Tommy Wieringa

Lezing of congres
Een avond met Tommy Wieringa, die ons zijn nieuwe roman, De heilige Rita, komt voorstellen. Zelden verlegen voor een boude stelling of een bon mot en even zo zelden in Vlaanderen!

Tommy Wieringa is een van de grootste stilisten in de Nederlandse letteren. Als u het niet van ons wil aannemen dan misschien wel van de jury’s van de Librisprijs, de Inktaap en de Gouden Boekenuil. Met Joe Speedboot brak hij door, met Caesarion veroverde hij de wereld en met Dit zijn de namen haalde hij de canon. Na migrantenverhalen die hij volgde doorheen Oekraïne, Ethiopië en Marokko brengt Tommy Wieringa met zijn nieuwe roman, De heilige Rita, de wereld tot bij de voordeur.

Die deur staat in Mariënveen, een vergeten dorp aan de Saksische grens. Paul Krüzen die er in een oude boerderij voor zijn vader zorgt, ziet de wereldgeschiedenis in het klein voor zijn ogen ontplooien. Na de Rus volgt de Chinees, en na een bezoek aan een bordeel over de grens volgen de problemen. Gelukkig is er nog de heilige Rita, patrones van het dorp en van de hopeloze gevallen.

Zelden verlegen voor een boude stelling of een bon mot en even zo zelden in Vlaanderen!

Praktische informatie

Waar
Passa Porta Antoine Dansaertstraat 46 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs

€ 7,0

Kansentarief met Paspartoe Brussel: € 2,0

Basistarief: € 7,00; Jongeren: € 5,00; Senioren: € 5,00; Werkzoekenden: € 5,00
Organisatie
Sleutelwoorden