Spirou4Rights

Tentoonstelling
Wist je dat het Atomium, gecreëerd voor de Expo 58, symbool stond voor de democratische wens om vrede te bewaren tussen alle naties en het geloof in vooruitgang? Het belichaamde een optimistische visie op de toekomst van een moderne, nieuwe, super technologische wereld die de mens de kans moest bieden op een beter leven. En zelfs vandaag nog blijft het symbool van Brussel en België deze humanistische waarden belichamen via haar evenementen en tentoonstellingen.
Dat is de reden waarom je tijdens je bezoek aan het monument de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens kunt herontdekken met de hulp van Spirou (Robbedoes) en 29 andere striphelden.

Robbedoes werd 80 jaar geleden het leven ingeblazen door Robert Velter en is als Belgische stripheld door iedereen herkenbaar met zijn rood kostuum. Hij heeft altijd gepleit voor waarden als respect voor anderen, afwijzing van tirannie, rechtvaardigheid, moed, generositeit en vrijheid. De perfecte keuze van het Bureau van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties van de mensenrechten om hem te benoemen als verdediger van de rechten van de mens. Zeker voor dit 70ste herdenkingsjaar van de Verklaring, ontstaan in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog om een gemeenschappelijke set van verdiensten te creëren voor alle volkeren en naties en om de fundamentele rechten te definiëren die universeel beschermd moeten worden.
Doe met ons mee en bevestig opnieuw jouw engagement voor de mensenrechten via de Spirou-groet en deel dit via sociale media, met behulp van de hashtag #spirou4rights & #atomium4rights

Praktische informatie

Waar
Atomium Atomiumplein 1 1020 Laken
Wanneer

tot

Organisatie
Atomium
Contact