Met BOp vzw: Poëziecafe Tracht de verwonde wereld te bezingen

Lezing of congres

DEZE ACTIVITEIT WORDT WEGENS CORONA ONLINE
VIA ZOOM GEORGANISEERD.

Het Brussels Ouderenplatform organiseert in samenwerking met De Markten en Muntpunt een succesrijke reeks poëzienamiddagen.

Voordrachtgever is Ivo van Strijtem: dichter, vertaler, essayist, bloemlezer en leraar literaire creatie. “Poëzie moet uit haar boeken treden” beweert hij en die stelling maakt hij keer op keer waar. Het poëziecafé is net als Moeder Aarde: alles draait rond, alles keert terug. Of is het een mallemolen waarop de poëzieminnaars in het gezelschap van hun geliefde dichters graag een rondje meedraaien? ‘Verzen’, ‘versus’: alles keert terug. Zo ontmoeten we dit jaar opnieuw grote tenoren van de poëziegeschiedenis. Zoals altijd schenken wij ruime aandacht aan de Nederlandstalige poëzie. En telkens brengen we een (heel) oud en een (splinter)nieuw gedicht. Benieuwd of ze de confrontatie met elkaar aankunnen.

Dit poëziecafé wordt wegens corona ook weer via Zoom georganiseerd. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een computer met camera, microfoon en internet. Wij bezorgen de deelnemers die inschrijven een link. Als je daarop klikt op de dag en uur van de voordracht zit je zo als het ware in de zaal en kan je zelfs vragen stellen en participeren. Deelnemen via zoom is momenteel nog gratis.

Deze voordrachten zijn mogelijk dankzij de steun van Literatuur Vlaanderen.

Woensdag 17 maart: Tracht de verwonde wereld te bezingen.
Ondanks ‘de val van de Muur’ en het scheuren van het IJzeren Gordijn blijft de afstand tussen ons en de Oost-Europese poëzie te groot. Toch hebben de Poolse dichters van wereldformaat Zbigniew Herbert, Tadeusz Różewicz, Czesław Miłosz, Adam Zagajewski Wisława Szymborska en Anna Świrszczyńska een onmiskenbaar originele stem die ons zeker zal weten te boeien.
Meteen bezoeken we ook een paar Tsjechische dichters van wereldformaat: Jiří Wolker Vladimír Holan, Jan Skacel en Jaroslav Seifert. Maar eerst luisteren we naar een paar gedichten van ons aller Herman de Coninck.

Hoe inschrijven: verplicht via het onthaal van het BOp
Zaterdagplein 6 - 1000 Brussel, tel. 02 210 04 60, info@bop.brussels

Bijdrage: gratis via zoom

Gesproken talen : Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
online nvt 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs

gratis

Basistarief: 0,00 €
Reservatie
02-210.04.60