Musée Magritte Museum

Tentoonstelling
De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België bezitten de grootste verzameling werken van René Magritte ter wereld. Alle periodes uit de loopbaan van de kunstenaar zijn erin vertegenwoordigd, en ook alle expressievormen waarvan hij gebruik heeft gemaakt olieverfschilderijen, tekeningen, gouaches, affiches, reclamewerk, brieven, fotos, sculpturen, films en andere documenten.

Het museum presenteert het oeuvre van Magritte in een chronologisch en thematisch overzicht dat begint op de bovenste verdieping met de constructivistische periode van de kunstenaar en zijn contacten met de groep '7 Arts', gevolgd door zijn ontdekking van de Chirico en de eerste surrealistische werken.
De volgende verdieping bestrijkt de periode na de terugkeer van Magritte naar Brussel. De economische crisis van de jaren '30 verplicht hem zich bezig te houden met wat hij zelf 'idiote bezigheden' noemt.
Het laatste deel van het museum heet Het betoverde domein en is gewijd aan de zoektocht van Magritte naar de herhaling en aan de grote werken die zijn beeldtaal zo treffend illustreren, meer bepaald Het rijk der lichten en Het domein van Arnheim.

Praktische informatie

Waar
Musée Magritte Museum Koningspl. 1 1000 Brussel
Wanneer
  • Dinsdag - zondag
Reservatie
02-508.33.33
Contact
info@musee-magritte-museum.be
Phone: +32 2 5083211