Atlas Brussel

Literatuur

DW B
Atlas Brussel is een themanummer van het bekende literaire tijdschrift DW B | Dietsche Warande & Belfort. Het themanummer stelt onze hoofdstad voor als een literaire inspiratiebron, een atlas van emoties, een stedelijk landschap vol superdiversiteit. Het nummer is te verkrijgen in boekhandel Passa Porta. Meer info.

23 schrijvers
Op uitnodiging van publicist/redacteur/samensteller Peter Vermeersch leverden 23 Belgische en internationale schrijvers een bijdrage aan het themanummer over hoe zij, elk op een zelf gekozen plekje van de stad, Brussel ervaren. Waar in Brussel klopt hun hart sneller? Welk gebouw, welke straat, welk plein doet iets met hen? Waar voelt hun lichaam anders aan? Waar bezeerden ze zich ooit en waar raakten ze opgehitst of verontwaardigd? Waar vloeien nog steeds hun tranen of krijgen ze kippenvel? Waar beginnen ze te dromen en wat zet hen aan het denken?

Bekend / Onbekend
Onder de auteurs bekende, minder bekende en onbekende namen als Joke van Leeuwen, Lize Spit & Bregje Hofstede, Taha Adnan, Nisma Al-Aklouk, Patrick McGuinness, Laurence Vielle, Xavier Queipo en Ricardo Domeneck. Allen wonen of woonden in Brussel, al dan niet tijdelijk. De auteurs goten hun indrukken neer in de vorm van verhalend proza, poëzie, essay of een tussenvorm van die literaire genres.

Doe-het-zelf-wandeling
Met het gedrukte nummer als een atlas, gids of gps in de hand kan de lezer op eigen houtje Brussel verkennen. Of hij kan zich laten leiden door een wandeling die de gidsenvereniging Brukselbinnenstebuiten speciaal voor Atlas Brussel uitwerkte.