Brussel Danst Wandelingen

Geleid bezoek

Verken de binnenstad met de beste gidsen van Brussel

Tijdens het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op 11 juli verandert het (soms) piepkleine hartje van Brussel in een enorme dansvloer, een uitgestrekt wandelparcours en een reusachtig trouwfeest op de Grote Markt! Wie houdt van hiphop-bravoure mag de mega Dance Battles op het Muntplein niet missen.

De ervaring leert dat wie op UiTinBrussel vertrouwt om steeds nieuwe aspecten van een veelzijdig gewest te ontdekken, zich het meest aangetrokken voelt tot de wandelingen en stadsverkenningen op 11 juli. Het aanbod is dan ook indrukwekkend.

In deze onlinespecial geven we een paar tips op maat van onze fans en daarbij beperken we ons tot wat nog niet volzet is, zodat niemand onze brave redacteurs kan beschuldigen van pestgedrag. Uitermate snel reageren is nu wel de boodschap. Je vindt dan ook bij elke wandeling een rechtstreekse inschrijflink op de website van organisator Muntpunt!

Het volledige aanbod vind je hier.

Broodje Brussel

De middagactiviteiten die Broodje Brussel aankondigt kennen een groot succes bij pendelaars die werkuurtjes sparen om af en toe buiten de kantooromgeving te treden, maar jonggepensioneerden en studenten zijn even hartelijk welkom. Wij raden hen twee wijkwandelingen aan:

 • Frère Jacques, slaapt gij ooit?
  De Sint-Jacobsbuurt is een levendig stadsdeel, net buiten het toeristisch centrum. De wijk slaapt nooit. Daar zorgen stokoude en nieuwe, trendy horecazaakjes dag en nacht voor. Exotische handelaars, belijders van vele godsdiensten en evenveel ongelovigen bevolken een microkosmos met zebrapaden in alle kleuren van de regenboog.
  >>> Inschrijven 15:00 uur | startpunt Grote Markt

 

 • De Marollen, een eeuwenoud misverstand
  De naambekendheid van deze wijk staat in schril contrast met wat we echt weten over de buurt. Stadgids Luc Surdiacourt spit het verleden uit en voorziet het heden van een nieuw kader in een spraakmakend boek. Op 11 juli trekt hij met een groep nieuwsgierigen door de Marollen.
  >>> Inschrijven 15:00 uur | startpunt Grote Markt

Kinderen in Brussel

Ketjes die graag kennis maken met leeftijdsgenoten tijdens inspirerende workshops, maar natuurlijk ook gezinnen die een uitstap met de kroost plannen, krijgen frisse tips van UiTinBrussel. Op 11 juli kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar een keuze maken uit meerdere opties. Het hangt daarbij af of je graag een flink eindje stapt of liever al spelende doe-opdrachtjes vervult:

 • Voor stappers: Op zoek naar de Zenne
  Brussel is ontstaan aan een rivier, de Zenne. Dat water hebben ze in de 19de eeuw onder de grond gestopt en sommige mensen vinden dat tot op vandaag een stoute rotstreek. Maar de verloren gewaande havenwijk vond snel een nieuwe glorie. Deze gidsbeurt moet je volgen om Brussel te begrijpen en in je hart te sluiten (trouwen kan daarna in het Stadhuis).
  >>> Inschrijven 13:30 uur | startpunt Grote Markt
  >>> Trouwen met de stad | eindpunt Trouwzaal Stadhuis

 

 • Voor spelers: Affiches Belle Epoque
  Het Broodhuis, het museum van Stad Brussel op de Grote Markt, pal tegenover het Stadhuis, stelt je bloot aan reclameboodschappen. Maar geen gevaar, want de wondermooie prenten die je ziet dateren uit een ver verleden. Ze leren je in een uurtje al spelende omgaan met spetterende slogans.
  >>> Inschrijven 14:30 uur | >>> Inschrijven 15:30 uur | startpunt Grote Markt

Gratis in Brussel

Gratis in Brussel verdwijnt van de website en verhuist naar Facebook, waar onze selectie van activiteiten speels aan bod kan komen. Het gaat niet zomaar om gratis (of goedkoop), maar om betrokken zijn bij de stad, om levenslust en een open geest. Voor deze avontuurlijke zielen hebben we maar liefst 3 suggesties:

 • Walking the Line
  Dit is alles behalve een klassieke wandeling, maar een uitnodiging om in het kielzog van choreograaf Benjamin Vandewalle met een nieuwe blik naar de stad te kijken. In deze productie van het Kaaitheater vertrekt iedere deelnemer als individu. Een aaneenschakeling van taferelen op het parcours maakt dat het gevoel van eenheid groeit.
  >>> Inschrijven 13:00 uur | >>> Inschrijven 15:00 uur | >>> Inschrijven 17:00 uur | startpunt Grote Markt

 

 • Downtownbrussels.art
  Deze stadsverkenning vertrekt aan Kanal, het gloednieuwe museum voor moderne kunst in de voormalige Citroëngarage. Maar in plaats van daar binnen te blijven, loodst de gids je naar veelal onbekende plekjes in de buurt waar jong artistiek geweld kansen krijgt.
  >>> Inschrijven 13:30 uur | startpunt Kanal

 

 • Street Art in Brussel
  Deze stadsverkenning spitst zich toe op de Kanaalzone als kunstgalerij in de openlucht, met graffiti, tags, stickers en stencils die variëren van rauw vandalisme tot poëtische aansporingen tot meer durf en verbeelding. Een kenner vertelt over het werk van Ralers, CTS en grootmeester Bonom.
  >>> Inschrijven 15:30 uur | startpunt Kanal