Museum Kunst & Geschiedenis

Tentoonstelling

Het Museum Kunst & Geschiedenis maakt deel uit van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis en is er het belangrijkste museum van. De verzamelingen die je hier ontdekt, zijn de getuigen van alle kunstdisciplines (behalve de schilderkunst) uit de vijf continenten (behalve Subsaharisch Afrika).

Drakenles - Drakenzoektocht voor avontuurlijke kinderen van 5 tot 10 jaar

Beste drakoloog in wording,
Kom onze museumdraken bestuderen! Aan de balie van het museum ligt een drakenboek voor je klaar en een rugzak gevuld met al wat je nodig hebt voor je onderzoek.
Een paar tips: pas op voor de Westerse draak! Die kun je zoet houden met een schat. Een Oosterse draak laat met plezier haar klauwen tellen en misschien worden jullie wel vrienden.
Vergeet aan het eind je rugzakje en de wegbeschrijving niet terug te brengen naar het onthaal en ontvang in ruil een echt drakendiploma! Je invulboekje en drakenspulletjes mogen mee naar huis.
Hoogachtend,
Juf Althea Donderbus
P.S.: Het is niet mogelijk dit spel te reserveren. Het drakenrugzakje is verkrijgbaar aan de balie in ruil voor een identiteitsbewijs.
Duur: ca. 1 uur
Prijs: € 3 per drakenrugzakje + toegangsprijs museum € 10 / € 8 / € 4 / € 0 (< 18j)

Post uit het Oosten - 6 > 12 jaar

Momo bezocht samen met zijn mama de nieuwe zaal Kunst uit de islamitische wereld. Hij is er helemaal vol van en stuurt een postkaart naar zijn opa in Tunesië. Tot zijn grote vreugde antwoordt die prompt. Ze schrijven heen en weer en wie de postkaarten leest komt heel wat te weten over de islamcultuur. Zin om Momo en zijn opa te volgen naar het museum? We geven je ook een postkaart die je zelf mag versieren en opsturen. De brievenbussen hangen al klaar in de zaal!
Deze publicatie met illustraties van Judith Vanistendael is gratis te vinden in de zaal zelf of aan de ontvangstbalie van het museum.
Prijs: € 8 / € 6 / € 2 / gratis (-4 jaar)
(toegangsprijs museum)
Duur: ca. 1 uur

Drama in het museum - vanaf 7 jaar

Beeld je eens in dat de kunstwerken in het museum 's nachts tot leven komen. Stel je voor dat de figuren uit hun kader stappen, de beeldhouwwerken de benen strekken, de geweven personages loskomen uit de wandtapijten? Ze verlaten hun vertrouwde omgeving en slaan een praatje, misschien zelfs met een glaasje erbij. De gesprekken worden vuriger, de discussies feller, tot op een dag het drama toeslaat: broeder Jehan Fiefves wordt dood teruggevonden, de schedel ingeslagen...?Alle broeders van zijn gemeenschap komen samen rond het lichaam om te bidden. Eén van hen wil deze misdaad echter niet ongestraft laten. Hij gaat op zoek naar de moordenaar en het moordwapen. Aan jullie om hem te helpen dit mysterie op te lossen. 'Drama in het museum' is gebaseerd op observatie en geïnspireerd door het beroemde gezelschapspel Cluedo. Het spel is verkrijgbaar aan de ontvangstbalie in ruil voor een identiteitsbewijs.
Prijs: € 5 / € 4 / € 1,5 / gratis (-6 jaar) + € 3 per gezin
(toegangsprijs museum)
Duur: min. 45 min
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers OF groepjes van meerdere spelers

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Museum Kunst en Geschiedenis Jubelpark 10 1000 Brussel
Wanneer
  • Dinsdag - vrijdag van9:30tot17:00
  • Zaterdag - zondag van10:00tot17:00
Leeftijd
6
Prijs
€ 10,0 Basistarief: 10,00 €; 65 +, volwassenen in groep (min. 15 p.): 8,00 €; Studenten voltijds Kunstonderwijs, Archeologie, Musicologie, Geschiedenis; werkzoekenden en begunstigende van het leefloon; pers op vertoon van een geldig bewijs; Belgisch onderwijzend personeel; stadsgidsen van Brussel; leden van de vzw's Vrienden van de KMKG, Vrienden van het mim, Vrienden van de Educatieve Dienst, Diffusion Culturelle: 4,00 €; 0-18 jaar, museumPASSmusées, ICOM (Vl., Belgique Wall-Bxl); personeelsleden van de POD Wetenschapsbeleid (BELSPO); Brussels Card; Ribbedebie; Attractions et Tourisme; Sotheby's preferred; elke eerste woensdag van de maand vanaf 13u, European Disability Card: 0,00 €
Reservatie
+ 32 (0)2 741 73 02
Contact
info@kmkg.be, reservations-reservaties@kmkg-mrah.be
Phone: +32 (0)2 741 73 31, https://www.artandhistory.museum/nl