Planetarium Brussel: je venster op het universum

Tentoonstelling

Kom en ontdek het grootste scherm van België: kijk links, rechts, voor, achter én boven… je zit gewoonweg ín het beeld! Ondergedompeld in deze indrukwekkende 360° omgeving nemen we je mee op een reis tussen sterren en planeten. Maak van dichtbij een raketlancering mee, vlieg over een planeetoppervlak, bekijk de Aarde vanuit de ruimte of bezoek het Internationaal Ruimtestation.

Eén van de grootste planetaria van Europa!
Het Planetarium is een magische plek waar je kan genieten van de schoonheid van het heelal: we nemen je mee op een reis met afwisselend de sterrenhemel, panoramische landschappen en astronomische beelden.
Onder onze planetariumkoepel dompelen we je onder in een indrukwekkende beeldervaring. Meer nog, dankzij de databank die meer dan 100.000 sterren bevat, is het vanaf nu mogelijk om tussen de planeten te reizen, het oppervlak van Mars te overvliegen en de ringen van Saturnus van naderbij te bekijken. Maar waarom zouden we daar al stoppen? Durft u de grenzen van ons Zonnestelsel of zelfs die van de Melkweg te overschrijden? Laat u verleiden tot het verkennen van de verste verten van het universum!
Wij bieden 6 verschillende planetariumfilms aan met een ander thema en geschikt voor verschillende leeftijden, kijk op www.planetarium.be voor alle uitleg.
Opgelet: de voorstellingen starten stipt op de vermelde tijdstippen!
Op feestdagen en tijdens schoolvakanties geldt de weekendprogrammatie.
Extra: speciale voorstelling voor de allerkleinsten (vanaf 3 jaar) op zaterdag, zondag, feestdag en alle dagen van de schoolvakanties om 10.30u!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer
  • Maandag - zondag van10:00tot17:00
Leeftijd
3
Prijs
€ 5,0 Grabbelpassers van 3 tot 16 jaar: € 4 (i.p.v. €5).Open: Tijdens schoolperiode:op ma, di, do, vrij: planetariumfilm om 16uop woe om 14u, 15u en 16uTijdens weekends, feestdagen en schoolvakanties: open van 10u30 tot 18u00Planetariumfilms om 10.30 u (speciaal v.a. 3 jr.), 11.30 u, 12.30 u, 14 u, 15 u en 16 u.Gesloten op 24, 25 en 31 december en 1 januari
Contact
planetarium@planetarium.be
Phone: + 32 2 474 70 50