Kunstenaar Musketon maakt kunstwerk met Air Ink en zet zo jouw visie op Brusselse mobiliteit in de verf

Concert
De mobiliteit van morgen wordt vandaag voorbereid. Stel je Brussel voor, zonder één auto. Dus zonder lawaai, zonder CO2, zonder stress. Een stad waar bijvoorbeeld parkeerplaatsen zouden worden getransformeerd in gezellige groene ruimtes. Hoe zou dat eruit zien? Dott, de eerste Europese start-up rond micro-mobiliteit, stelt voor deze ervaring te beleven op 14 en 15 juni tijdens een "eco-demo-artistiek" evenement. Twee dagen waarop de kunstenaar Musketon de visie van het publiek op een stad zonder auto in woorden en beelden zal uitdrukken ... En dit met de luchtinkt, inkt gemaakt met de vervuiling van de lucht! 3 parkeerplaatsen zijn al genoeg om een ??groene ruimte te creëren, gezellig en vriendelijk! Dit is de uitdaging die Dott opnieuw aangaat. Door "Park Spott" te creëren, wil Dott zijn visie op een autovrije stad laten zien.

3 parkeerplaatsen op het Kasteleinsplein in Brussel worden omgetoverd tot een groene ruimte voor gesprekken en ontdekkingen rond micromobiliteit. Er zal een “milieuvriendelijke" hoek zijn om te zitten en een gezond drankje te drinken. Een demohoek om te testen en te genieten van de kwaliteiten van de elektrische step, met de nadruk op het juiste gebruik van de step. En een hoek "interactieve kunst" waar de kunstenaar Musketon 2 dagen lang voor de nodige “buzz” zal zorgen. De kunstenaar Bert Dries zal de visie van de burger op een "Brussel zonder auto" vertalen en deze uitdrukken in woorden en afbeeldingen op een grote artistieke muur.

Tot slot, om de milieuvriendelijke aanpak tot het einde toe door te trekken zal dit interactieve artistieke evenement worden ingekleurd met een heel speciale inkt:

Air-Ink, de inkt gemaakt door luchtvervuiling.

Tijdens de artistieke happening in Park Spott by Dott zal Musketon Air-Ink gebruiken, een revolutionaire inkt gemaakt van microdeeltjes afgegeven door de uitlaatgassen.

Het was een student van het Massachusetts Institute of Technology (MIT), Anirudh Sharma, die dit geniale idee kreeg. Tijdens een reis naar India realiseerde hij zich dat uitlaatgassen sporen achterlaten op de kleding. Hij ontwikkelde een proces om deze emissies op te vangen voordat ze in de lucht en vervolgens in het menselijk lichaam komen. Zijn Kaalink-apparaat werd ontwikkeld en de Air-Ink-inkt werd geboren. Veel kunstenaars over de hele wereld gebruiken deze inkt vandaag voor hun werk.
"Verontreiniging is niets anders dan middelen die we niet oogsten." R. Buckminster Fuller, het favoriete citaat van Anirudh Sharma

Praktische informatie

Waar
Kasteleinspl. 1050 Elsene
Wanneer
This event is finished.
Prijs
gratis Normaal
Organisatie
Dott