Atlas Brussel

Literatuur

Een atlas van emoties, inclusief doe-het-zelf-wandeling.
In dit themanummer van het literaire tijdschrift DW B vertellen 23 auteurs uit binnen- en buitenland over de plek in Brussel waar hun hart sneller gaat kloppen. UiTinBrussel liet over vijf innemende persoonlijkheden onder hen een kort filmpje maken.Je kan de clipjes hier bekijken.
Meer info.

23 schrijvers
Op uitnodiging van publicist/redacteur/samensteller Peter Vermeersch leverden 23 Belgische en internationale schrijvers een bijdrage aan het themanummer over hoe zij, elk op een zelf gekozen plekje van de stad, Brussel ervaren. Waar in Brussel klopt hun hart sneller? Welk gebouw, welke straat, welk plein doet iets met hen? Waar voelt hun lichaam anders aan? Waar bezeerden ze zich ooit en waar raakten ze opgehitst of verontwaardigd? Waar vloeien nog steeds hun tranen of krijgen ze kippenvel? Waar beginnen ze te dromen en wat zet hen aan het denken?

Bekend / Onbekend
Onder de auteurs bekende, minder bekende en onbekende namen als Joke van Leeuwen, Lize Spit & Bregje Hofstede, Taha Adnan, Nisma Al-Aklouk, Patrick McGuinness, Laurence Vielle, Xavier Queipo en Ricardo Domeneck. Allen wonen of woonden in Brussel, al dan niet tijdelijk. De auteurs goten hun indrukken neer in de vorm van verhalend proza, poëzie, essay of een tussenvorm van die literaire genres.

Doe-het-zelf-wandeling
Met het gedrukte nummer als een atlas, gids of gps in de hand kan de lezer op eigen houtje Brussel verkennen. Of hij kan zich laten leiden door een wandeling die de gidsenvereniging Brukselbinnenstebuiten speciaal voor Atlas Brussel uitwerkte.