelpark 3 1000 Brussel
Wanneer
  • Dinsdag - zondag van0:00tot0:00
Leeftijd
7
Prijs
€ 5,0 Basisprijs: € 5; 6 - 26 jaar: € 4; < 6 jaar: € 0
Organisatie
Musée Royal de l’Armée et d’Histoire Militaire
Contact
infocom@klm-mra.be
Phone: +32 2 737 78 33