Massao Mascaro - 'Sub Sole '

Tentoonstelling

Massao Mascaro brengt met zijn nieuwe reeks Sub Sole (Latijn voor ‘onder de zon’) het verhaal van een initiatiereis langs de kusten van de Middellandse Zee. Zijn tocht, bestaande uit zeven verschillende etappes – Ceuta, Napels, Athene, Palermo, Istanbul, Tunis en Lampedusa – is een persoonlijk relaas, dat gebaseerd is op het mythologische epos van Odysseus.

De fotograaf laat zich leiden door de zang van die odyssee en waagt zich op onbekend terrein. Vier jaar lang, tussen 2017 en 2020, neemt hij de tijd om jongeren te ontmoeten en te observeren, die trots en blijheid uitstralen bij de belofte van een beter leven. De Middellandse Zee is daarbij zijn leidraad. In het stille licht van een tijd die bepaald wordt door het verleden en het heden, plukt hij op de oevers momenten uit levens, momenten zwevend tussen personen. Die laat hij ons zien op deze tentoonstelling in A Stichting, in een fresco van een vijftigtal foto’s verdeeld in korte fragmenten, als visuele gedichten geschreven op basis van de beelden.

Fannie Escoulen
Curator van de tentoonstelling

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

Praktische informatie

Waar
Fondation A Stichting Van Volxemlaan 304 1190 Vorst
Wanneer

tot

Open op:

  • Woensdag - zondag van 13:00 tot 18:00
Leeftijd
6
Prijs
€ 5,0 Basistarief: 5,00 €; Kinderen: 2,00 €; museumpassmusées: 0,00 €; Werkzoekenden: 2,00 €; Senioren: 2,00 €; Artikel 27: 1,25 €
Reservatie
025023878
Organisatie