Met BOp vzw: Poëziecafe : De la Musique avant toute chose

Lezing of congres

Het Brussels Ouderenplatform organiseert in samenwerking met De Markten en Muntpunt een succesrijke reeks poëzienamiddagen.

De voordrachtgever is Ivo van Strijtem, dichter, vertaler, essayist, bloemlezer en leraar literaire creatie. “Poëzie moet uit haar boeken treden” beweert hij en die stelling maakt hij keer op keer waar. Zowel de grote tenoren van de poëziegeschiedenis als de Nederlandstalige poëzie krijgen de volle aandacht.

Deze voordrachten zijn mogelijk dankzij de steun van Literatuur Vlaanderen.

Woensdag 23 september 2020: De la musique avant toute chose! (14-15.15u.) Plaats: De Markten (spiegelzaal) Oude Graanmarkt 5 – 1000 Brussel
Vandaag nemen we een duik in de grote gevarieerde vijver van de Franse poëzie. We zoeken samen de Albatros van Charles Baudelaire op, zingen een deuntje mee met Paul Verlaine, gaan een kijkje nemen bij Arthur Rimbaud voor hij naar vreemde oorden vertrekt, warmen ons aan de liefdespoëzie van Paul Eluard, verliezen ons in Elsa’s ogen van Louis Aragon en wie weet wie nog meer ons komt vervoegen. Een muzikaal talent uit ons taalgebied is ongetwijfeld Paul van Ostaijen. Hij opent de lezing.

Gesproken talen : Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

twee-taaliconen
Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed. Meer info
Waar
Brussels Ouderenplatform vzw (BOp vzw) Zaterdagplein 6 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs

€ 6,0

Kansentarief met Paspartoe Brussel: € 2,0

Basistarief: 6,00 €
Reservatie
02-210.04.60