Safe 'N Sounddays #8: Bach In(ter)ventionen

Concert

Wie over (piano)muziek spreekt, heeft het vroeg of laat onvermijdelijk over J.S. Bach. In de voorstelling Bach In(ter)ventionen willen we echter de vraag stellen hoe Bach ons inspireert en hoe wij zijn muziek met hernieuwde inspiratie kunnen overbrengen op de jonge “TikTok”-generatie.

Om werkelijk op zoek te gaan naar het DNA van zijn muzikale structuren, kiezen we voor de intimiteit van de twee- en driestemmige Inventies. In dit werk, dat één van de fundamenten van de piano-pedagogie vormt, lijkt Bach muzikale gestes tot hun essentie te reduceren om van daaruit de verschillende werelden te creëren die de 30 Inventionen vormen.

In de dans zet Alexandra Pholien de structuur van de muziek in de verf door muzikale gestes te vertalen naar gedanste gestes; soms tegelijk met de muziek, soms als een lijn die loskomt uit de muziek.

Het encyclopedische opzet van de Inventionen van Bach – twee keer 15 stukken die de één voor één de courante toonaarden behandelen, met zo karakteristiek en verschillend mogelijk muzikaal materiaal – inspireerde Alexandra om toonaarden te koppelen aan delen van het lichaam enerzijds en plaatsen in de ruimte anderzijds.

Omwille van COVID19 organiseren we tussen januari en eind mei 2021 een online streaming van alle Walter-concerten.
Vanaf het moment dat we een echt publiek mogen ontvangen, zullen de Safe 'N Sounddays live en zeer intieme concerten zijn, met slechts 25 personen per set. Het concert van acht uur krijgt een live-streaming voor degenen die thuis van de muziek willen genieten.

Het is Walter's manier om je oren te openen en veilige en intieme live-concerten te herstarten in 2021. Door het kopen van een ticket voor dit concert (serie) of de streaming, ondersteunt u direct alle betrokken muzikanten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Werkplaats Walter Van Lintstraat 43 45 1070 Anderlecht
Wanneer
25/04 at 17:00 | 20:00
Prijs
€ 15,0 Basistarief: 15,00 €
Organisatie