Tentoonstelling

Tentoonstelling

Oussama Tabti: Parlofoons - parcours Installatie in de openbare ruimte op verschillende locaties in Brussel, van donderdag 9 september tot en met zondag 12 december '21 ook in TEN NOEY!

Parlophones werd gepresenteerd in het kader van de tentoonstelling BXL UNIVERSEL II: Multipli.city. Met Parlophones-parcours brengt Oussama Tabti de installatie naar de publieke ruimte. Op 7 locaties in de stad Brussel worden verschillende deurbelcollecties geïnstalleerd die je uitnodigen om naar een veelheid aan verhalen te luisteren terwijl je door de stad slentert.

Openingsborrel: vrijdag 10 september om 18u > Moussem - Mégissiersstraat 6 - 1070 Brussel
Het Brusselse stadsbeeld onthult een samensmelting van talen, culturen en mensen. De art nouveau-gebouwen zitten wang aan wang met gracieuze kantoorgebouwen, terwijl de beroemde politieke desorganisatie van het land een analogie heeft met het chaotische, rafelige stratenplan van de hoofdstad. Wanneer erop wordt ingezoomd, onthullen deze straten nog een andere weerspiegeling van de wanorde van Brussel: bricolage van naamplaatjes en coördinaten, allerlei soorten deurbellen bevestigd aan en bungelend aan de stadsmuren. De deurbellen markeren niet alleen de overeenkomstige inwoners, maar verlenen deze laatsten ook een status binnen het Belgische sociale systeem, een administratieve plaats - een domiciliëring - van waaruit ze kunnen deelnemen aan het sociale stelsel van het land. Elk van hen houdt een intiem verhaal achter, een verhaal over hoe de eigenaar het land bereikte en het zijn eigen maakte van vluchtelingen en migranten tot expats en verdwaalden. Het zijn de levens en stemmen die Parlophones bevolken, een aangrijpende, plechtige en uiterst intieme geluidsinstallatie. De collectie deurbellen van Parlophones nodigt het publiek uit om op hun knop te drukken en te luisteren naar de verhalen van degenen die in Brussel aankwamen en er hun thuis maakten. Parlophones werd gepresenteerd als onderdeel van de tentoonstelling BXL UNIVER

Gesproken talen : Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
GC De Kriekelaar Gallaitstr. 86 1030 Schaarbeek
Wanneer
07/12 om 09:00 08/12 om 09:00 09/12 om 09:00 10/12 om 09:00 11/12 om 09:00 12/12 om 09:00
Leeftijd
6
Organisatie
Sleutelwoorden