Winterverbranding/ Brûle ton hiver

Kermis of feestelijkheid

De coronacrisis maakte in 2020 veel rituelen onmogelijk. Begrafenissen en bruiloften konden amper plaatsvinden, verjaardagen moesten alleen gevierd worden en de Ramadan was voor velen een eenzame tijd in plaats van het feest van een gemeenschap. Decoratelier in Molenbeek wil daarom eind februari een event organiseren waarin een nieuw ritueel wordt voorgesteld. Aan buurtbewoners wordt gevraagd om in het atelier een houten verbeelding te bouwen van iets waar ze van af willen. Een zorg, een probleem, een slechte eigenschap of, zoals we verwachten, een virus. Die houten totems worden aan het eind van de werkweek verbrand. De samenkomst rond het vuur zal plaatsvinden in lijn met de coronamaatregelen die op dat moment gelden.
Parallel aan deze verbranding stelt Decoratelier die dag ook een tweede ritueel voor dat ook over verbranding gaat. Gymcoaches Mohammed en Younes openen die dag de deuren van hun ‘Molemgym’: de openluchtgym waar jong en oud zijn coronacaloriën kan komen verbranden.

Zo wil Decoratelier, in navolging van ons zomerprogramma van 2020, het jaar in Molenbeek inzetten met een nieuw ritueel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Decoratelier Manchesterstraat 17 1080 Sint-Jans-Molenbeek (Brussel)
Wanneer
27/02 om 18:00
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Organisatie