Deze onlinespecial maakt je wegwijs in al wat Brussel met beeldcultuur verbindt.

Nieuwtjes over Brussel als hoofdstad van het klassieke stripverhaal wisselen af met berichten over revolterende ‘street art’. Tentoonstellingen met Brussel als thema krijgen hier aandacht.

Deze special is opgevat als een langdurig ‘work-in-progress’ op maat van een piepkleine redactie. Maar ook op maat van de lezer die we geen encyclopedische kennis willen aanreiken. Integendeel, we nodigen je uit om met ons mee op verkenning te trekken.

Street Art is hip

Street Art is happening.

En je geniet er nog meer van met een beetje duiding. Daarom presenteert UiTinBrussel naar aanleiding van enkele tentoonstellingen een gloednieuwe tour van Brukselbinnenstebuiten.

Nieuwe muurschilderingen die de stad in rep en roer gezet hebben, de controverse rond kunst en brutaal vandalisme, maar ook een poëtisch parcours met teksten die enkel tevoorschijn komen wanneer het regent, zullen deze webpagina later aanvullen. Om op de hoogte te blijven is de maandelijkse UiTinBrussel-nieuwsbrief ideaal. Je kan ons ook volgen op Facebook.

Brussel, stripstad

De steeds wisselende tentoonstellingen in een uniek Stripmuseum – gelegen in een voormalig art-nouveau-winkelpand dat vernuftig gerestaureerd is, zodat de trap je als het ware nog steeds naar boven tilt – vormen het hoofdbestanddeel van deze rubriek. We stellen de mooiste stripwinkels, die verspreid liggen over de 19 gemeenten van het hoofdstedelijk gewest, aan je voor.

Later komen de klassieke stripmuren van Stad Brussel aan bod. Hier bij ons hebben ze door allerlei nieuwe ontwikkelingen aan belangstelling ingeboet. Maar toeristen die van heinde en ver komen, vergapen zich nog steeds aan hun vrolijk stemmende toverkracht.

Expo, thema Brussel

Heel wat tijdelijke tentoonstellingen in Brussel hebben de stad zelf als onderwerp. Deze expo’s bieden, via hun actualiteit of door een stukje geschiedenis te belichten, een steeds wisselende blik op de hoofdstad. Ze bouwen mee aan de reputatie van Brussel als een omgeving vol verrassingen. UiTinBrussel geeft op deze webpagina een overzicht van de huidige tentoonstellingen en wijst bovendien op voorbije expo’s die nog relevant zijn.