Startshot podcast

Theatervoorstelling

Paul Govaerts bewerkte de voorstelling Startshot tot een podcast omwille van corona. Zo krijgen jullie toch nog de kans om te luisteren naar dit radicaal liefdesverhaal.

Een radicale liefde aan de vooravond van de eerste grote wereldbrand.

Op de vooravond van de aanslag op aartshertog Frans Ferdinand ontmoet Gavrilo Princip een meisje aan wie hij vraagt om de liefde te bedrijven. Sophia Goldman is nieuwsgierig naar zijn verhaal. Wat volgt, is een stormachtige ontmoeting tussen twee verloren zielen die elk op hun manier naar een betere wereld streven.

‘Startschot’ vertelt een liefdesverhaal over geradicaliseerde jongeren meer dan honderd jaar geleden. Maar wat zich in een schijnbaar lang vervlogen tijd afspeelde, heeft – in zijn alledaagsheid – griezelig veel overeenkomsten met nu.

Piet Goddaer, alias Ozark Henry, schreef muziek voor het Kugoni Trio (Nicolas Dupont, Bert Koch en Kurt Bertels) dat sinds zijn oprichting in 2010 een graag geziene gast is op nationale en internationale podia. Jonge acteertalenten Vincent Van Sande en Taeke Nicolaï brengen de bruisende energie van Gavrilo en Sophia op scène met een nieuwe tekst van auteur Paul Govaerts.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
online nvt 1000 Brussel
Wanneer
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €