Licht & Farbe

Tentoonstelling

De tentoonstelling zet een dialoog op tussen verschillende praktijken rond het aspect «licht, schilderkunst en kleur » op een fundamentele en niet-narratieve wijze. Deze diverse combinaties en onderlinge verschillen zorgen voor een uit-breiding en hernieuwing van het onderwerp.

Licht als thema en vertrekpunt van de schilderkunst heeft al eeuwenlang een grote waarde. Schilders zoals Canaletto, Caravaggio, Delaunay, Fantin-Latour, Lorrain, Rembrandt of Turner hebben ernaar proberen verwijzen en in hun werk het licht getoond. Maar tegelijkertijd werden ze gedreven door het verlangen om het licht te laten verschijnen in hun schilderijen. Licht als het voornaamste onderwerp van de schilderkunst heeft nog lang niet aan fascinatie ingeboet.

Deze tentoonstelling onderzoekt dergelijke artistieke vraagstellingen, door verschil-lende benaderingen samen te brengen waar de materiële aspecten en het proces van het werk eveneens naar waarde worden geschat, met andere of waar de tonali-teit en het verschijnen van de schilderkunst op de voorgrond worden geplaatst. Ni-ettemin is licht als medium naar gelang diverse aspecten een belangrijke doelstelling van de vier hier aanwezige kunstenaars die in deze unieke groepstentoonstelling worden samengebracht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Esther Verhaeghe - Art Concepts Simonis 33 1050 Elsene
Wanneer

tot

Open op:

  • Donderdag - zaterdag van 14:30 tot 18:30
Contact
info@estherverhaeghe.com
Phone: +32 476 28 37 35
Sleutelwoorden