Museum van de Boekdrukkunst

Tentoonstelling

Met niet minder dan 400 authentieke voorwerpen, voornamelijk uit de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw, bezit dit museum één van de belangrijkste Europese collecties van drukpersen en drukkersmateriaal. Aansluitend wordt ook aandacht besteed aan enkele typische ambachten zoals het inbinden of vergulden van boeken.

Dit museum, opgericht in 1975, en sedert 1977 een v.z.w., heeft tot doel niet alleen de belangrijke getuigen van de boekdrukkunst en van de technieken rondom het boek te bewaren en voor te stellen maar ook alle documentatie hieromtrent.

Als merkwaardige stukken in de verzameling zijn er de houten typografische pers van het einde van de 18de eeuw, de Stanhope-pers uit 1795, de drukpersen van F. Rops, M. Elskamp en A. Curvers alsook de cilinderpers van de Duitse regering te Brussel tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Het grootste deel van de collectie bevindt zich in de gangen van niveau -2; het overige deel van het museum (niv.-3) is op aanvraag toegankelijk voor groepsrondleidingen.

Praktische informatie

Waar
Museum van de Boekdrukkunst Keizerslaan 4 1000 Brussel
Wanneer
  • Maandag - vrijdag van0:00tot0:00
Prijs
gratis
Reservatie
+32 2 5195730
Contact
Sleutelwoorden