Parcours “Visuele kunsten van de Grote Oorlog”

Begeleide uitstap of rondleiding

Het War Heritage Institute nodigt groot en klein uit om zijn collectie “14-18” te komen herontdekken: die werd helemaal opnieuw opgezet, gemoderniseerd en uitgebreid met twee virtuele parcours.

Het parcours “Visuele kunsten van de Grote Oorlog”, gerealiseerd in het kader van de campagne “Krokuskriebels” richt zich met de ErfgoedApp uitgewerkt door Faro tot de allerjongsten. Zodra de app en het parcours bij de ingang van het Museum gedownload werden, kunnen de kinderen (vanaf 6 jaar) vergezeld door hun familie de schatten van de zaal 14-18 gaan ontdekken, en wel door op interactieve wijze vragen op hun smartphone te beantwoorden. Een ludieke manier om iets over de Eerste Wereldoorlog te weten te komen!

De volwassenen worden niet vergeten. De Educatieve Dienst heeft voor hen een parcours op basis van QR-codes samengesteld, waarmee de werken van Fernand Allard L’Olivier voor het voetlicht worden gebracht. Zijn schilderijen werden bij de herinrichting van de zaal 14-18 uit de reserves gehaald. De bezoekers kunnen aan de hand van audiofragmenten, beeldmateriaal, foto’s en commentaar in de leefwereld van de kunstenaar duiken.

Reservatie en sanitaire maatregelen
Wegens de geldende sanitaire maatregelen moeten alle bezoekers zich via bezoeken.klm@warheritage.be of per telefoon op 02/ 737 78 33 (van 10u00 tot 16u00, van dinsdag tot en met zondag) aanmelden. Enkel bezoeken in familiebubbel zijn toegelaten (uitgezonderd voor groepen met kinderen jonger dan 12 in vrij bezoek. Max. 10 kinderen/groep buiten de vakantie).

Opmerkingen
De activiteit voor kinderen vereist het gebruik van een smartphone of tablet. Na het downloaden van de ErfgoedApp en het parcours bij de ingang van het Museum (wifi beschikbaar in de inkomhal) is een internetverbinding niet meer nodig.

Het QR-codes-parcours rond de werken van Fernand Allard L’Olivier kan worden gevolgd via smartphone of tablet met QR-codes-lezer. De zaal 14-18 beschikt over wifi.

Gesproken talen : Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
War Heritage institute Jubelpark 3 1000 Brussel
Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - zondag van 10:00 tot 16:00
Leeftijd
6
Prijs
€ 10,0 Basistarief: 10,00 €; Kinderen: 8,00 €; Artikel 27: 1,25 €
Reservatie
02/ 737 78 33
Sleutelwoorden