10 resultaten gevonden

Waouw verrassingskoffers

Van 2 januari 2019 tot 4 januari 2019
Zin om te ontdekken? Te raden? Dingen te maken? Te lachen? Te vertellen? Ga op zoek naar de Waouw koffers met je ouders, je broers en zussen of vrienden! Hoe gaat het in zijn werk? Aan het onthaal krijg je een sleutel waarmee je koffers, verspreid in de site en het museum kan openen. Elke koffer bevat materiaal waarmee een bepaald aspect van het Coudenbergpaleis ontdekt kan worden: het gebouw, ...
Coudenbergpaleis (Ondergrond Koningsplein)Brussel
Monument
Waouw verrassingskoffers

L'Atelier Autrique

Van 9 september 2018 tot 6 januari 2019
Rondleidingen en creatieve workshops voor het gezin Men verveelt zich nooit in het Autrique Huis en zeker niet op zondagnamiddag ! Neem deel aan een uniek moment in het museum, met een rondleiding en een creatief atelier aangepast voor de hele familie. 5€ per persoon mits voorafgaande reservatie (info@autrique.be / 02 215 66 00) De bezoeken zijn bestemd voor de kinderen die door de ouders ...
Autrique-huisSchaarbeek
Monument
L'Atelier Autrique

Ondergrondse speurtocht

Van 22 december 2018 tot 6 januari 2019
Kom mee op zoek naar de schat van het Gulden Vlies! Klein keizer Kareltje heeft jouw hulp nodig! Hij is de code om zijn schatkist te openen vergeten ... Klein keizer Kareltje heeft jouw hulp nodig! Hij is de code om zijn schatkist te openen vergeten. In die schatkist zit iets heel speciaals: de ketting van de orde van het Gulden Vlies. Kareltje zoekt stoere ridders en prinsessen om de code te ...
Coudenbergpaleis (Ondergrond Koningsplein)Brussel
Monument
Ondergrondse speurtocht

Family Day 2019 – de Bruegel Special

zondag 2 juni 2019
Maak je klaar voor een bruisende reis in de tijd van Bruegel, in het Coudenbergpaleis, het paleis van Keizer Karel in Brussel. Een feestelijke dag vol amusement, verkleedpartijen, ontdekkingen en memorabele momenten: een kookworkshop, allerlei spelletjes, muziek-, dans- en kruisbooginitiaties, proeverijen en geleide bezoeken … Ontmoet kruisboogschutters, hofdames en ridders van het Gulden ...
Coudenbergpaleis (Ondergrond Koningsplein)Brussel
Monument
Family Day 2019 – de Bruegel Special

Belgian Chocolate Village

Van 20 september 2014 tot 20 september 2024
Op 20 september 2014 opent een chocolademuseum haar deuren voor het grote publiek op de site van de voormalige chocolade- en koekjesfabriek Victoria, De Neckstraat 20-22 in Brussel. De Belgian Chocolate Village, gelegen in de nabijheid van de Basiliek van Koekelberg, is de grootste Belgische museale ruimte gewijd aan de chocolade.
Belgian Chocolate Village Koekelberg
Monument
Belgian Chocolate Village

Atomium

Het Atomium, symbool van Brussel en België, is een internationale toeristische trekpleister. Dit unieke staaltje architectuur voor de Wereldtentoonstelling van Brussel (Expo 58) is vandaag de meest populaire attractie van de hoofdstad van Europa.
AtomiumLaken
Monument
Atomium

Atomium - voor kinderen

Het Atomium is gebouwd in 1958, voor de Expo 58. Het stelt één elementaire cel zuiver ijzer voor. Het is dé toeristische topattractie van Brussel dankzij haar kubisch ruimtelijk gecentreerde structuur, zoals zuiver ijzer bij kamertemperatuur en onder atmosferische druk.
AtomiumLaken
Monument
3+
Atomium - voor kinderen

Het Cauchiehuis

Huis in art-nouveaustijl van de architect-interieurontwerper Paul Cauchie. Documenten, foto's en schilderijen van Cauchie, enkele stukken oorspronkelijk meubilair. Het huis kan bezocht worden elk eerste weekend van de maand en voor groepen op afspraak.
CauchiehuisEtterbeek
Monument

Basiliek van Koekelberg

De Basiliek van het Heilig-Hart van Brussel, die door de Brusselaars vertrouwelijk 'basiliek van Koekelberg' genoemd wordt, is de jongere zus van die van Parijs. Geïnspireerd door deze is ze ook gewijd aan de vroomheid van het Heilig-Hart. De Basiliek is de vijfde grootste kerk ter wereld. Met een lift tot onder de koepel bereik je een prachtig zicht op Brussel.
Basilique de KoekelbergKoekelberg
Monument
Basiliek van Koekelberg

Sint-Gorikshallen

Op een boogscheut van de Beurs vormt dit gebouw een buitengewoon architecturaal geheel. Er worden regelmatig nieuwe tentoonstellingen gehouden om u kennis te laten maken met de kwaliteit van de architectuur in onze regio of betreffende een specifiek project.
Halles Saint-GéryBrussel
Monument
1-10 van 10 resultaten