Museum voor Natuurwetenschappen

Tentoonstelling

(Her)ontdek in dit kindvriendelijk museum de vele schatten in de vaste tentoonstellingszalen: dieren in de stad, zoogdieren, evolutie van de Mens, mineralen, vivarium met levende spinnen en insecten, walvissen... Bezoek zeker de Galerij van de Dinosauriërs of de Galerij van de Evolutie.

DE GALERIJ VAN DE DINOSAURIERS:
De Galerij van de Dinosauriërs is niet voor niets de grootste dinotentoonstelling van Europa: met meer dan 30 complete skeletten (originelen en afgietsels) en nog veel meer fragmenten van dinosauriërs, waaronder enkele authentieke schedels. Onder de vedetten vind je Iguanodon, Tyrannosaurus rex, Stegosaurus, Diploducus, Triceratops, Maiasaura, Cryolophosaurus

In deze monumentale hal met zijn statig interieur raakt jong en oud geboeid door wetenschap, kunst, soortenrijkdom en interactieve media. Ga zelf op ontdekkingstocht door de wereld van de dinosauriërs en verneem hoe en waar ze leefden, hoe ze uitstierven en uiteindelijk ontdekt werden...

DE GALERIJ VAN DE EVOLUTIE:
Ga mee op deze onvergetelijke reis door de geschiedenis van het leven. Met reuzensprongen doorloop je miljarden jaren van het prille ontstaan van het leven tot nu en zelfs tot in de toekomst. Je houdt halt bij 6 belangrijke hoofdstukken van de evolutie.

De tentoonstelling vertelt je over de evolutie en de veranderingen die levende organismes ondergaan in de loop der tijd. Niet minder dan 600 fossielen en 400 opgezette dieren getuigen van de biodiversiteit bij de dieren over miljoenen jaren heen. En de evolutie stopt niet: een groot deel van de tentoonstelling toont het heden en de toekomst. Hoe zullen de levende wezens op aarde eruitzien over 50 miljoen jaar? Misschien wel zoals de bizarre dieren van de toekomst, die je ontmoet aan het einde van je bezoek...

MENSEN EN MAMMOETEN:
Volg stap voor stap de evolutie van de mens en ontdek waar je vandaan komt: van Australopithecus tot Homo sapiens, van Afrika tot over de hele wereld. Verken het dagelijkse leven van de Cro-Magnon, de eerste moderne mens in Europa (Homo sapiens sapiens). Volg de gewoontes van zijn streekgenoot de Neanderthaler... tot in de grot van Spy!

250 JAAR NATUURWETENSCHAPPEN:
In deze historische kloostervleugel naast de Galerij van de Dinosauriërs volg je een parcours langs 20 mijlpalen. Je vindt er 14 opmerkelijke specimens, die telkens een verrassend verhaal vertellen over de geschiedenis van het museum en zijn instituut.

Verbluffende ontdekkingen, nieuwe wetenschappelijke theorieën, prachtige collectiestukken, getuigen stuk voor stuk van hun tijd en van de evolutie van de natuurwetenschappen. Je maakt op 6 sleutelmomenten de overgang mee van een 18de-eeuws rariteitenkabinet over bewaarplaats tot wetenschappelijk onderzoekscentrum en vernieuwend museum in de 21ste eeuw.

Tijdens deze boeiende reis doorheen de wereld van de natuurwetenschappen, kom je te weten hoe de wetenschapper van vandaag zich omgevormd heeft tot een echte natuurbeschermer.

Praktische informatie

Waar
Muséum des Sciences Naturelles Vautierstraat 29 1000 Brussel
Wanneer
  • Dinsdag - vrijdag van9:30tot17:00
  • Zaterdag - zondag van10:00tot18:00
Prijs
€ 7,0 Basistarief: 7,00 €; Studenten, BILL/EYCA/CJP, 65+, Vrienden van het Instituut, personen met een handicap, FED+: 6,00 €; Jonger dan 18 jaar (vergezeld door een volwassene): 4,50 €; Kinderen van 0-5 jaar, abonnees van het Museum, houders van een ICOM kaart, leerkrachten met de Lerarenkaart, Carte Prof of de internationale kaarten van ITIC, elke eerste woensdag van de maand vanaf 13u: 0,00 €
Reservatie
Contact
info@naturalsciences.be
Phone: +32 (0)2 627 42 11