Vuurwerk in Laken

Kermis of feestelijkheid
Het moet uiteraard een feestelijke zomerhappening worden die aan ieders verwachtingen voldoet. Met een hele rits activiteiten en veel lekkers om ter plaatse te eten en te drinken, zit de sfeer al goed van in de vroege avond.

Gezinnen uit Laken, Brusselaars en dagjestoeristen kunnen zich vanaf 18 u. komen vermaken en ondertussen iets nuttigen bij een van de foodtrucks. Dans, workshops, demonstraties, spelletjes, initiaties ... Er is voor iedereen wat!

Leuk extraatje: elke vrijdag belooft weer anders te worden, want de thema’s wisselen wekelijks:

Fantasy World: 26 juli
Deze avond duiken we onder in een denkbeeldige wereld waar alle dromen waar worden: een luchtige sfeer van zwevende wolken, regenbogen, eenhoorns en vliegers ontvouwt zich in drie verschillende zones. Ga op zoek naar Alice in Wonderland in een labyrint van 64 m2 of volg Peter Pan langs een 12 meter lang avonturenparcours, luister naar de spannende verhalen van een indiaanse verhalenverteller en bewonder de vuurspuwers die hun kunsten vertonen op het geluid van tamtams. Zag jij ook net een eenhoorn voorbijflitsen?

Around the World: 2 augustus
Op deze avond krijgen de bezoekers een wereldreis aangeboden. Aan de hand van een quiz doen ze de zes continenten aan. Elke bestemming heeft zijn eigen decor, met culturele activiteiten, culinaire gerechten en typische muziek.

Watersplash: 16 augustus
Het belooft een zwoele avond te worden, en daar horen waterspelletjes bij in drie verschillende zones, ingedeeld volgens leeftijd. Spelen in de zandbak, eendjes vissen, waterballen, reusachtige buikglijbanen, een parcours met opblaasbare hindernissen, ... Niemand zal zich vervelen. Tussen alle drukte door kun je even op adem komen onder een palmboom, in een ligstoel of strandhuisje.

Green Feeling: 9 augustus
Deze 100% groene avond staat in het teken van milieubewustzijn en stelt nieuwe manieren van consumptie voor door middel van duurzame praktijken, back to basics, zero waste en ‘zelfgemaakt’. Op de minimarkt met levende planten, groenten en fruit is het heerlijk flaneren. In de participatieve workshops leer je alles over natuurlijke producten en recycling. De sfeer is gemoedelijk en landelijk.

Musicals: 23 augustus
Een terugblik op de musicals waarvan de liedjes nog steeds bekend in de oren klinken ... dat vraagt om een Broadway-decor. Warm je alvast op voor dansinitiaties, een flashmob en een coverband, non-stop van 18 tot 23 u. We gaan met andere woorden 5 uur lang zingen en dansen op de tonen van Grease, Dirty Dancing, Sister Act compleet met gospelkoor, Mamma Mia en nog veel meer.

Praktische informatie

Waar
Belgiëplein 1020 Laken
Wanneer

tot

Open op:

  • Vrijdag van 18:00 tot 23:30
Prijs
gratis
Organisatie
Brussels Major Events - BME