Vrouwenlente: online lezing BruZelle

Lezing of congres

Menstruatie en intimiteit, wat hebben ze met elkaar te maken? En hoe zit het met het taboe hierrond? Tessa en Sara van BruZelle vzw vertellen hierover naar aanleiding van het festival Vrouwenlente.

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Het Brusselse festival Vrouwenlente viert dit met allerlei evenementen waar inspirerende vrouwen centraal staan. Dit jaar gaat Vrouwenlente online door op vrijdag 19 en 26 maart. Verdiep je in het thema intimiteit’ met interessante sprekers, workshops, muziek en kunst. Ontdek het hele programma op www.vrouwenlente.brussels.

Ook Op-Weule doet mee! Voormalig Vlam redacteur Tess is actief bij Bruzelle en komt hierover vertellen. Deze Brusselse vzw gaat de strijd aan tegen menstruatie-armoede’ door maandverband in te zamelen en deze gratis en discreet te bezorgen aan personen in een moeilijke leefsituatie. De lezing gaat online door op vrijdag 26 maart om 18u. Na een inleiding over het werk en de ervaringen van Bruzelle, zullen Tessa en Sara de relatie tussen maandverband en intimiteit bespreken en hoe dit verbonden is aan het heersend taboe.

In het kader van deze lezing helpen we BruZelle graag bij het inzamelen van maandverband. Vanaf 1 maart zal er een verzameldooos staan aan het onthaal van Op-Weule. Het moet wel individueel verpakt maandverband zijn en geen tampons. BruZelle zorgt dat het bij mensen in nood terechtkomt. Meer info over BruZelle op www.bruzelle.be.

Gesproken talen : Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

drie-taaliconen
Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen. Meer info
Waar
online nvt 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Contact
Sleutelwoorden