Who are you?

Tentoonstelling
La Maison des Arts vroeg Myriam Louyest, kunstenares en oprichtster van de biënnale van Edingen, een unieke blik op dit erfgoed te werpen. De selectiemethode was oneindig subjectief en persoonlijk. Ze koos de werken zoals je intuïtief beslist om met een bepaalde persoon en niet met iemand anders te gaan praten. Je richt je tot die persoon en vraagt: Wie bent u? Wie ben jij? (de titel van de tentoonstelling, in het Engels, maakt geen onderscheid tussen u of jij). Je probeert door het gezicht heen te kijken, tast de verschillen af, ontsluiert zijn geheimen, peilt zijn ambities, zijn zwakke plekken … Beslist een afstand te bewaren of net een band aan te knopen.

De erfgoedwerken zijn te bewonderen naast eigentijdse werken die speciaal voor de gelegenheid werden ontleend of soms speciaal ervoor werden gemaakt. La Maison des Arts vult zich met een aanzienlijk aantal creaties, met beeldhouwwerken, schilderijen, tekeningen, gravures, foto’s, video’s en installaties … De commissaris wil dat gevoel van overvloed, waarvan ze zo onder de indruk was toen ze de collectie in de opslagplaats ontdekte, terughalen.

De plaats van het individu in een groep, het beeld van de kindertijd en innerlijkheid zijn slechts enkele thema’s die worden aangeroerd wanneer de verschillende werken in een voorzichtige dialoog tussen de tijdsgeesten nader tot elkaar komen. Grote of vergeten historische figuren, hedendaagse kunstenaars met internationale faam of een carrière in wording maken hun opkomst in de tentoonstelling en vormen een samenhangend geheel, soms grappig of speciaal, soms onthutsend, maar altijd boeiend.

Gesproken talen : Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Huis der Kunsten Haachtsesteenweg 147 1030 Schaarbeek
Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - vrijdag van 10:00 tot 17:00
  • Zaterdag - zondag van 11:00 tot 18:00
Leeftijd
6
Prijs
gratis
Reservatie
02/240.34.85
Organisatie
Contact
info@lamaisondesarts.be
Phone: 02/240 34 99
Sleutelwoorden