Autoloze zondag

19 september 2021

Op Autoloze zondag toont Brussel in het ganse gewest zich van zijn meest aangename kant. De ideale dag om te voet of met de fiets de stad te ontdekken. De metro, bussen en trams van het ganse MIVB-net zijn die dag gratis.

Fijne pleisterplaatsen!

Uitverkoop: cd's en boeken

Trakteer jezelf op Autoloze zondag op een karrenvracht boeken, cd's en dvd's aan spotprijzen: alle titels gaan de deur uit voor € 1 of € 5. Omdat Muntpunt stopt met zijn cd-collectie is er dit jaar trouwens een ontzettend ruime keuze uit meer dan 25.000 cd's! De deuren gaan open om 10 uur en sluiten opnieuw om18 uur.

van 10:00 tot 18:00

Naar het Muntplein>

Seizoensopening Beursschouwburg

De Beursschouwburg presenteert zijn openingsweekend onder de titel 'Are We There Yet?'. Op Autoloze zondag oogt het programma indrukwekkend. Van 11 tot 19 uur kan je in Ortsstraat terecht voor een brunch, aerobic, een expo, workshops en ateliers, spoken word en rap, een fietsherstelatelier en concerten. 

van 11:00 tot 19:00

Naar de Ortsstraat>

Flavoria Revue

In en rond het mobiel theater De Zennebiest brengt het Alibicollectief ter gelegenheid van zijn 30-jarig jubileum de Flavoria Revue: een wagenspel als oproep tot solidariteit in de aanpak van een hedendaagse realiteit. Op autoloze zondag in het nieuwe park L28. Te ontdekken.

animatie om 14:00 - voorstelling om 15:00

Naar park L28>

Seizoensopening Bronks

Op Autoloze zondag viert BRONKS - Theater voor jong publiek feest om het nieuwe seizoen te ontdekken. Een seizoen vol verwachtingen, energie, perspectief, flexibiliteit, schoonheid, humor en feest op en naast het podium. Alle ingrediënten die je ook meteen op deze seizoensopener aantreft.

van 14:00 tot 18:00

Naar de Varkensmarkt>

Open Monumenten

Heritage Days

Sinds 1989 organiseert het Brussels Gewest de Open Monumentendagen (vanaf 2021 Heritage Days). Een weekend lang zijn een 100-tal bijzondere locaties gratis te bezoeken, al moet je je voor sommige bezoeken wel inschrijven.

Op ontdekking>

Uitgestippelde wandelingen en fietstochten
 

Doe-het-zelf te voet of op de fiets

We hebben ondertussen een mooie verzameling routes waarmee je op eigen houtje verschillende wijken en gemeenten van het Brusselse Gewest kan ontdekken. De routes zelf zijn picobello uitgestippeld en langs het parcours krijg je tekst en uitleg bij wat je te zien krijgt. De routes zijn afzonderlijk als pdf te downloaden. Je kan ze ook met de smartphone navigeren via het RouteYou platform. Of je passeert langs Muntpunt om een gedrukt exemplaar op te pikken.

Overzicht van de routes>