Steven Delannoye & Nicola Andrioli duo

Concert
Duets live hebben het allemaal: briljant en energierijk individueel spel, uitzonderlijke communicatie, een geweldige mix van composities, een verlichtend palet van de jazz in al zijn vormen en het openen van deuren naar 20ste eeuwse klassieke muziek... Wat Steven en Nicola zo compatibel maakt, ook al zijn ze nog aan het begin van hun loopbaan, is het gemak waarmee ze elkaar heen en weer duwen over

Na zijn muzikale studies in België en podiumervaring met de Europese top zoals Eric Vloeimans, Stéphano Belmondo, Jakob Bro, Bert Joris, Toots Thielemans en Brussels Jazz Orchestra, werd saxofonist Steven Delannoye geselecteerd om met een B.A.E.F. beurs aan de befaamde Manhattan School Of Music te studeren. In MSM werkte hij intensief met pianist Phil Markowitz die zijn speelervaringen deelde over Michael Breaker, Joe Lovano en Dave Liebman van de Saxophone Summit. Recente projecten van Delannoye zijn het New York 'working' trio, dat met een internationale gast geregeld uitbreidt tot kwartet.
Als tweede groep heeft Steven een creatief 'chamber jazz' duet met hedendaags klassieke cellist Lode Vercampt. In de periode 2012-2014 is Steven 'Artist in Residence' aan de K.U.Leuven. Allround is Steven gekend om zijn moderne en energetische sound, met het accent op spits samenspel.

Nicola Andrioli werd in 1977 Geboren in Brindisi (Italië) in een muzikale familie. Na zich te hebben gespecialiseerd in hedendaagse muziek en het repertoire van Ravel slaat hij, gefacineerd door de geboden vrijheid, de weg van de jazz in. Hij behaalt diplomas in Italië (klassiek en jazz), Frankrijk (gevorde jaz in het befaamde Conservatoire National Supérieur de Paris), en voegt er dit jaar een Master aan toe van het conservatorium van Brussel, behaald met de grootste onderscheiding. Hij nam deel aan tal van wedstrijden en viel hierbij geregeld in de prijzen (1ste prijs concours Luca Flores 2009, Halve finalist op het jazz piano concours van Montreux 2006, Halve finalist op het concours Martial Solal 2006, 2de prijs op “ethno-music contes” van Milaan 2005 “special acknowledgement” bij de “prize Massimo Urbani” 2003, 1ste prijs bij de Compétition Internationale Friederich Gulda 2001, 1ste prijs op het festival “Lecco jazz” 2001)
Hij werkte samen met o.a.: Rick Margitza, Toberto Gatto, Robert Bonislo, Ran Blake, Eric Vloeimans, John Ruocco, Philip Catherine…

Nieuwe CD "Dining in The Dark" (El Negocito Records – Augustus 2016)

> www.stevendelannoye.com
> www.andriol.wixsite.com/nicolaandrioli

Praktische informatie

Waar
Charliermuseum Kunstlaan 16 1210 Sint-Joost-Ten-Node
Wanneer
This event is finished.
Prijs
€ 7,0 Basistarief: € 7,00; Senioren: € 5,00
Organisatie
Les Lundis d'Hortense
Contact
info@leslundisdhortense.be
Phone: 02/219.58.51
Sleutelwoorden