Met BOp vzw: 'Kombuite' Zomerse begeleide wandelingen

Begeleide uitstap of rondleiding
Inschrijven is verplicht omdat we het aantal deelnemers beperken tot maximaal 20 personen. Zorg dat je op tijd bent zodat we op het afgesproken uur kunnen vertrekken. Voorzie wat om te drinken, zeker op warme dagen.

Voor sommige wandelingen komen we terug met De Lijn. Koop vooraf een lijnkaart want je kan geen tickets op de bus meer kopen (info tickets De Lijn: https://www.delijn.be/en/vervoerbewijzen/tickets/)

We respecteren uiteraard de corona-maatregelen die van toepassing zijn. Ben je verkouden of heb je koorts … blijf thuis en verwittig ons tijdig zodat we andere kandidaat-wandelaars kunnen contacteren.

Woensdag 15 juli: Grimbergen: Waar feniksen en prinsen thuis zijn.
Deze licht heuvelachtige wandeling is een combinatie van 2 bestaande wandelingen, de Potaardewandeling en de Maalbeekwandeling. Afspraak aan de terminus van tram 3 ‘Esplanade’. Van de tramhalte stappen we naar de Arenberg, startpunt van de wandeling. De wandeling volgt de paden tussen de kouters (uitgestrekte akkerlanden) en weilanden. Via ’s Gravenmolen bereiken we het centrum van Grimbergen. Daar stappen we langs het MOT (Museum Oude Technieken), het Prinsenkasteel en de St-Servaasbasiliek, parel van de barok in de Lage Landen. Hierop volgt een stukje van de Maalbeekwandeling. Die volgt de loop van de gelijknamige beek waarlangs er verschillende oude watermolens zijn. In een van die watermolens is een gezellige brasserie in ondergebracht, De Tommenmolen. Na de wandeling stappen we via dezelfde weg terug naar de tramhalte.

Gids: Paul Grard

De wandelingen starten telkens stipt om 13.30 uur op de plaats van afspraak.

Afstand: van 7 tot 10 km.

Bijdrage per wandeling 4 euro, met BOp-kaart 3 euro, Paspartoekansentarief 2 euro, mits omruiling 15 Paspartoepunten gratis.

Vooraf inschrijven is verplicht!

EERSTVOLGENDE DATA
15/07/2020 13:30
terminus tram 3 'Esplanade'
Basisprijs: €4
BOp-kaart: €3
Paspartoe aan kansentarief: €2
mits 15 omruilpunten Paspartoe: gratis

Gesproken talen : Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

twee-taaliconen Deze activiteit is ook interessant als je nog niet zo goed Nederlands durft praten.
Waar
Halte Esplanade Terminus Tram 3 1020 Laken
Wanneer
This event is finished.
Prijs

€ 4,0

Kansentarief met Paspartoe Brussel: € 2,0

Basistarief: 4,00 €
Reservatie
02-210.04.60