"Spontaneous* Issues"

Tentoonstelling

“Spontaneous* Issues”
“Spontaneous* Issues" is het resultaat van een extrospectieve reflectie over de oorsprong van de beslissingen die ons leven vormgeven, uitgedrukt door middel van een constructieve vernietiging. De mutaties die in de loop van de tijd zijn ondergaan door de materialen waaruit de werken zijn samengesteld, stellen Ruggiero Rutigliano in staat een band te creëren tussen het organische leven van de stukken en dat van de toeschouwer.
De brutalistische architectuur van de galerij contrasteert met de kwetsbaarheid van de werken van Ruggiero Rutigliano. De onveranderlijkheid van staal en beton benadrukt de delicatesse van de biologisch afbreekbare primaire materialen zoals hout en papier.
Ruggiero Rutigliano
Ruggiero Maria Rutigliano werd geboren in 1970 in de stad Barletta, in Zuid-Italië.
De vroege artistieke opleiding van Ruggiero Rutigliano begon in het ouderlijk huis. In 1975, op vijfjarige leeftijd, trad hij toe tot de werkplaats van de prestigieuze Cinzia Dicorato, kunstenaar en restaurateur van vroegmoderne meesterwerken. Momenteel werkt hij aan de emotionele impact van de weerkaatsing van licht op mensen.
Zowel in zijn serie picto-sculpturen als in zijn nieuwste serie "Spontaneous Issues" experimenteert hij met verschillende materialen die verder gaan dan het doek.
De werken van Rutigliano zijn zorgvuldig, rigoureus en schoon, gekenmerkt door een verantwoorde uitvoering. Van een "geordende wanorde" tot een "spontane" creatie, de kunstenaar creëert een dialoog tussen banaliteit en essentie, zowel door de juxtapositie van materialen als door de ontleding van volumes.
Sinds hij zijn carrière in de kunst begon, heeft Ruggiero Rutigliano deelgenomen aan verschillende tentoonstellingen in verschillende steden van zijn geboorteland Italië en in het buitenland in internationale schilderwedstrijden, erkend en gevierd voor zijn inzet voor de artistieke carrière. De werken van Ruggiero Rutigliano worden permanent tentoongesteld in galerieën in Florida en Brussel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
NooN ConsultinG Art Chaussée de Louvain 803 1140 Evere
Wanneer

tot

Open op:

  • Zaterdag van 17:00 tot 22:00
Organisatie
Sleutelwoorden