Anderstalige boekhandels

een overzicht van Brusselse boekhandels die boeken verkopen in diverse wereldtalen

Librebook - méér dan 20 Europese talen

Librebook is geen boekhandel zoals een andere. Eerst en vooral omdat hij een unieke selectie van hedendaagse romans uit meer dan 30 Europese landen in meer dan 20 talen aanbiedt. Daarnaast vindt je er ook essaybundels, graphic novels en reisgidsen in meerdere talen. En ten tweede omdat hij ook een cultureel café herbergt waar je, bij een kop koffie of thee, gelijkgestemde literatuurliefhebbers kunt ontmoeten. Er vinden daarnaast ook boekvoorstellingen en signeersessies plaats. De boekhandel is gelegen op de grens van de Europese wijk en Matongé.

The European Bookshop - diverse Europese talen

The European Bookshop is gespecialiseerd in boeken (in diverse talen) over de Europese Gemeenschap, haar werking, instellingen en activiteiten. Kortom: over Europese aangelegenheden. Je kunt er ook schoolboeken voor de Europese School en romans in diverse Europese talen kopen.

Waterstone's - Engelse boekhandel

Waterstone's is de grootste Engelstalige algemene boekhandel in Brussel (en België). Gespecialiseerd in fictie, non-fictie en tijdschriften.

Cook & Book - Franse/Engelse boekhandel

Cook & Book is een origineel concept dat een grotendeels Franstalige boekhandel combineert met een restaurant, met negen thema's verspreid over twee ruimtes. In blok A kan je terecht voor strips, jeugd, reizen, schone kunsten, literatuur, koken, cd's en elpees en een English Bookshop. Deze leuke plek voor gezinnen biedt je bovendien heerlijke zondagbrunches aan in blok B. Franstalig personeel. Alle dagen open. Met een groot terras, een speeltuin en diverse parkeermogeljikheden.

Gutenberg Buchhandlung - Duitse boekhandel

Gutenberg Buchhandlung is een Duitstalige algemene boekhandel. De inrichting bestaat uit een aaneenrijging van knusse kamers. De bescheiden vitrine zet om de zoveel weken een ander thema in het zonnetje. Hier bestellen de Duitse expats hun lectuur. Grote Brusselse en Europese advocatenkantoren halen er regelmatig de bijgewerkte juridische literatuur op. En studenten komen er begin september kiezen uit de grote waaier aan (verklarende) woordenboeken, taalleerboeken en cd-roms. Uit ruim 350 Duitstalige uitgeverijen wordt continu bevoorraad. De winkel heeft een kleine antiquariaatsafdeling.

  • Waar: Leuvenseweg 34, 1000 Brussel. Er is een filiaal, Lesezeichen genaamd, op het adres Potaardestraat 26 te 1950 Kraainem. 
  • Web: www.gutenbergbuchhandlung.be

Piola Libri - Italiaanse boekhandel

Piola Libri is een Italiaanse algemene boekhandel. Piola Libri neemt zich voor om je Italië te laten (her)ontdekken door boeken van alle genres aan te bieden, in de originele versie, in twee talen of vertaald naar het Nederlands en het Frans. Van de grootste Italiaanse klassiekers tot hedendaagse literatuur. Aparte kinderhoek met boeken, dvd's en spelletjes. Met wijnbar (waar degustatiesessies plaatsvinden) en gratis wifi. De boekhandel verkoopt ook een selectie aan Italiaanse wijnen en artisanale producten. Daarnaast is er een exporuimte en vinden er regelmatig muziekoptredens plaats.

Punto y Coma - Spaanse boekhandel

Punto y Coma is niet alleen de naam van een Spaanstalig tijdschrift gericht op cursisten Spaans, maar ook de naam van een Spaanstalige algemene boekhandel in de Europawijk. Spaanse en Latijns-Amerikaanse literatuur, kinderboeken, taalcursussen Spaans, wetenschappelijke boeken, dvd's met Spaanse en Latijns-Amerikaanse films, cd's, tijdschriften en kranten. Vriendelijke bediening.

Orfeu (Livraria Portuguesa e Galega) - Portugese boekhandel

Orfeu is een Portugese algemene boekhandel, cultureel centrum en uitgeverij. Naast een algemeen aanbod vind je er ook Portugese schoolboeken en Portugese literatuur in Nederlandse vertaling. Orfeu is hét contactforum voor kunst en literatuur en voor open debat over de Portugese taalgemeenschappen. Je komt er in contact met Portugese, Braziliaanse, Angolese, Kaapverdische en andere gevoelswerelden. Orfeu schuift regelmatig de toonbank, rekken en kartonnen dozen opzij om alle ruimte te hebben voor workshops, lezingen, boekpresentaties en concerten.

La petite portugaise - Portugese boekhandel

Boekhandel La petite portugaise vzw werd opgericht door de vriendinnen Susana Pratt en Elisabete Soares, die beiden al dertig jaar in Brussel wonen, met als bedoeling om de Portugese taal, cultuur, geschiedenis en hedendaagse leefwereld te promoten. De boekhandel biedt fictie- en non-fictieboeken voor volwassenen en kinderen aan, en ook boeken over Portugal en andere landen waar Portugees gesproken wordt. Zo heeft La petite portugaise bijvoorbeeld een Braziliaanse afdeling alsook een afdeling met Afrikaanse schrijvers. De boekhandel organiseert daarnaast ook culturele evenementen. Hij is gevestigd in de Europese wijk in Elsene, waar veel Portugezen wonen.

Périples (Arts et Lettres Helléniques) - Griekse boekhandel

Périple is een Griekse culturele ontmoetingsplaats met een boekhandel en een expositieruimte, sinds 1992 gelegen in de - kan het toepasselijker? - Europese wijk. In de boekhandel vind je onder meer taalcursussen modern Grieks, boeken van Griekse auteurs, boeken over Griekenland, kinderboeken, cd's en dvd's. Je kunt er ook kunstvoorwerpen (sculpturen, schilderijen, grafiek) en artisanale producten kopen. Zo nu en dan vinden er literaire bijeenkomsten en activiteiten plaats.

Grote Muur - Chinese boekhandel

Boekhandel Grote Muur (in het Frans: La Grande Muraille) is de enige boekhandel in het Brussels gewest die volledig toegewijd is aan China. Gespecialiseerd in handboeken om Chinees te leren, Chinese literatuur (in het Chinees, Frans en Engels), boeken over onder meer acapunctuur, toerisme, filosofie, de Chinese keuken (in het Frans, Nederlands, Engels en Chinees), producten en materialen voor schilderen en kalligrafie, en decoratie zoals schilderijen op rol.

Aoki Shoten - Japanse boekhandel

Aoki Shoten is de enige Japanse boekhandel-papierwarenzaak in België. Je vindt er Japanse romans, manga's, tijdschriften, kranten, studieboeken, woordenboeken, kinderboeken, papierwaren, geschenken en andere typisch Japanse producten.

  • Waar: Mulderslaan 123, 1160 Oudergem
  • Web: geen website
  • ​T 02 675 13 52

Lagrange Points - Arabische boekhandel | café | cultural hub

Lagrange Points is de enige winkel voor niet-religieuze Arabische literatuur in België. Uitbater Feras Abo Dabosseh stampte de winkel in de eerste plaats uit de grond om mensen toegang te geven tot de schatten uit de Arabische literatuur, en als ontmoetingsplek voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Arabische cultuur. De winkel biedt niet alleen Arabische boeken te koop aan, maar ook Engelstalige, Nederlandstalige en Franstalige, waaronder veel Arabische vertalingen.

Librairie Al-Forqane - Arabische boekhandel

Deze boekhandel biedt boeken in het Arabisch, Frans en Nederlands aan over diverse onderwerpen zoals het islamitische geloof voor moslims en niet-moslims, deradicalisering, extremisme, terrorisme, familie, kinderen, opvoeding en geneeskunde. Je vindt er ook biografieën alsook kledij, cosmetica, thee en audiovisuele voorwerpen. Klanten kunnen er hun boeken en andere materialen ook online kopen. Wat niet voorradig is, kan worden besteld.