De BRONKS-ambassadeurs vormen een gedreven bende. Het hele jaar door weegt hun verfrissende invloed op de aanpak van BRONKS. Hun werking bereikt een hoogtepunt wanneer ze het theaterhuis voor jong publiek even volledig overnemen. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 april 2019 is het weer zover!

Het XL FESTIVAL start met sprankelend theater. Daarna krijgen jongelui carte blanche en volgt een fuif. De volgende dag zie je het resultaat van de workshops tijdens de paasvakantie in de vorm van een energieke show.

De ambassadeurs

Een groep jongeren tussen 15 en 21 jaar werkt als collectief, onderverdeeld in drie teams: programmatie, communicatie en realisatie. Die indeling stemt overeen met de structuur binnen de vaste BRONKS-ploeg en vele soortgelijke organisaties. Als elk team perfect is, kunnen topprestaties niet uitblijven.

De ambassadeurs speuren een heel jaar lang naar aanstormend talent en bieden uitverkoren artiesten een platform. Voor deze editie van hun XL FESTIVAL kozen de jongelui voor een stuk met een opmerkelijke titel.

Alone in the dark, lost in the forest
en iets met een dolfijn

Runa Robbroeckx & Kyra Verreydt zoeken naar iets dat echt is en tastbaar, naar het waarachtige. Maar deze zoektocht leidt langs het onzekere pad van de droom, de herinnering en de angst. Dat mondt uit in een beklijvende voorstelling vol vragen.

Dit theater boeit iedereen (12+) die wil leven met de werkelijkheid, maar al eens vreest zichzelf of de ander zo te verliezen.